Viszlát, Fülöp!

Fülöpnek, a kutyának nagyon durva vége lett. NSFW.

Bevallom, hogy nem követtem Fülöp történetét, csak nemrég értesültem arról, hogy mi történt vele és hogy a tetves gazdáit lecsukták fejenként négy hónapra. A letöltendő rettentően nem aránytalan döntés a bíróság részéről, már ha egyébként bármi jogom lenne megkérdőjelezni. Morálisan mindenképpen azt gondolom, hogy ekkora geciséget én már rég láttam. A szerkesztőség nagy része kutyatartó, van közülünk olyan, aki hivatásszerűen turnézik a szőrmókokkal, szóval elég rendesen megérintett mindenkit a sztori.

Fülöpöt a nyakánál fogva kikötözték egy szoros zsinórral, mert elmondásuk szerint gyakran elkóborolt. Nem kell nagy zseninek lenni ahhoz, hogy kikövetkeztessük, hogy Fülöp nem a nagycserkeszi gazdái példás és megértő gondozása miatt szökött el gyakran otthonról. A zsinór átvágta a szöveteket és az eb feje a felismerhetetlenségig eltorzult az ödémától. B. Attila és M. Ágnes úgy gondolta, hogy megfelelően tartották, de minden szemtanú szerint a kutyánál teljesen egyértelmű volt, hogy el fog pusztulni, de nem törődtek vele.

Az állatorvos azt nyilatkozta, hogy még soha nem látott ilyen rossz állapotban lévő kutyát, amit a mellékelt képek finomanszólva is alátámasztanak. Az állatvédők összesen 772 ezer forintott költöttek a kezeléseire, de minden igyekezetük ellenére Fülöp elpusztult.

A nyakára hurkolt zsinór nélkül is elpusztult volna az állat, annyira kegyetlenül bántak vele, de a bevágó madzag olyan visszafordíthatatlan roncsolást okozott a nyelőcsövén, hogy menthetetlen volt. Az Állatbarát Alapítvány polgári jogi igényét, hogy az elkövetők fizessék ki nekik a kezelés költségét nem hagyták jóvá, mert az alapítvány nem sértett az esetben, illetve az összeg igazolása sem képezte a büntetőeljárás részét, ami mondjuk valahol érthető. A bírónő az ügy polgári rendezését javasolta, amiben így szemre nem indulnak jó esélyekkel a gazdik.

A vádlottakat a bírónő négy hónap letöltendőre ítélre, mert példát akart velük statuálni. Enyhítő körülményként figyelembe vette a büntetlen előéletet és csak fogház fokozatot ítélt meg. A védők három gondolkodási időt kértek a fellebbezés előtt. Rettentően meg lennék lepve, ha feljebb jobban járnának a dologgal.

Mi mindenesetre szurkolunk az igazságos végkimenetelnek. Amiről eléggé jól körülhatárolható véleményünk van.

Forrás: index, mno, allatbarat.com


A hirtelen jött népszerűségünket kihasználva szeretném megosztani veletek az Állatbarát Alapítvány adatait, gondolom minden fillér jól jön nekik:

4400 Nyíregyháza, Csatorna u. 2.
Telefon: 06 (42) 727-736 ; 06 (20) 96-05-402
Számlaszám: 68800109-11035240 | Adószám: 18 79 19 27 - 1 - 15

 


 • orizatriznyák

  Nem akarok ilyen posztot!

  • vau

   Én se.

   • Bernard Black

    most kellett neked még jobban felbaszni az agyam?!
    értem, fontos téma, egyet is értek veled, hogy az élet árnyoldaláról is hírt kell adni, sőt… de nem merem elképzelni, hogy mit művelnék egy ilyen szarházi faszfejjel, ha alkalmam nyílna rá. Komorzolisan bánnék vele, nem pohókosan, attól tartok.

    • vau

     Undorodom az ilyen emberektől.

    • Kolyok12

     ka-bar usmc

 • :/

  Légyszíves iyen képeket ne, vagy minimum figyelmeztetésel és direkt kattintással 😞

 • Bo

  Azt gondolom, hogy ezt az állatot el kellett volna altatni szépen. Ilyen sérülést látva biztos vagyok benne, hogy tudta a doki a diagnózist és pár kezelést követően már atombiztosan, hogy az állat nem menthető meg, csak ugye a pénz…bocs, de engem meg az baszogat fel rendesen, hogy mennyire kihasználják az állatorvosok a pácienseket az érzelmeikre apellálva, nemrég egy ismerős költött 90 ezret egy kölyökcica megmentésére (műtét+napi 5ezer a benntartás), úgy, hogy azt előtte két doberman gyakorlatilag széttépte, belső szervek egyértelműen roncsolódtak, hogy pl. a gyomra kilyukadt többek között. A doki kérdése az volt: mennyire szeretik ezt az állatot? Na, mennyire? Ki lehet ezt pénzben fejezni? Nem lehet, de igény az ugye van rá állatorvosi oldalról. Egy ennyire rossz állapotban lévő állatot el kell altatni, miután már egyértelműen látszik a diagnózisból, hogy nem sanszos a felépülése, nem pedig meghosszabbítani a szenvedéseit. A doki felelős döntése kellene hogy legyen ez, a mennyire szeretik kérdés úgy hányadék, ahogy van, mert már rég nem az állatról szól – tudom, hogy nem vagyok népszerű ezzel a gondolattal, de hozzá kellett tennem ezt.

  • Kolyok12

   hát, van ilyen állatorvos ismerősöm.

  • Bernard Black

   a felelős állattartás lényege, hogy el tudd engedni, ha el kell engedni. kurva nehéz, én ezt megtapasztaltam egy kutyával, és hiba volt hagyni, hogy tovább éljen – még ha nem is szenvedett napokig, valószínűleg az utolsó pár óra nagyon nehéz lehetett neki. A doki sem tudta, mennyi lehet neki hátra, de hetekről volt szó, ott kellett volna elaltatni. El kellett altatni egy macskánkat is, ekkorra már tanultunk az öreg kutya esetéből.
   Viszont láttam olyat is, hogy a csodadoktor visszahozta az állatot. Ott már nem pénzről van szó, hálistennek az állandó állatorvosunknál sem – ha kell, és reálisnak látja, megpróbálja a lehetetlent is, mert van, amikor bejön. Általában nem, de amikor úgy érezte a doki, hogy még egy műtétet nem ér meg a dolog, mert gyötörnénk az állatot, nem erőltette, sőt, inkább lebeszélt róla.
   És ha szenved, lépni kell.

   • Bo

    Volt kutyám, macskám én is átéltem az elvesztésüket, a macsek pl. vígan túlélt egy hatodikról való zuhanórepülést egy törött lábbal meg fogkitöréssel, miután sínbe tette a doki meg ellátta, hazaküldte velünk, hogy ápoljuk mi, meg is maradt a cicus, de aztán évek múlva leukémiája lett, altatás lett a vége, a kutyunak is altatás, de nem emlékszem hogy lett volna ez a lebegtetés a doki részéről. Itt meg eljutottak hétszázezer forintig, basszus. Lehet, hogy nem meri vállalni a döntést a doki, ilyen-olyan okokból, jó rendben van, de akkor meg annyi legyen benne, hogy egy idő után már nem számlázza ki, szóval valamit kompenzáljon már abból, hogy keres rajta, az állat szenvedésén gyakorlatilag.

    • Bernard Black

     hát nálunk a doki mindig csak épp arra jár, ha kijön – igaz, nincs arra semmi, amerre menne. A macskát túl is tárgyaltuk vele, nagyon nehéz műtét volt, szerintem keveset is számolt fel érte, elsőre sikeresnek tűnt, mutatott fotókat a tumorról, nehéz menet volt, de csak visszatért a rák, akkor már nem akart műteni, reménytelennek ítélte.
     ha van nem pénzéhes állatorvos Herrioton kívül, hát ez a faszi az. Ráadásul a kutya egyik legjobb haverja, igaz, a macskák utálják, de hát az természetes. 🙂
     OK, második legjobb haverja, az első nyilván én vagyok. Vagy a macska, ezt szerintem még nem döntötte el ő maga sem.

   • Pszipszina

    Egy fiatal cicám a gerincét törte el két helyen. Természetesen eutanáziát javasolt az orvos, de én akkor még fiatal és túlérzékeny voltam, majdnem elájultam a gondolatra. A doki azt mondta akkor, kap a macsek 3 napot. Utána meglátjuk. Készített neki egy műanyagcsőből “tartót”. Fájdlomcsillapítót nem kapott, azt mondta, akkor feleslegesen próbálna mozogni. Életben maradt a cica, egész nap vele voltam gondoztam, beszéltem hozzák. 2 hét múlva kivettük a csőből, én varrtam neki vékonyabb műanyag lapokból szabályos (?) fűzőt, további 2 hétig azt viselte. Majdnem teljesen rendbejött a végén, az egyik hátsó lábára sántított egy kicsit, meg a farkát csak le-fel tudta mozgatni, ám ezek a apróságok semmiben sem zavarták. Rohanni, fára mászni is tudott.

 • orizatriznyák

  Nekem szevasz van. Jóccak.

 • ApuElcseszettÉleteVagyok

  csak minősíthetetlen trágárságok jutnak eszembe, úgyhogy inkább nem mondok semmit.
  remélem kedves pajtásokat találnak a sitkón, és egy hosszabb lépésre kiesik utána belőlük a szar.

 • egyedi

  nem lehetne más jóéjtposzt?

 • α Centauri

  Tső:

  y

 • dzsungelmacs

  visszafogom magam és csupán hasonló jókat kívánok a kedves gazdiknak.

 • antal lakatosbrendon imre

  default kötél általi villamosszék.

 • Emperor of Mankind

  Ez kibaszottul beteg, nem ember az ilyen.

  Az utolsó képek boncolás után vannak?