Trónok harca ugyemegmondtam – S07E06

Hát igen, az IMDB szerint 9.5, az már aztán valami. Ez azt jelenti, hogy beelőzi a Keresztapát és a Ponyvaregényt, de még a világ második legjobb filmjét, a Sötét Lovagot is! Szóval akkor lássuk, hogy mi volt ez már megint… Spojlerveszély!

Eddig is sejtettem, hogy a hétfő és a GoT összefügg. Azt gondolom, hogy ez a mai résszel végleg igazolást nyert. Szóval a gittegylet megint úton van, de úgy látszik nem sikerült nekik megbeszélni a halálfaszától egészen a falig mindent. Mondjuk a saccra több hónapos utat elég csendesen tölthették, ha a hómező közepén jöttek elő olyan konfliktusok, hogy a málé Christian Balet el akarta adni a Kopaszodó Köcsög, hogy a Vörös Ribi mindenféle beteg kísérletet végezzen rajta. Vagy speciel hogy Észak Királya konkrétan egy családi ereklyével mászkál, amit a főnöke hagyott rá, mert a hülye fiát amúgy is ki akarta végezni szegény megboldogult Sean Penn. Bean.

Egyik sem annyira irritáló, mint a kis Arya, akinek az egyetlen komoly színészi teljesítménye, hogy képes nonstop dühös lenni. Mondjuk kurvára érdekelne, hogy honnan veszi a bátorságot, hogy visszapofázzon a kis takony. Nyilván tök sokat tett a dolgokért, amíg délen assassin’s creedezett, meg vakon kóbor macskákat baszogatott, miközben a nővérét párszor megerőszakolta egy pszichopata.

Na nem mint ha a sótlan picsával lehetne egy kurva percre is azonosulni – gyakorlatilag az első résztől szurkoltam, hogy nyírja már ki valaki. Mostanra simán unom, amit azt hiszem a rajongók úgy aposztrofálnának, hogy Sansa komoly jellemfejlődésen ment keresztül. Az ütnivaló selyemringyóból eljutott az unalmas, haszontalan senkiháziak szintjére.

Mondjuk az unalmas semmitmondó senkiháziakból kijutott erre a részre is. A viking és a véreb buziviccekkel szórakoztatnak minket, miközben Brienneről beszélgetnek, aki magasan vezet a legérdektelenebb, de legtöbb képernyőidőt kapott szereplők ár-érték arányában.

Azt hiszem eljutottunk a lokális mélypontra. Két szereplőt nézünk, ahogy Brienneről beszélgetnek.

Egy hete ennyi idő alatt lezavartak egy ütközetet, megsemmisült egy teljes család, Tyrion átutazta fél Westerost és kiderült, hogy Cersei terhes. Most kaptunk két homoerotikus viccet tíz perc hóban sétálással. Asszem ez ilyen karakterexpozíció, vagy mi a kurva anyja.

Szerencsére a balfaszkodásnak vége szakad, amikor végre betekintést nyerhetünk abba, hogy az Örült Szöszit megint össze akarják boronálni valakivel. Ismerve az eddigi pasijai előéletét mondjuk ez nem túl fasza hír Jon Snownak. Aztán persze Tyrion a fejére olvassa, hogy igazából egy hülye állat volt és össze kéne szedie magát, ha a nővérével találkozik, de persze telibe leszarja.

Odaát a jég veled sztárjai találkoznak egy zombimedvével.

EGY ZOMBI JEGESMEDVÉVEL!

Nagyon eredeti. Egy pillanatra majdnem próbáltam rájönni arra is, hogy ki hal meg, de rájöttem, hogy beleverem az egészbe. Persze megint valami statiszta volt, ahelyett, hogy valamelyik idegesítő fasz tűnne el a picsába, mondjuk az a csávó, akinek rég bele kellett volna döglenie a leprába, ahelyett, hogy végignézzük, ahogy a bilihordófiú sikeresen meghámozza egy kislexikon szócikke alapján.

Mivel már rég kirúgták a vágókat a stábból, ezért persze megint Winterfell. Ami azért jó, mert lényegében nem lehet tudni, hogy egy kurva unalmas áskálódást mutatnak be Kisujjal, vagy egy kurva unalmas nyígást Sansával vagy egy még unalmasabb furamenetet Aryával, akinek teljesen elgurult az e-sporttól a gyógyszere. Ezúttal Kisujj akarja megint felhúzni Sansát és hergeli Arya ellen. Persze kétségbeesetten próbálnak megint valami szerepet találni Briennek, akivel már igazán teli van a tököm.

Tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy az előző jelenetnek semmi, de semmi jelentősége nem volt, azonban jól megágyazott annak, hogy megint ne szurkoljunk a félig fagyott hülyéknek, akik még mindig az északi sarkon baszódnak. Persze összefutnak a Mikulás geci változatával, aki hogy-hogynem pont egy kilenc fős, rendkívül könnyen legyőzhető brigáddal masírozik és naná, hogy ha kinyírják a főnit, akkor mindegyik minionja bekrepál.

Kivéve persze egyet, mert az kell Cerseinek. Gondosan becsomagolják, majd elküldik Christian Balet fegyver nélkül futva a hómezőn, hogy sürgönyözzön Daninek. Én meg csak kamillázok, hogy ezt így mégis hogy.

Az örök tél honában természetesen rábukkannak az egyetlen tóra, ami nincs eléggé befagyva, hogy amíg Gendry hat perc alatt elfut a Falig, addig is legyen valami történés. Gendry persze el is és a Falig hat perc alatt (Westeros tényleg összement, mint Jon pöcse a tó közepén) és gyorsan küldi a madarat.

