• vau

    Simán sóval, semmi más. Esetleg mustár.

  • 

    Összes opciót végigolvastam….

    Hogy micsinál…?

    A sajt-sonkát még úgy-ahogy értem, de hogy…. lekvár????? Porcukor????????????? TEJFÖL??????????

    • Bernard Black

      nagyon kemény hedonisták úgy kezelhetik a cuccot, mint a lángost. forró bundás kenyér, bacon, reszelt sajt, fokhagymás tejföl, bors. elég jó, csak utána ingered van még aludni egy kicsit.

      • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

        Pontosan. A lángos kicsi megfelelője.
        Megveszed a kockakenyeret (német, vajas pirítós) szépen hagyod csak tojásban, semmi balfaszkodás tejjel, akármi.
        És megsütöd bő zsíradékban. A proli polgári panellakók (milyen szép kis p betűs thingy) olajban, de az igazi hardcore a disznózsíros sütési mód.

        • Bernard Black

          ez a tejbe áztatás asszem valami oroszos szokás. nálunk egyébként úgy készül, mondjuk reggelire még nem fordult elő

          • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

            A tejbe (vízbe) áztatás inkább szegényember szokás. Kevesen emlékeznek már a másfél hétig elálló kenyérre, vagy a katonásra amikor belakkozták a héját (nem a madarat) és másfél hónapig is elvolt.
            Nagyanyámnak volt egy tulipános ládája, abban lakott a pékáru. Elég jó illata volt, kalács, kenyér, valahogy nem mentek tönkre.
            Csak hétfőn volt nyitva a bolt a késdobáló mellett, én jártam kenyeret venni. Volt még túrista szalámi és trappista sajt.
            Elég menő, nem mondom.

          • Magister Ludi

            ja, puha lesz a tejtől, de van, aki a ropogósat szereti. Nálunk mindkét tábor előfordul, aztán ha összefut a család, anyám panaszkodik, hogy már egy egyszerű bundáskenyérnél is többfelé kell sütni.

          • Bernard Black

            kezdem úgy érezni, hogy te valahol külső-mordorban nőttél fel, esetleg Mindszentkállán

      • 

        Oké, de lángosra se rakunk lekvárt meg porcukrot, mert a lángos nem gofri.
        Jóhogynem nutellát rakunk a bundáskenyérbe….
        Bele is borzongtam….

        • Bernard Black

          fokhagyma-bacon-kolbász. szigorúan. ez olyan, mint a cukros túrós csusza, bűn.

        • egyedi

          és nem fánk

    • Szabó Vilmos

      porcukooral csak a tuggyukkik eszik.

  • orizatriznyák

    Életemben nem sütöttem még szombat reggel bundás kenyeret, így hát nálam sehogy. De amúgy simán natúr eszem.

  • SpaceWolf

    Sóval.

  • SpaceWolf
    • Bernard Black

      a kék borról elvből nem írok

      • SpaceWolf

        De finnyás vagy.

        • Bernard Black

          a rozé is fura színű, de nem ennyire

          • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

            Kacsamússzal fröccsnek adná. De legyen akkor viceházmester.

          • SpaceWolf

            TUDTAM!!!

  • nulla

    Bassza+ most megkívántam a bundás kenyeret!

  • Magister Ludi

    lilahagymával
    és eleve nem szendvicskenyérből

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Lilahagyma szombat reggelire?
      Megcsináltad a napomat. 😀

      • Bernard Black

        jó, akkor vöröshagyma

      • Magister Ludi

        reggelire még nem próbáltam. 🙂
        inkább szombat esti vacsi. De ha sárkányosat akarsz játszani és lehelettel kábítani, arra is jó.
        lehet sonkahagymával is, az kicsit édeskés, csak sápatag és nem mutat olyan jól.

        • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

          Pont tegnap vettem sonkahagymát. 🙂

    • Bernard Black

      na igen, nálunk a szendvicskenyér inkább megtűrt, mint kedvelt műfaj.

      ha sima kenyér-kenyérről van szó, én inkább a rozs felé húzok, de a bundás fehérből az igazi.
      régebben lehetett kapni asszem a lidlben orosz rozskenyeret, nem mindenhez jó, de kiránduláshoz utolérhetetlen, egy fél kiló alig foglal helyet, szalonnával szépen elvan

      • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

        Aldiban van 10 szeletes porciózott rozskenyér, erősen recommended, különböző magvakkal meg mittudomén.

        • Bernard Black

          szoktam is venni, alig eszem kenyeret, ez meg eláll egy évig, úgyhogy vésztartaléknak kiváló

          • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

            Nyolcadik vagy talán kilencedik éve lakunk itt, mint kiderült, van mellettünk 800 méterre egy pékség. Rendes sós kifli 50 Ft, a sajtos 100 Ft. A másik irányban a közértes 19 Ft.
            Ugye nem kell mondanom, hogy zongorázni lehet a különbséget.
            Volt itt mellettünk (szinte falu) 30 méterre egy kis öreg, nála reggelente friss pékáru, de olyan, hogy nagyonjó. Bezárt persze, 4 hard diszkont lett plusz egy halom pláza, érthető.

