HOLDKOMP

Kis lépés ez az árnyékos oldalon…

Gasztro

Az általunk ismert csirke nem is létezik – vasárnapi ebédposzt

A csirkemellként árult valami pedig leginkább ipari fehérjehulladék.

A gurmék szerint.

A levezetést általában onnan kezdik, hogy a csirke röpképtelen, tehát nem lehet izomzata ott ahol a mellehúsa nőne, ráadásul akkora mellehússal különösen nem lenne röpképes.

(itt azért egyből felmerül kérdésként, hogy mégis hogyan kapnánk el egy szárnyast röptében?)

A következő szint amikor az állatvédelem jegyében felhánytorgatják, hogy a csirkék a saját szarjukban és vizeletükben úszva megégett lábbal tocsognak, a ketreces és szabad tartás a fontos, jusson minden csirkének megfelelő négyzetméter.

(Nos, akkor oszlassunk is el egy félreértést: a csirkemell nem ér bele a csirkeszarba, a sokak által reggelire fogyasztott tojás viszont összevissza van szarva)

Mit lehet kezdeni a csirkemellel?

bernard szerint baconbe kell csomagolni, de előtte zsebeket vágni rá éles késsel és pestóval megtölteni

Vau legrosszabb rémálma

bernard időnként kicsit talán késmániás, nézzük el neki az éles kések iránti vonzalmát.

De hogy ne szaporítsuk túl a szót, lássunk neki a csirkemellnek izibe’:

Hogyan lehet kapni a közértben csirkemellet?

  • Szeletelve
  • Darabolva
  • Csonton
  • Csonton és bőrrel

Elég egyértelmű, hogy az alsó kettő közül érdemes választani akármit is készítünk belőle.

A miértre ezúttal nem térnék ki, maradjunk annyiban, hogy a csonton például a hús ízletesebb lesz. És a mellcsontot imádják a blökik. Ez egy ilyen win-win szitu.

Lássunk akkor neki?

Vegyünk két csontos csirkemellet és forró serpenyőben forgassuk át amíg ki nem fehéredik, enyhén meg nem pirul:

A mézes-citromos, csilipelyhes fűszeres marinád ne tévesszen meg senkit, az utólag került rá a sütéshez, nincs odakozmálva.

(Cinnamonroll komytárs felhívta legutóbb a figyelmemet, hogy fotózáskor figyeljek oda a thermospot helyes használatára, ezúton is köszönet, most úgy fotóztam – egy krumplival)

Ezt követően mehet be a sütőbe ahol előtte héjában sült az édesburgonya.

Miért édesburgonya? Mert a csirkemell önmagában egy íz nélküli fehérjeforrás. Rizzsel testépítőknek. És extrém fogyizóknak. (Nem a káposztalétől lehet fogyni, a mozgás csökkenti a seggmétetet.)

Az édesburgonyát csak át kell törni egy kevés borssal és sok vajjal, sózni egyáltalán nem kell.

Hamarosan elkészül a sütőben a csirke, de esély nincs ételfotóra, ezek itt helyben megeszik mielőtt kettőt pislantanék.

HOLDKOMP