Közben az alkeszcsávó meggurnyad (mondjuk ki a faszt érdekelt egyáltalán, azt se tudtuk, hogy létezik eddig), mert a hordányi zombi, élükön a zombikirállyal bekeríti a megmaradt Híres Szereplőket + Lángoskardú Csávót a tó közepén, ahol vékony a jég.  A Félszemű Tűzvarázsló rittyent neki egy krematóriumot a Vikingcsávó nagy örömére.

Gondolom mindenki rettentően várja a végkifejletet, a deus ex machinát, hogy VAJON HOGY MENEKÜLNEK MEG. Persze ehhez meg kell várni, amíg Sansa megint görcsöl egyet azon, hogy Briennek valami értelme legyen, ezért elküldi Cerseihez King’s Landingbe. Briennet bazmeg, Briennet. Mert olyan baromi jó a diplomáciában. Dani meg megkapja a táviratot a tó közepén rekedt fiúktól, lebassza Tyriont csak úgy megszokásból és indul is sárkányháton. Ahogy azt múlt héten megmondtam.

Mivel a havasi balfaszok még mindig a tó közepén dzsemboriznak, a Vérebnek támad az a fasza ötlete, hogy köveket dobáljon a statisztákra. Persze kiderül, hogy a szigeten eltöltött üszkve tizenkét óra elég volt ahhoz, hogy az előtte többszáz évig fagyott, a hajsza kedvéért visszaolvadt tó megint befagyjon. Mivel a white walkerek ősi szerzetek, akkoriban még nem volt feltalálva a gerelyhajítás, örvendeznek vala ennek és lerohanják őket és kezdődik a kötelező drámai abálás, amíg a szőke, fagyálló liba meg nem érkezik. De itt álljunk meg egy kis matekra!

 • Egy gólya repülési sebessége max. 45km/h. Tegyük fel jóindulattal, hogy ezt tudja teljesíteni egy küldöncvarjú.
 • Tegyük fel, hogy Jonék eltöltöttek 24 órát azon a szar szigeten. Többet nem, mert csak egy este volt és ez a leghosszabb idő, amit feltételezhetünk. Ennyi idő alatt meghaltak volna, de tegyük fel.
 • Christian Bale tényleg elfutott hat perc alatt a falig
 • Mondjuk azt, hogy egy sárkány legalább kétszer gyorsabb, mint egy varjú.
 • És fogadjuk el, hogy a sárkányokon szériafelszereltség az ülésfűtés, illetve hogy aki nem ég meg a tűzben, annak a segge se fagy be. Mert egy szál hancúrdresszben még egy tavaszi motorozás is zorall 90-nel, nem hogy egy sarkvidéki sárkányeregetés
 • Feltételezzük, hogy Dani nem találkozott cserebogarakkal repülőútja során.

A következtetés az, hogy ha nem számítjuk a levél megírását, az elolvasását, a Tyrionos hisztit, a pisiszünetet, akkor is legalább 16 órát utazott a varj, a csaj meg 8-at. Ez azt jelenti, hogy Westeros van vagy 800km hosszú, turbóvarjakat feltételezve. Egy nagyon kicsit kisebb, mint Olaszország.

Hét királyság, mi? Egy picsányi kis sziget, na.

Mindenki várta már, hogy hogy fognak csinálni zombisárkányt, nos ez is megtörtént, csak hogy ki legyenek balanszírozva az erőviszonyok. Jon meg meghal. De csak kicsit, mert a félzombi Benjen bácsi is megérkezik lángoló akármivel és odaadja a lovát; pont amikor Jonnak kell.

De most tényleg. Esküszöm ez volt, nem én találtam ki.

Daniék persze tudják, hogy Jon mindjárt feltámad, ezért várnak egy kicsit a Falnál, Danit Jon ledanizza, majd szépen benedvesíti a nyolcórás egybefüggő sárkánylovaglástól eleve összepisált bugyiját azzal, hogy királynőjének nevezi.

Arya természetesen lenyomja a hét szararca dumát. Az ütnivaló kis rohadék tényleg túlmegy minden határon. A kagylóárusítással úgy felszívta magát, mint harmadéves egyetemista, aki egy fél év választható “filozófia alapjai” kurzussal rögtön Nietzschének képzeli magát. Remélhetőleg Sansa személyesen fogja lenyúzni a kis kurva arcát és adja oda a kutyáknak, mert elképesztően elegem van a húzásaiból.

Nos, alig várom, hogy Jonról kiderüljön, hogy Targaryen. Meg gondolom arra is lehet számítani a következő rész közepén, hogy különösebb megerőltetés nélkül lekúrnak egy szuvenírzombit a sárkánnyal Cersei udvarának közepére. Mondjuk nem tudom, hogy mit izgulnak: a white walkerek az eddigi rapid menetelésükben számításaim alapján nagyjából hatszáz métert tettek meg hat évad alatt. Nem hiszem, hogy gondot fognak okozni középtávon.

Arra is kíváncsi lennék, hogy mikor jönnek rá, hogy a pszeudóvámpíros mester-szolga viszony alapján bőven elég lenne, ha Dani ráküldené a zombikirályra a két megmaradt sárkányát és azonnal megmakkana minden walker, meg zombisárkány meg mittomén és le lehetne zárni ezt a kellemetlen incidenst és vissza lehetne térni a sorozat történéseinek gerincét kitevő testvérekkel való kefélgetéshez.

Viszont ez most már hivatalosan is a sárkányos-zombis sorozat. Nem fogom túlélni szerintem a 81 perces szezonzáró epizódot, az kurvaélet.

 

 • vau

  ZOMBI JEGESMEDVE!!!!