          • Bernard Black

            ez az, hogy négyszáz forint egy fél kiló kenyérért rablás fényes nappal, de az olcsó meg általában szar is. középutas pékségek azért akadnak, de akkor is.

            egy időben sütöttem kenyeret, de nem igazán érzem ezt a tészta-dolgot, patikamérlegen baszkódtam kb az alapanyagokkal, aztán volt, hogy úgy sem sikerült igazán jól. viszont van egy barátom, aki nagyon érzi ezt a dolgot, ha curryt főzök, ő a nan-felelős (jó, az mondjuk baromi egyszerű, de akkor is)

      • Szabó Vilmos

        valamint kalapácsként is használható.

  • myname

    fúj cukros, lekváros izék. 🙁
    sima, a tojásba só, bors.

  • taro

    a bundás vacsorakenyér

  • egyedi

    én mostanában szoktam úgy, hogy egyik fele sima tojás, só, a másik felét meg simán hagyom, és csak megpirul. amikor kész, bedörzsölöm fokhagymával

  • :/

    Reggelire még soha nem készítettem és a kategóriák egyszerűen értelmezhetetlenek 😦
    Bundáskenyérhez csak só, tejet a tojáshoz kell önteni (a lenti vitához), az egészet pedig sóska mellé.

    • egyedi

      sóskával :)) éhes lettem…

      • :/

        Most hogy mondtad, a fokhagymát viszont majd kipróbálom.

        • egyedi

          egy időben volt, hogy fájt a hasam a tojástól, viszont imádom, és gondoltam így kevesebb tojást eszek. aztán megtetszett, és azóta így is csinálom

    • Bernard Black

      sóskát csakis frissen, levél formájában. a sóskafőzelék az én spenótom

      • :/

        Bánhatod 😛

      • Magister Ludi

        én a spenótot is csak így szeretem: mini spenótlevelek nyersen szendvicsre, saliba, tonhalas-tejfölös kulimászhoz

        • :/

          Pedig a spenót kiváló szoszi lasagnehoz, jó fokhagymásan 😋

          • Magister Ludi

            gyerekkoromban ettem utoljára. Az állaga vagy textúrája (vagy nem tom, minek nevezzem) borzaszt (ja, meg a szaga). Azóta nem próbáltam, mert gyáva kukac vagyok.

          • :/

            Hááát, a menzás élmények alapján én sem ennék 😁
            De ebben a formában simán jó. Meg egyszerűbb kiolvasztani egy zacsi mirelitet, mint vesződni a répás szoszival

          • Magister Ludi

            már menzán se ettem meg, valami korábbi trauma lehet 🙁

          • :/

            Ha tippelnem kéne akkor Popeye lesz a tettes, rémisztő az a rajzfilm.

        • Ziles Gizi

          Bébi spenót. Imádom.

  • :/

    c i n n a m o n t o a s t ! 😮

    http://img.taste.com.au/fwG9Scpj/taste/2016/11/cinnamon-berry-french-toast-81880-1.jpeg
    Meg is van a holnapi reggelim 😋

    • Magister Ludi

      ez kenyér nélkül tök jó!

    • orizatriznyák

      Lányok és az egészséges ételeik. 🙂

      • :/

        Tiszta gyümölcs 🙄

        • orizatriznyák

          Kis fehér szalonnával a tetején? 🙂 Vagy mi az…

          • Magister Ludi

            mascarpone? tejszínhab? tejföl? mondom, kenyér nélkül ez tökéletes desszert

          • :/

            Inkább tejszínre tippelnék 😂

          • orizatriznyák

            Étteremben reggeliztem volna, az étlapon; kakastaréj csak így simán…jó lesz az. Pörköltben simán bepuszilom, ha van benne. Gondoltam 8-10 és
            elleszek vele ebédig. Erre kihoznak szalonnát. Kajak beszoptam. Utálom a
            sült szalonnát.

          • :/

            Sajnálhatod, a ropira sült baconnál kevés jobb dolog van a világon.

          • orizatriznyák

            Na igen, és most elérkeztünk odáig, hogy ki, mit szeret…

          • :/

            És nagyjából ugyaninnen indultunk 😂

          • egyedi

            sajt?

  • 

    Jó gyerekkorunkban az ún. “taknyos” bundás kenyér volt a kedvelt, de már leszoktam róla, inkább kevesebb tojással, és azt is inkább átsütve, mintsem félnyersen. Viszont cifrázni nem szoktuk.
    Ha őszinték akarunk lenni, felénk a bundáskenyér a már-már száradó pékáru még utolsó esélye az elfogyasztásra, pedig amúgy szeretem.

  • Ladybird

    Éhes lettem megint, na. Holnap reggelire a sima bundás kenyér tökéletes lesz.

  • Ziles Gizi

    Könnyekkel, hogy olaj szagom lesz 😛 Egyébként ami a képen van, sütőben szoktam prezentálni. Toast kenyérből, tetejét sajtos tejföllel leöntve. Na jó, egyszer csináltam.

  • fatherstack

    vasárnap