Angus marha? Kecsöppel?

A gasztro témák elég hálátlanok, mert ízlésen nincs mit vitatkozni.

De ilyet? Összelegóztam szépen a burgonyát nagy szemcsés tengeri sóval. Pipa.

Összelegóztam az Angus, 21 napig érlelt marhát, szépen kérgesre megsütöttem ahogy illik. Medium rare. Pipa.

Erre mit kérnek hozzá? Kecsöpöt.

Mára azért hoztam egy chutney-t.

Aki kitalálta az egész marháskodást, menjen a francba. Egy bablevessel is simán jobban jártam volna.

 

 

  • Bernard Black

    legalább globusszal?

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Valahol tökmindegy, hogy Felix, Knorr vagy Globus. Akár Heinz.
      Ez egy életérzés.

  • ApuElcseszettÉleteVagyok

    és gondosan kikapartad a húsvillával a szemüregeiket, mielőtt belehugyoztál a koponyájukba?

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Nők.
      Szépek, jó az illatuk és jól mutatnak a kertben.
      Ez a kecsöp kérdés kicsit aggasztó, kezdeni kell vele valamit.

      • taro

        csinálj házit, és hívd paradicsomchutney-nak…

        • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

          Ez de ravasz. 🙂

      • Ziles Gizi

        Sajni, nekem a magasságom is megfelel a kertitörp léthez. 162 🙁

      • Magister Ludi

        na, majd ezzel hitegetem magam, mikor marhabőr munkáskesztyűben, meg béna kerti pacskerban és kinyúlt pólóban ácsorgok leizzadva egy kapára támaszkodva a rózsaágyások mellett. Hogy jól mutatok a kertben.

        • ApuElcseszettÉleteVagyok

          a legszebb virág a gyep. azt csak nyírni kell.

          • Magister Ludi

            igazából anyám kertje, ilyen kis mini arborétum.
            Neki csak az tetszik, aminek virága van. Kicsit macerás, de szeret benne vacakolni, csak már nemigen bírja.

  • taro

    a hálátlanok…

  • Ziles Gizi

    Leszámítva a tányéron azt a piros pöttyöt a többi kibaszott jól néz ki és meg is enném.

    • Magister Ludi

      Nem. Ez az érdekes, hogy valójában nem néz ki elég jól, mert tök sápadt az egész és tényleg hiányzik a tányérról a szín a piros pötty nélkül. Szóval valami színes cucc kell oda.
      Attól ízileg még lehet okés.

      • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★
        • Magister Ludi

          na igen, ez már majdnem jó, de egy kis hagymalekvár vagy paradicsomsali tökmagolajjal, fokhagymával, friss zöldpetrezselyemmel vagy kopaszbarack felcsíkozva, vagy mittomén.

          • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

            Ilyen hagymás dolgot szoktam volt jó régen készíteni, nem lekvárt, mert a lilahagyma mondjuk önmagában is elég édes.
            A chutney talán jobb szó, sok érdekes fűszerrel, fahéjjal, csillagánizzsal, mittudomén, eléggé adja.

          • Ziles Gizi

            Egyszer csináltam lilahagyma lekvárt, ha jól emlékszem méz is kellett hozzá. Finom volt, valamilyen sülthöz ettük, de határozottan emlékszem, hogy a lábas ment a kukába utána, anyu eléggé izgatott lett emiatt és mondta, hogy innentől rántott hús egy évig a lábas emlékére.

          • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

            Ex-apósomtól kaptunk egyszer hagymalekvárt. Én nem tudom, mi lehetett benne, de eskü foszforeszkált a sötétben. Így néztem: nem merem. Egy barátom átjött, készített ilyen tejszínes akármit és hozzá söröztünk a lányokkal, aztán megkérdezte, hogy elviheti-e, mert neki ízlett.
            Mondom, hogy a viharba ne?
            Időnként emlegeti, én meg nem kérdezem meg, hogyan készült, a végén még valami sötét titok derülne ki.

          • Bernard Black

            én csak szétfőzöm a hagymát és hozzáöntök egy csomó balzsamecetet meg pár szem szegfűszeget. működik

          • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

            De foszforeszkál a sötétben?
            Naugye.

          • Bernard Black

            nemtom, világosban ettem, és nem néztem magamba

          • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

            A kamra magányában csak te vagy és a kamra.
            Meg a hagymalekvár.
            Onnantól semmin nem szabad meglepődni.

        • Ziles Gizi

          Már, már zavaró orgia és csak halkan kérdezném meg, hol a hús?

          • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

            Ezt is marha mellé raktam össze.

          • Ziles Gizi

            Marha ennyit már nem érdemel!

          • ApuElcseszettÉleteVagyok

            nem is neki készült, hanem köretnek hozzá…

      • Ziles Gizi

        Én marhahúst ilyen mód itthon nem készítek. Csak hagyományosan vállalom be, pöri, gulyás, esetleg valamilyen tokányféle. Ha étteremben rendelek, mindig párolt zöldbabbal és répával kérem a steak burgonya mellé. Meg finom a zöldbors mártással is. Ezek a színek hiányozhatnak. Ebben az eseteben az ízvilágra gondoltam. Mert ha letakarom a kecsöpöt tetszik a tálalás puritán egyszerűsége 🙂

        • Magister Ludi

          mi főzni is szoktunk marhát táfelspiccnek, ahhoz pedig tejszínes spenótmártás dukál.

          • Ziles Gizi

            Nagyon, nagyon, nagyon finom.

  • D. Pin Trouble

    Mustár nincs?

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Azt egyébként ti is látjátok, hogy ez a második fotóm, ami 5-7 fokot balra dől?
    Most járhatok utána, hogy ez melyik rendkívül halálos kór tünete lehet?
    Így legyen valaki rendes hipochonder.

    • Bernard Black

      a ketchuptól húzodsz elfele. teljesen normális reakció

      • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

        Nekem Alzheimernek tűnik, csak elfelejtettem a nevét.

        • Bernard Black

          nekem is van valami bajom, lelassult körülöttem az idő

          • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

            Gót zenéket hallgatok, kiülök a kertbe pipázni és kutyákon fogom nyugtatni az alsó végtagjaimat.
            Tartok tőle, hogy jó lesz.
            Másfél órára elvesztettetek.

          • ApuElcseszettÉleteVagyok

            nyugati gót, vagy vizigót?

          • Bernard Black

            kicsit kurvára irigy vagyok.

          • Ziles Gizi

            Te pipázol?

          • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★
    • ApuElcseszettÉleteVagyok

      valaki mondta múltkor, hogy az iphone az oka.