  • taro

   fogadjunk, hogy így is cuki volt..

  • 7,62 mm full metal jacket

   Miért, egy zombi pingvin jobb lett volna?

   • taro

    egy zombi császárpingvin azért ilyesztő lehet…

   • vau

    Egy picit erősebb kontent lett volna. Vagy egy zombi albatrossz.

  • 7,62 mm full metal jacket

   nem láttam, de szeretném tudni, hogy nézett ki.
   mert ugye olyan hülyének nézik a zembert hogy az a döglött medve a minusz kurvasokfokban nekiáll rohadni?
   olyan mumifikálódottnak kell ilyenkor lennie.
   mint a jégbe fagyott mamut

 • Ziles Gizi

  Még nem láttam az utolsó részt. Jövőhéten kettőt nézek egyszerre. Öröm és bódultság!

  • vau

   Keresnek a bonsaiok alatt páfrányügyben 😀

   • Ziles Gizi

    Csak értesítéseket akartam olvasni, meg Trónok harcás spoilert.

   • Ziles Gizi

    Majdnem leírtam, hogy kapd be vau. De csak majdnem!

 • 7,62 mm full metal jacket

  Korrekt kritika.

  Igaz eddig egy részt se láttam, de ezt most még kevésbé bánom.

  • Ziles Gizi

   Hát akkor most gondold át, hogy vaunak egy célja, hogy megakadályozza, hogy ezt megnézd. Semmi mást nem tud mondani, csak azt, hogy ez mennyire szar és elindítja benned a folyamatot, hogy te is szar, nulla vagy, ha ilyen sorozatot nézel.

   Egyébként honnan tudod, hogy korrekt, ha egy részt sem láttál? És most megnézem, hogy ki ápvótolt.

   • 7,62 mm full metal jacket

    könyvbuzi és filmbuzi vagyok.
    ránéztem anno az első kiadásra, 600 oldal puha kötésben,olcsó papíron, illusztráció nélkül (főleg ha az csak “az első rész” ) 99.9 százalékban fekáliát jelent…

    • Ziles Gizi

     A háború és béke 1500 oldal. Csak mondom.

     • 7,62 mm full metal jacket

      azt író írta.

    • vau

     Nem kilóra mérik, de én végigrágtam magam a négy-ötezer oldalon és biztosíthatlak, hogy pont ugyanolyan vontatott, mint amilyennek tűnik.

     • D. Pin Trouble

      Detto, csak van egy olyan rossz szokásom, hogy ha valamit elkezdek olvasni, már nemigen teszem le. Bár mondjuk azért annyira szar nem volt.
      A sorozattal S01E03-ig jutottam…

    • taro

     az első kiadás keménykötéses volt

  • Ziles Gizi

   Gondoltam, hogy vau nyomja a lájkot.

   • SheldonCooper

    Akkor is elmondom:
    Én is szeretem nem azért írtam. Nézem az elejétől és a könyvet még azelőtt olvastam mielőtt felmerült, hogy sorozat lesz. Engem az zavar, hogy a saját kereteit szarja telibe. Eddig az volt (ahogy a könyvben), hogy kódorognak 2 gigászi kontinensen, menne, menne, mennek még egy kicsit, odaérnek, aztán tovább mennek. Néha meghal valaki akiről Martin elfejtette mi a faszt akart vele. Most meg, hogy nem a könyvet követik olyan mintha a szomszédba ugranának át és ott hal meg valaki random. Kivéve a fontos szereplőket. Ők most mindent túlélnek. Ennek ellenére sem hagyom abba, szeretem a fantasyt, sci-fit, még a szuperhősös filmeket is, nem akarom, hogy működjön bennük fizika, logika, csak a dramaturgia legyen meg valamilyen szinten. Tényleg könnyű engem szórakoztatni.:)
    A hozzászólásom annak szólt, hogy, az “igazi” Sheldonnal ellentétben, én jóban vagyok a szarkazmussal és az iróniával és szeretem is. Ebből az irodalmi műből meg csorog a a szarkazmus és ezt nagyon bírom.

 • taro

  gondolj arra, hogy jövő héten jön az utolsó rész…

  • 7,62 mm full metal jacket

   jön a Sulaco és letaomoz mindent az orbitális pályáról?

   • vau

    Rettentően beleférne a dramaturgiába.

   • taro

    rázuhan westerosra az egész hajó, miután összeütközött a zombisárkánnyal

 • 7,62 mm full metal jacket

  Egyébként …a zombikat illetően..az egyetlen, amit kedvelek, immár huszonéve.

 • Emperor of Mankind

  Nem tudom mit csodálkozol azon hogy kicsi, végül is Westeros az nem más mint egy feje tetejére állított Ír-sziget aminek északon van egy Skócia szerű kinövése meg délen egy csipetnyi sivatagi Cornwall.

  Van rajta egy-két nagyobb vár (kb a főbb családok székhelye, meg a nagyobb vazallusoké) meg elvétve város, na meg falucskák és ennyi.

  • vau

   Mert mondjuk délen sivatagok vannak, északon meg sarkvidék.

   • Emperor of Mankind

    Logikát keresel egy mainstream lakossági “fantasyban”. Ami már ha jól tudom nem is teljesen a könyv mentén készül.

    • vau

     Nincs is könyv.

     • Emperor of Mankind

      Ja már nincs is.

 • :/

  Megnéztem de minek. Totál szétesett a sorozat, ilyen nagyobb költségvetésű Xena lett belőle. Kár érte, az elején még tök szerettem.

  • vau

   Amikor pongyolában leszáll a százzal repülő sárkányról üszkve fél napos repülés után a kiscsaj és nem azzal kezdi, hogy görcsbe állva maga alá szarik, az priceless.

   • :/

    Meg úgy minden. Tényleg egész egyszerűen szembeköpik a nézőket az említett hatperces futással is.
    Arya Starkl évadokon keresztül való kiképzése után tényleg ilyen primitív módon terelik konfliktusba, az pedig felháborító. Értem én, hogy szembesíteni kell hogy hatalma nem mindenható és szerintem esélyes a következő évad egy nagy drámájának résztvevőjének is (lesz még egy halott Starkl, vagy ő lesz az, vagy ő öli meg), de annyira szánalmas az egész.

    • vau

     100%-ig egyetértek. Arya egy dühítő okostojás lett, akinek a történtek alapján semmi jogalapja nincs rinyálni. Pláne bullyingolni Sansát.

     Annyira kifordítja magából a karaktereket ez az évad, hogy rossz nézni. És a haverkodó/kvarterkázó Véreb? Kedvem lenne összeverni.

     • :/

      Az meg a másik, pedig az egyik kedvencem volt 🙁 Már azt se tudni hova kapjak, ahol csalódást okoz a sorozat.

 • Annoying Countercommentist

  Hogy utáltuk, amikor váratlan fordulatokkal írt ki a történetből szereplőket a Martin. Most meg ez van, átvette az uralmat az a köcsög kokainban fuldokló hálivúd.

  A legjobb kérdés, amit eddig elfelejtettünk feltenni: honnan a vérből szerzett az Éjkirály olyan faszagányos láncot a halott sárkány tómederből való felhúzásához?

  • vau

   Vót. Készült rá.

   • Annoying Countercommentist

    Ártatlan, szűz vad gyermekek könnyéből kovácsolták.

    • vau

     Szerintem csak spontán összeálltak a logika tüzénél a vas és szénmolekulák.

     • Annoying Countercommentist

      seems legit 😀 😀

     • vau

      Pont annyira, mint elmenni futni egy tizenöt kilométert a hóban fegyver nélkül 🙂

     • Annoying Countercommentist

      Usain Bolt megirigyelte a tettet. Vagy bármelyik random etióp hosszútávfutó.

     • 7,62 mm full metal jacket

      hátt…. itt rendszeres é vvégi program a szilveszteri fél-egész maraton, időjárásfüggetlenül. igaz vért nélkül, tavalyelőtt Megtorlónak öltözve, tavaly meg terepcuccban, (ruha mellény, heveder camelback) igaz hátizsák nélkül és bakancs helyett futócipőben…) az is igaz, majdnem négykézláb másztam be a célba:)

     • vau

      Jó, de ez egyrészt egy kovácsgyerek, másrészt egy egész napos túra van mögöttük, harmadrészt lefutja a távot maximum órák alatt és még van ereje dobni egy sürgönyt. Vagy Gendry fut kurva gyorsan, vagy ágyúval lövik át a varjakat délre.

  • orizatriznyák

   Ha éjkirály vagy, akkor mindig van nálad egy lánc, pont az ilyen esetekre! 🙂

   • SpaceWolf

    Egyre gyanúsabb vagy te nekem.

    • orizatriznyák

     Azaz?

     • SpaceWolf

      Nem szoktál GoT forgatókönyveket írogatni mostanában álnéven? Csak úgy teljesen véletlenül?

     • orizatriznyák

      Nem, de lehet rámegyek. 🙂

     • SpaceWolf

      Nagy sikered lenne. 😀

   • Annoying Countercommentist

    Kösz, ezt megjegyzem arra az esetre, amikor legközelebb Éjkirály leszek! 😉

  • Skirmitar

   Hardhomeból szerintem, legalábbis voltak dokk szerűségek a kikötő résznél, ott meg lehettek ilyen láncok.

   • 

    de az íjakat/íjászokat ott hagyták

    • Skirmitar

     Nem hiszem hogy kepesek lennenek celzasra, nem olyan mint suhintani egy kessel.

     • TiseeeR

      De a mennyezeten mászni simán tudnak egy barlangba (nem is lassan), ehhez képest egy íjat felhúzni és kilőni a nyilat nem lehet nagy dolog (max. nem talál csak minden 100 lövés).

    • Skirmitar

     Az ejkiraly akarmikor ledardazhatta volna, szerintem szandekosan vart, nem tudjuk milyen kepessegei vannak, meg mit tud a kinti vilagrol, lehet szamitott dany erkezesere

   • Annoying Countercommentist

    Hardhome egy apró halászfalu, a dokk pedig nem egyéb két hosszabb stégnél, amihez csónakok ki tudnak kötni.

    Ettől még elfogadom teóriának, mert nincs más (azon kívül, hogy ártatlan, szűz vad gyermekek könnyéből kovácsolta maga az Éjkirály) 🙂

    • Skirmitar

     Persze ez belemagyarazas volt reszemrol, caak ezt tartottam elkepzelhetonek. Esetleg Stanisek hagytak ott hajokat amikor megerkeztek a falhoz es azokon volt ilyen lanc.

 • SpaceWolf

  Nekem kell egy olyan vért amiben ezek a srácok rohangálnak. Hogyhogy miért? Megyek fürdeni a tengerhez, és fosok a cápáktól. Ahogy elnézem ez ideális viselet, mindenki ebben lubickol, és még véd is.

  • Annoying Countercommentist

   Svéd acélból van. Hótól i svéd, esőtől i svéd. Tuinvan.

   • SpaceWolf

    És még úszni is lehet benne fasszául, ezt kihagytad.

