Hülye hétfő, álljál már le!

Az év első munkanapja egyben a hét első munkanapja is, tehát hétfő.

Azt gondolnátok, hogy ez a legrosszabb hétfő az évben?

Hát nem. A Cardiff Egyetem kutatói 2005-ben kiszámolták, az év harmadik hétfője a leggonoszabb.

2006-ban megszületett a matematikai formula az alapján, hogy a különböző faktorok, úgy mint például a Karácsony óta eltelt idő, a nyomasztó időjárás, a kudarcos újévi fogadalmak, stb. mennyiben befolyásolják a hangulatot, ezzel a képlettel számolható ki pontosan:

Tt = travel time; D = delays; C = time spent on cultural activities; R = time spent relaxing; ZZ = time spent sleeping; St = time spent in a state of stress; P = time spent packing; Pr = time spent in preparation

A legkomiszabb hétfő nevet is kapott: Blue Monday

A New Order eredeti Blue Monday verzióját már korábban műsorra tűztük, ezért most a 30-as évek hangszerein és fűrészlapon készült feldolgozást hoztuk el nektek fehér kesztyűben, ezüst tálcán, fogadjátok szeretettel

Ti mivel készültök az év legborzasztóbb napjára? Már csak alig három hét!

Addig is öveket becsatolni, hamarosan indulnak a hajtóművek.

 • orizatriznyák

  Az év első munkanapját egyben a hét első munkanapját is, tehát a hétfőt pihenéssel töltöm és rámegyek a megmaradt pálinkára.

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   A legbölcsebb dolog, amit ma olvastam.

  • 

   Felháborítóan helyénvaló viselkedés!

   (Gondolkoztam, hogy magyarítsak-e egy idegen kifejezést erre angolból, hogy legyen szép magyar szavunk, a behaviura, de talán az attitüd és habitus már elégségesek.)

 • ApuElcseszettÉleteVagyok

 • vau

  Gyanús, hogy tényleg hétfő van, nagyon lebetegedtem.

 • 

  Nagyon szarul indult a nap, mert hajnalban felriadtam, hogy fingom nincs, dolgozik-e ma a helyettes és ha nem, amire jó esély van, akkor nekem kell a vezetői értekezletre bemennem és kb. november óta semillyen fontosabb ügy nem folyt át rajtam, tehát fingom nincs semmiről a saját dolgaimon kívül, úgyhogy eléggé gyomoridegem volt, amíg be nem értem és konstatáltam, hogy szerencsére bejött a helyettes és bőven idegel helyettem is, úgyhogy nekem már nem kell.
  De már kezdenek beállni a dolgok a kerékvágásba, nincsen baj, minden rendben lesz, higyjétek el.

  • orizatriznyák

   Nekem nem volt gyomoridegem és úgy bepusziltam a harmadik pálinkát is
   mint a huzat, csakhogy valami fontosabb dolog is folyjon át rajtam.

   • 

    Majd meghaltam reggel, százával száguldoztak fejemen keresztül az ötletek, hogy milyen módon ne menjek dolgozni, pl. hasmenésem van, háziorvoshoz kellett mennem, kórházba kerültem, eltörtem a lábam a zuhanyban, meghaltam, nem létezem, elrabolták a telefonom (ez mondjuk nem tudom, hogyan akadályozná a munkába menést), mohás lett a talpam, szárnyaim nőttek, más tér-idő kontinuumba csúsztam, stb.

    • orizatriznyák

     Mi a baj…másnaposság, vagy nem fűlik a fogunk a munkához, vagy egyszerre mindkettő?

     • 

      Csak munkaundor, tudod. Illetve helyesebben inkább munkahelyundor. A melóval nincs gondom.

     • orizatriznyák

      Úgy is van az. Eredmény a munka értéke, mert a legértékesebb munka sem alibi, és nem
      menti az eredménytelenséget! Azt hiszem, most nagyon jót mondtam.

  • Gab

   Egy volt melóhelyemen komoly változásokat hozott az új év. Hárman voltunk a “műszaki osztály” egy 45-50 fős cégnél és úgy gondolták kell egy műszaki igazgató, ééésakkormár egy rendszer gazda is ( utóbbi ötletnek még amúgy örültünk is. Az elején. )
   Aztán egyszer feltűnt, hogy nem jönnek le éjszaka a beállított filmek. Igen, a friss csirke volt a hibás, de még sikerült megnevelnünk. Utólag belegondolva talán akkor már éreztük, hogy nincs sok hátra, ezért kicsit keményre sikerült.
   De a műszaki igazgató tette fel a pontot, kitalálta, hogy minden HÉTFŐ reggel 7.30-kor legyen egy eligazító értekezlet ( meeting, hogy verném beléjük…), ahová tőlünk is kell egy résztvevő. Első ilyenre még bement a főleg szoftver- picit hardware fejlesztő kollégám, egy komáromi matróz haverokkal átivott hétvége után. Állítólag feltűnően nem akart senki sem a közelébe ülni, feltett egy napszemüveget, majd élvezte az előadást. Mígnem nekiszegeztek egy kérdést, valaki óvatosan oldalba bökte, aztán már a földön szunyált tovább. Én dél körül értem be, még aludt, felrugdostam aztán kimentünk “ebédelni” a közeli sörözőbe. Még egy vagy két hétfőt szórakoztunk a cégnél ( már nem kellett meetingre járnunk ), őt kirúgták én másnap felmondtam.

 • Kolyok12

  én reggel felkeltem, hogy dolgozok, aztán visszafeküdtem, hogy nem. ez így elviselhető.

 • egyedi

  nagyon hétfő van. és már nagyon elegem is van.

  • The Winter Soldier ⭐

   Figyi, engem a munkahelyemről basztak le, mert két hete, amikor mondtam, hogy ma utazom vissza, ezt úgy is értették, hogy ma megyek is be dolgozni.

   • egyedi

    :(( az szép. de hát így jártak. te legalább még nem dolgozol

 • Pingback: Már csak 25 perc - HOLDKOMP()

%d bloggers like this: