Hájvíz, áramszedők és nyalókák

Valszeg a High-visibility hamar lebukott a fonetikus kamuflázzsal, a méz viszkozitása sem érdemtelen téma, a késői nyolcvanas évek neonszínű bikinii pedig még kevésbé, lásd Borat, de inkább az eredetit, legyen inkább kétrészes.

Ki látta a Leiter Jakabunkat?

Hájvíz

West Perth residents unhappy with a big increase in cyclists using the area and noisy joggers spitting and vomiting

 

Térjünk a trágya, trolley collector, ami akár lehetne a trolibusz áramszedője is, én most a kétlábú hájvizesre gondoltam. A kommunisztikus angolszász világban létezik ilyen foglalkozás, hogy kocsigyűjtő (trolley collector), a bevásárlókocsikat gyűjti, nem passzióból, hanem fizetésért(nem car collector, nem car carrier(és nem is hajléktalan)). Foszlik a hagyomány, megjelent már a pénzbedobós rendszer is (Aldi), de még mindig a régi, az emberes az elterjedtebb. Ők a plázaparkolók pantomimesei. Húzzák-tolják a kocsioszlopaikat félkézzel, a másikkal szórakoztatva forgalmat irányítanak. A nőmre várva bambulásokkor megnéztem, hogyan kormányoznak. Egy S-kampó kötélen bele van akasztva a legelsőbe, avval térítik jobbra, vagy balra, elképesztő, mennyire magabiztosan tudnak kígyózni. Záráskor mindet beviszik az üzletközpontba, vagy lelakatolják az öbleikbe. Nagy bevásárlóközpontokban meg UTE-ra akasztott trélereken zörgetik a fekvőrendőrökön (speed-bump). Fogadjunk, hogy kihagytam valamit. Van egy olyan szerencsejáték, hogy telefonon be lehet jelenteni az elszéledt trolikat, a szemfülesek között meg havonta kisorsolnak ezer
dollárt.

Kattintásra nyílik a cikk

 

A lollipop man pedig nem egyenlő a cukrosbácsival. Tán nem mind önkéntes pedofíl.

Kattintásra nyílik a cikk

Mi van a nyalókaemberek stoptáblája másik oldalán? Nem “Go”, hanem “Slow”. Ötszáz körül van valahol a ticket, kint a bozótban meg lehet csinálni egy nap az árát. Az életünk múlhat ezeken az embereken.

– Copy traffic.
– Copy.
– Quad in the corner.
– Do, when y r ready.
– Roger.

 

HOLDKOMP