    • Annoying Countercommentist

     Igaz, meg azt is, h állítólag tesztelték a hegymenetet a Vértesen… 🙂

 • :/

  Ja, és mindent túlélsz ha van a közeledben egy tó 😂

  • vau

   Egy fél óra víz alatt és simán megúszol mindent és senki nem megy utánad. Jamienek is bejött.

 • orizatriznyák

  Teljes rendben volt ez a rész is, akárcsak a többi. :DDD

 • SpaceWolf

  Remélem a záró évad csúcspontja az lesz, hogy a zombisárkány nagyot hentel, Dani a földre zuhan, és már majdnem megeszi őt a jeges sanyi, de megérzi az illatát, és rájön, hogy ez itten anyuci, szal inkább nem bántjuk.
  Szerintem beleférne a sztoriba. Téteket?

  • vau

   Énszerintem lesz egy robotzombi homonkuluszsárkány is, amit cersei csináltat a vén hülyével, hogy mindenkinek legyen sárkánya.

   • Kolyok12

    ha valakinek kell egy otthonra, én küldöm az asszonyt szívesen. csatában mondjuk nem segít, de addig sincs itthon.

    • Ziles Gizi

     Sárkányod van és nem félsz használni?

   • orizatriznyák

    De csak egy páncél, amiben a sárkánylélek lakozik…

  • orizatriznyák

   Mik az odds-ok? 🙂

   • SpaceWolf

    Kérdezzük meg a szakértőt. Vau?!

    • vau

     Én örülök, ha túlélem az évadzárót.

 • Kolyok12

  jah, hát ez elég szar rész volt. fuck logic. szintén bosszantó, hogy sansa/turner menetközben jó nő lett, és már nem is büntetnének érte, ehhez képest semmi csöcsös jelenet.

 • 

  Arra vagyok kíváncsi, hogy mit okád egy jég/zombisárkány? Kék tüzet?

  • SpaceWolf

   Attól függ mit ivott előtte, ugye.

   • 

    ananászos pizzát :DD

    • SpaceWolf

     Akkor az már ilyen tömegpusztító fegyver…

     • 

      részegen még akkor is ananászdarabokat talál az ember, ha még életében nem evett, tapasztalataim szerint

   • taro

    sárgarépa tuti van benne

    • 

     de csak azért, mert az fennakad a lefolyón

  • :/
   • :/

    Vagy Fenistilt.

  • Ziles Gizi
  • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

   Fal ledöntő mágikus fagyhullámot.
   Sztem ez lesz a vége. Jön a sárkány és nekimegy a falnak, lyukat lehel a fagyos sárkánytüzével. Tűz ami ami fagyos, de mégis mindent megolvaszt.És láss csodát a mágikus fal összedől, legalábbis egy darabon biztosan.

   • hogyhogynem

    Ott vannak velük a most már zombi óriások is, akik a szabad néppel harcoltak és anno be tudták nyomni az ajtót a Falon.
    Én már azon is ki vagyok borulva, hogy az áthatolhatatlan falon hagynak ajtókat. Az már csak hab a tortán, hogy a szabad nép képes meg is mászni, ha épp arra szottyan kedvük.
    Aztán az is lehet, hogy a zombik majd egymás hátán másznak fel a Falon, mint a Word War Z-ben Jeruzsálem ostrománál.

   • p. p.

    Látnok vagy.

    • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

     Hát ja, nem is lepődtem meg nagyon… nem azt mondom, hogy nem volt jó, de lehetett volna nagyobb feneket is keríteni ennek. Mert ha mondjuk nem lett volna egy ilyen sárkányuk, akkor mit csináltak volna? Maradtak volna a seggükön? Nem hinném…

     Amúgy a másik, Kisujj szerepének lezárása is lehetett volna kicsit jobban elnyújtott, több elánnal elkészített, nem pedig egy szimpla suhintás és kész… Amikor elárulta Ned Starkot, szvsz a legjobb karaktert az első évadban (én vártam volna egy Ned vs Jaime visszavágó heroikus küzdelemre – de sajnos mint láttuk mkésőbb még Jaimie-t is lekorlátozták a kezének levágásával… pedig most arra is kíváncsi lettem volna, egy Hegy vs Jaimie fightra), azóta unszimpi ez a figura.

 • Max

  A véres esküvő óta nem nézem. nincs kedvem még egy agyvérzéshez.

 • Ziles Gizi

  Ez itt a mindenki nézi a Trónok harcát, de kollektív hány tőle fan klub?

  • :/

   Azért ott még nem tartunk, de én például nagyot csalódtam a sori színonalának drasztikus esése miatt.
   Teljesen kifordult magából.

  • D. Pin Trouble

   Nem, én nem is nézem. Elolvasni elég volt, már amennyit megírt az öreg mókus

 • Here Potter

  És tessék mondani, honnan vették az ezer tonnás hajóláncot, amivel kivontatták a sárkányt a tóból?

  • Here Potter

   Már kérdezték lejjebb te fasz.

   • Ziles Gizi

    Félre az agarakkal, drága. Itt én vagyok a fasz mert imádom!

  • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

   Elszaladt érte párezer zombi… de persze az kérdés hol lehet ilyet csak úgy találni északon ahol nem hajóláncot kovácsolnak az acélból hanem kardot és páncélt… lévén hogy halászhajóknál nagyobb hajók a környéken nem fordultak meg arrafele…

   • Here Potter

    Kibaszott dramaturgiai hiba volt. Simán meg tudták volna csinálni, hogy nem merül el a tóban teljesen, mittudomén a feje kint marad, és felélesztik úgy.

 • Antares

  a szépen fűrészelt hasábok a tűzben rendben vannak?

  • vau

   Nem is néztem 🙂

  • 

   hozta a puttonyában valamelyik pirosinges, akiről nem is tudtuk, hogy ott van, amíg meg nem hót

 • 

  Remélem jövőre hepiend lesz, az cseppet sem menne szembe a témával.

  • vau

   Biztosak lehetünk benne, hogy megszületik a Dani-Jon baba és ő lesz a tűz és jég faszacsávó.

   • 

    háromhónaposan legyöki az éjkirályt

    • vau

     Azt szerintem lenyomja valamelyik ilyen “igenigen vesztett már a helyzet” szituban és tök eposzi módon minden zombi széthullik és sosem látott módon (most hirtelen csak a múmia ugrik be) ott állnak majd a fáradt harcosok a csatamezőn és egyszerre, vezényszóra égnek emelik a karjukat és ünnepelnek.

     • p. p.

      Ezer millió százalék, hogy ez lesz. Kibaszott fos tucat háliwúdi húzás.

 • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

  Valószínűleg tűzálló az Éjkirály. Sárkánytűzálló. Csak az ónix (sárkányüveg) meg a valyriai acél sebzi. Látszik az hogy milyen nyugalommal lépett át a tűzön, nem is most először. És miért tűzálló? Mert mérhetetlen erejű “fagy” koncentrálódik benne. Emiatt nem képes meggyulladni. Ugyanezen ok miatt fagyott be az eddig be nem fagyott tó. A szélére odaállt a “fagykirály” és várta azt, hogy a belőle áradó fagy (ami nem látszik) szépen megfagyassza a vizet. Ezért várakoztak a zombik is nyugalommal, mivel eleve körbe vették a tavat, nem tudtak volna elszökni semerre sem, minek erőlködjenek. Idejük bőven volt/van.

  Ugyanakkor ha Drogonnak csak egy szimpla harapás lett volna az összes WW a fagykirállyal együtt. szépen letottyan volna rájuk a 150 tonnás testével és a maradék szart is kipasszírozta volna az agyukkal együtt pusztán a súlyával (kb mint amikor egy elefánt eltapos egy egeret). A farokcsapásával meg 300 zombit is a picsába repített volna, miközben a másik két sárkány továbbra is szarrá égetett volna mindent körülöttük.

  A sárkánydárda? Hát hmm… eddig korábban volt ilyen náluk? Nem emlékszem arra hogy korábban ilyen dárdákkal a kézben járkáltak volna, mint ahogyan a kiragadott képen az látszik… nem mellesleg, oké, bele lehet magyarázni, hogy mágikus erejű (hiszen eleve mágikusan létrejött lények), de hogy keményebb legyen az acélnál is, ami csak tenyérnyire tudott egy masszív parittyagépből kilőve belefúródni a sárkánypikkelyekbe, nem hinném. Nem mellesleg minél hidegebb egy anyag annál törékenyebb.

  Jon megmenekülése. A jégtóba esve súlyos páncélt viselve mégis hogy tudott vissza úszni a víz felszínére? Mondjuk tegyük fel elérte a tó fenekét és ott lábra állva felrugaszkodott. De a víz az ám kurva hideg… nem tudom, ez nagyon életszerűtlen volt.

  A kontinens méretei is ugye… 1 nap alatt elért a nagy falról a holló sárkánykőre és vissza a sárkányok pont oda ahová kellett (hiszen meg is kellett volna előbb keresni hol vannak)… röhej. Ez volt a leggyengébb pillanata az egész filmnek.

 • Here Potter
 • TheZeroTheorem
 • vau

  Azon gondolkoztam, hogy rettentően beiszom a fináléra és úgy írom meg.

 • mokusON

  hát ez nagyon jó rész volt, ami különösen tetszett, hogy elindultak északra kb heten, ebből meghaltak négyen, köztük egy ember háromszor is, és nem hárman maradtak, hanem TÁDÁMM, heten.
  ugyanezekért egy másik átlag sorozat rendezőjét a cápák közé löknék a friscoi öbölben

  • mokusON

   ja nem is ez volt a legjobb, hanem a bamba snow nagybátyjának a megjelenése a semmiből csak azért, hogy meghaljon érte. teljesen természetes, hogy 10 évig kóborol étlen szomjan a tundrán a nagy napért amikor pont megmentheti.

   na meg kurvajó volt a küldj hollót, odaér, visszaér, addig meg a tavon állnak. eddig ez egy kontinens volt amúgy ahol hetek alatt történtek dolgok de inkább hónapok.

   • mokusON

    na meg ahogy kimászott a vízből miután percekig húzza lefele két elbaszott jégzombi.
    mintha valami kurva walking dead-et néztem volna ahol sosem halhatnak meg.
    olyan távol áll az eredeti jrr martin féle szellemiségtől ez a hollywoodi zs kategóriás fos, hogy az hihetetlen.
    az eredetinek pont az volt a lényege, hogy igen, meghalnak a főhösök is. na itt nem, bármi áron kell a crew.

   • vau

    A deus ex benjen az kritikán aluli volt. Hogy a kurva anyjába talált egyáltalán rájuk?

    • mokusON

     lehet neki is van éjjellátós rokkantja

 • József Kovács

  Jo cikk, pont azert nehany kotozkodes:

  -az imdb pontszam nem megbizhato a sorozatokat illetoen, nem tudom miert, de igy van. A legszarabb is het plusz. Zarojel: a dark knight egy fostalicska
  -a male christian bale csak a falnal talalkozik az eladoival szoval nala pont nem jatszik a tobb honapos ut,
  – sarkanyko-fal tavolsag 3000km+, asszem westeros 4800km hosszaban

  • vau

   Persze, az imdb pontszám a hatásvadászat kedvéért van benne.

   Viszont ha a sárkánykő-fal távolság 3000km+, akkor Dani bizony rendesen bírja a hideget, bicepsszel is rendesen el van eresztve, meg a bogár se lehet sok, mert ha nyolc órán keresztül bír egy 375km/h-val haladó sárkány tetején kapaszkodni a mínuszokban és egész út alatt egyetlen katica se üti keresztül a homlokát, akkor fasza csaj 🙂

 • Róbert Pajna

  Ja az első szarsággal nem a tőle 20 méterre lévő sárkányt dobja meg, amin rajta van a fél szereplőgárda, hanem “ú gyerekek ezt nézzétek milyen kemény vagyok, leszedem az égből a másikat”. Nekem ez is életszerűtlen. Sok fan azzal magyarázza, hogy ez ilyen erőfitogtatás volt. 😀

  (Esetleg mindennek akkor van értelme, ha az Éjkirály valami brutál mindent tudó csávó, esetleg ő maga Bran, ezért is csinál a Night King mindent olyan halál nyugodtan, mert pontosan tud mindent előre. Igazából az a gerely dárda fos is ott van a kezében már akkor, mikor sárkányok a világba nem jöttek még… )Aztán biztos én vagyok totál sötét, de fogalmam nincs hogy a Véreb mire fel kezdte el dobálni őket? Ez ilyen elég nem értettem rész volt még.

  Persze ezek kellettek mind a későbbi dolgokhoz, de kurva klisés az egész és most már kiszolgálják a rajongókat, azzal hogy jó néhány karaktert megkedveltettek, akiket nem lehet kinyírni, muszáj életben tartani majdnem mindenkit. Egyre kevesebb a rossz, jókat már nem akarnak. Úgyhogy max Kisujj, Cersei, Euron halála várható jövőhéten szerintem. Vagy majd a végén meghalnak páran, de most mindenki utolsó pillanatban megmenekül, mint Jon vagy Jaime.

  Ennyire összecsapott részt én még nem láttam, ezért lehetett 7 részes az évad… Bőven lehetett volna a szokásos 10. Esetleg valami nagy csattanó lesz az Éj Királyról, az adhatna magyarázatot, de ettől függetlenül is voltak elbaszott jelenetek.

  • vau

   Nagyon nagyon igaz. Bele se gondoltam.

   Én azon gondolkoztam, amit te is mondasz, hogy miért nem dobta szíven a dárdával Jont, ha ekkora spíler? A Véreb dobálózása TELJESEN indokolatlan volt. Az egészben úgy általában teljesen indokolatlan folyamatok zajlanak, érthetetlen, hogy mi lett az előző évadban is még viszonylag konzisztensen működő szereplőkből.

   Azaz hogy a rákot, nyilván tudjuk mind, hogy mi történt. A béna, de alapvetően összeszedett írót felváltotta az alkalmatlan stúdió és a szétkokainozott sorozatíró gárda, akiknek innentől kvázi szabad a kezük.

 • egyedi

  vau, te gyerekkorodban a Piroska és a farkas után is háborogtál, hogy a vadász hogy szedhette ki élve a farkasból a nagymamát? 🙂
  vannak benne bosszantó dolgok, nem vitatom, de azért olyanokon is fennakadtok, amin tök felesleges szerintem. nem hót mindegy, hogy honnan van láncuk? vagy miért nem fagy meg Dany repülés közben? ez egy mese!!!

  • vau

   Nekem ez tönkrevágja a funt. Imádom a fantasyt, de amikor csalnak a saját maguk által állított szabályokkal, akkor kizökkenek a meséből. Ha piroskáról kiderült volna menet közben, hogy végig volt nála egy Ak47, akkor kiakadtam volna.

  • vau

   basszus, ez valamiért nem ment át:

   Szóval azon akadtam volna ki, ha kiderül a mese végére, hogy piroskának van egy ak47-e, amivel lekaszabol mindenkit. Legyünk koherensek, tőlem akármekkora blődség lehet benne, hirtelen előtűnő tigristankok, vagy amit akartok, de legyen olyan a világ. Így csak kizökkenek és véget ér a varázslat.

   A piroska és a farkasba tökre belefért, hogy mindenki túlélte, mert az egész eleve valószerűtlen volt, nem kerestem ennyi logikát.

   • egyedi

    oks. bár nekem a mások pont elég meseszerűek ahhoz, hogy több dolgot elnézzek 🙂

   • Ziles Gizi

    Nyilván a Trónok harca ezerszer valószínűbb volt.

  • pepipapa

   A Piroska es a Farkas mese..ez fantasy..aka kitalalt vilag, sajat -de altalaban a Foldhoz hasonlo- torvenyekkel es szabalyokkal…vagyis..van gravitacio, viz es oxigen kell az eletbenmaradashoz, a nok teherbe esnek es adozni is kell…1 fantasyben..1 jo! fantasyben nincs olyan, hogy “azertmertcsak”..az egesz tavas szituacio kimeritette a “1nagyfaszt” kategoriat….Sot az egesz sorozat atment hipergagyiba..Havas elutazik sarkanykoert..mar 1 ilyen ut alsohangon hetekbe telik (hajon..szarazfoldon honapokba) hacsak nem 5 km a 2 var kozti tavolsag…aztan elszuttyog par napot-hetet “targyalassal” aztan elkezdheti kitermelni az obszidiant..amihez hipp-hopp talaltak eleg embert, aki tudja is, hogy mi fan terem a banyaszat…aztan a kitermelt cuccost el is kellene szallitani holmi megmunkalasra, de tegyuk fel helyben tortenik…1 kisebb sereg felszerelese alsohangon fel-1 ev es akkor meg nem beszeltunk arrol, hogy valahogy el is kellene juttatni hozzajuk a fegyvereket…..Kozben az eloholtak Ludast olvasnak es dominoznak….Meg eleve…mostanra mindenki csak gondol egyet es elmegy varat ostromolni…ostromfegyverek nelkul…ellatas nelkul…utanpotlas nelkul….mert ez igy szokott menni….A hajok is 2 pislantas alatt ujra fel vannak szerelve mindennel es mar zuznak is a tengeren….

 • egyedi

 • Redvad Yledrie

  Minden olvasni tudó nem fogyatékos már hónapokkal ezelőtt elolvasta a kiszivárgott forgatókönyvet ami aztakurvaéletbe mennyire hasonlít valóban a történesekre. Ennek figyelembe vételével ugyamegmondtamozni max hatásvadász elemként értékelhető, a raklapnyi vulgaritással együtt pedig infantilis ömlengés tsunamivá változtatja az írást.

  • vau

   Sajnálom, hogy nem tetszett, talán majd legközelebb.

   • Nándor Dániel Rabby

    Anyádat sajnáljad

   • Nándor Dániel Rabby

    Most én is írhatnék valami vulgárisat itt nálatok ugyanis ez a módi igaz modi? De inkább nem teszem valahogy nem érzem hogy le akarnék süllyedni a szintetekre.

    • vau

     Lúca, midőn tekerésre kinálja parázna picsáját
     s lábai kétoldalt lógnak a vállaimon:
     segge lyukán íme rettenetes ropogás szabadul ki,
     s mint a szilaj villám, tépi a fellegeket.
     Én meg az orrom jól befogom s meglépek azonnal,
     büszke faszom lekonyul, szégyenem onnan elűz.
     Lúcia semmi gyönyört nem nyújt minekünk a pinuskád
     míg nem hagyja alább segged e csúnya szokást.

     (Janus Pannonius [ford. Berczeli A. Károly])

     • Nándor Dániel Rabby

      Vau írt nekem egy magán emailt amiben kifejtette milyen rossz élete van meg hogy ne személyeskedjek :DD Öregem ha neked lelki problémáid vannak akkor keress pszichológust ne ilyen cikkekben éld ki magad mert gáz. Azért gáz mert látjuk hogy baj van és még ki is rakod a vitrinbe hogy mindenki lássa a neten…

     • vau

      Miután anyáztál egyet. 🙂

     • Nándor Dániel Rabby

      Te hoztad fel a lelki gondjaid mert írtál személyes emailt egyébként totál nem érdekelnél ezt magadnak csináltad.

     • Nándor Dániel Rabby

      Na kedves VAUUUUU bocs hogyha megbántottalak ígérem többet nem jövök fel az oldaladra… hihetetlen hogy ezek után még én kérek bocsánatot mintha a volt csajommal beszélgetnék kb :)) ő sért meg és én kérek bocsánatot

 • Csak_Szolok

  Bepisiltem a röhögéstől, nagyon király összefoglaló:)

 • orizatriznyák

  Haver nemrég fogadott örökbe egy huskyt, hétvégére mennének kicsit lazulni, de a kutyát nem vihetik. Na most azt kérdezte, hogy nem-e vállalnám be? Erre én, kék szeme van? Igen. Hát nem tudom, azaz igazság, hogy kicsit hezitálok…

 • SheldonCooper

  Az utolsó részt meg sem nézem, csak itt elolvasom. Sokkal szórakoztatóbb. 🙂

  • Ziles Gizi

   De, Sheldon. Ez egy fantasy. Miért keresünk valóságalapot. Márpedig én tudom, hogy sem vámpírok, sem zombik, sem sárkányok, sem sárkányon lovagoló szőke nők nincsenek. Westeros sincs. Meg vastrón sincs. Márpedig ha ilyen állat nincs, akkor miért ne lehetne úgy leülni egy filmhez, hogy márpedig én jól érzem magam és megnézem. Hát akkora itt a logikai eszmefuttatás, hogy komolyan mondom, összehugyozom a bokám. Ne nézzetek soha filmeket. Igen, vau, téged el kéne tiltani az Expanse-tól is. Mert bár az tetszik perpill neked, de hidd el, elfog jönni az a pillanat amikor elkezded kivesézni, hogy miért is történik ez.

   Széthúzzák, nyújtott mint a gatyamadzag ezzel egyetértek. Valóban, rengeteg karakter teljesen felesleges benne. Én például, bár ha jól emlékszem őt pont nem említettétek, nem tudok mit kezdeni a legkisebb Stark fiúval. De még mindig ott van. Amikor Robb Starkot megölték, a Vörös Nászon, ott gondoltam először arra, hogy kibaszott hosszú dolog lesz.Nem mondom, hogy nincs olyan epizód, amit nem fészkelődök végig, vagy nem tartok indokolatlanul sok trafic szünetet. De még mindig várom, így a 7. évadnál is az újabb részeket.

   Igen, szeretem a Trónok harcát.

 • Mihaly Miko

  Miért nem vittek magukkal egy varjút a zombik közé? Rögtön tudtak volna crowmailt küldeni a sárkányos csajnak, nem kellett volna futtatni a gyereket hiába. Gondolom kapott is egy tüdőgyulladást.

 • Nándor Dániel Rabby

  Az egy dolog hogy az embernek véleménye van és talán igaza is! DE valahogy úgy érzem még mindig a balkán segglyukában vagyok Agyarországon mikor ilyen trágár cikkeket olvasok… Legalább ide érne el a fejlődés vagy azt lélekben kell előbb?

%d bloggers like this: