Trónok harca ugyemegmondtam – S07E06

Hát igen, az IMDB szerint 9.5, az már aztán valami. Ez azt jelenti, hogy beelőzi a Keresztapát és a Ponyvaregényt, de még a világ második legjobb filmjét, a Sötét Lovagot is! Szóval akkor lássuk, hogy mi volt ez már megint… Spojlerveszély!

Eddig is sejtettem, hogy a hétfő és a GoT összefügg. Azt gondolom, hogy ez a mai résszel végleg igazolást nyert. Szóval a gittegylet megint úton van, de úgy látszik nem sikerült nekik megbeszélni a halálfaszától egészen a falig mindent. Mondjuk a saccra több hónapos utat elég csendesen tölthették, ha a hómező közepén jöttek elő olyan konfliktusok, hogy a málé Christian Balet el akarta adni a Kopaszodó Köcsög, hogy a Vörös Ribi mindenféle beteg kísérletet végezzen rajta. Vagy speciel hogy Észak Királya konkrétan egy családi ereklyével mászkál, amit a főnöke hagyott rá, mert a hülye fiát amúgy is ki akarta végezni szegény megboldogult Sean Penn. Bean.

Egyik sem annyira irritáló, mint a kis Arya, akinek az egyetlen komoly színészi teljesítménye, hogy képes nonstop dühös lenni. Mondjuk kurvára érdekelne, hogy honnan veszi a bátorságot, hogy visszapofázzon a kis takony. Nyilván tök sokat tett a dolgokért, amíg délen assassin’s creedezett, meg vakon kóbor macskákat baszogatott, miközben a nővérét párszor megerőszakolta egy pszichopata.

Na nem mint ha a sótlan picsával lehetne egy kurva percre is azonosulni – gyakorlatilag az első résztől szurkoltam, hogy nyírja már ki valaki. Mostanra simán unom, amit azt hiszem a rajongók úgy aposztrofálnának, hogy Sansa komoly jellemfejlődésen ment keresztül. Az ütnivaló selyemringyóból eljutott az unalmas, haszontalan senkiháziak szintjére.

Mondjuk az unalmas semmitmondó senkiháziakból kijutott erre a részre is. A viking és a véreb buziviccekkel szórakoztatnak minket, miközben Brienneről beszélgetnek, aki magasan vezet a legérdektelenebb, de legtöbb képernyőidőt kapott szereplők ár-érték arányában.

Azt hiszem eljutottunk a lokális mélypontra. Két szereplőt nézünk, ahogy Brienneről beszélgetnek.

Egy hete ennyi idő alatt lezavartak egy ütközetet, megsemmisült egy teljes család, Tyrion átutazta fél Westerost és kiderült, hogy Cersei terhes. Most kaptunk két homoerotikus viccet tíz perc hóban sétálással. Asszem ez ilyen karakterexpozíció, vagy mi a kurva anyja.

Szerencsére a balfaszkodásnak vége szakad, amikor végre betekintést nyerhetünk abba, hogy az Örült Szöszit megint össze akarják boronálni valakivel. Ismerve az eddigi pasijai előéletét mondjuk ez nem túl fasza hír Jon Snownak. Aztán persze Tyrion a fejére olvassa, hogy igazából egy hülye állat volt és össze kéne szedie magát, ha a nővérével találkozik, de persze telibe leszarja.

Odaát a jég veled sztárjai találkoznak egy zombimedvével.

EGY ZOMBI JEGESMEDVÉVEL!

Nagyon eredeti. Egy pillanatra majdnem próbáltam rájönni arra is, hogy ki hal meg, de rájöttem, hogy beleverem az egészbe. Persze megint valami statiszta volt, ahelyett, hogy valamelyik idegesítő fasz tűnne el a picsába, mondjuk az a csávó, akinek rég bele kellett volna döglenie a leprába, ahelyett, hogy végignézzük, ahogy a bilihordófiú sikeresen meghámozza egy kislexikon szócikke alapján.

Mivel már rég kirúgták a vágókat a stábból, ezért persze megint Winterfell. Ami azért jó, mert lényegében nem lehet tudni, hogy egy kurva unalmas áskálódást mutatnak be Kisujjal, vagy egy kurva unalmas nyígást Sansával vagy egy még unalmasabb furamenetet Aryával, akinek teljesen elgurult az e-sporttól a gyógyszere. Ezúttal Kisujj akarja megint felhúzni Sansát és hergeli Arya ellen. Persze kétségbeesetten próbálnak megint valami szerepet találni Briennek, akivel már igazán teli van a tököm.

Tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy az előző jelenetnek semmi, de semmi jelentősége nem volt, azonban jól megágyazott annak, hogy megint ne szurkoljunk a félig fagyott hülyéknek, akik még mindig az északi sarkon baszódnak. Persze összefutnak a Mikulás geci változatával, aki hogy-hogynem pont egy kilenc fős, rendkívül könnyen legyőzhető brigáddal masírozik és naná, hogy ha kinyírják a főnit, akkor mindegyik minionja bekrepál.

Kivéve persze egyet, mert az kell Cerseinek. Gondosan becsomagolják, majd elküldik Christian Balet fegyver nélkül futva a hómezőn, hogy sürgönyözzön Daninek. Én meg csak kamillázok, hogy ezt így mégis hogy.

Az örök tél honában természetesen rábukkannak az egyetlen tóra, ami nincs eléggé befagyva, hogy amíg Gendry hat perc alatt elfut a Falig, addig is legyen valami történés. Gendry persze el is és a Falig hat perc alatt (Westeros tényleg összement, mint Jon pöcse a tó közepén) és gyorsan küldi a madarat.

Közben az alkeszcsávó meggurnyad (mondjuk ki a faszt érdekelt egyáltalán, azt se tudtuk, hogy létezik eddig), mert a hordányi zombi, élükön a zombikirállyal bekeríti a megmaradt Híres Szereplőket + Lángoskardú Csávót a tó közepén, ahol vékony a jég.  A Félszemű Tűzvarázsló rittyent neki egy krematóriumot a Vikingcsávó nagy örömére.

Gondolom mindenki rettentően várja a végkifejletet, a deus ex machinát, hogy VAJON HOGY MENEKÜLNEK MEG. Persze ehhez meg kell várni, amíg Sansa megint görcsöl egyet azon, hogy Briennek valami értelme legyen, ezért elküldi Cerseihez King’s Landingbe. Briennet bazmeg, Briennet. Mert olyan baromi jó a diplomáciában. Dani meg megkapja a táviratot a tó közepén rekedt fiúktól, lebassza Tyriont csak úgy megszokásból és indul is sárkányháton. Ahogy azt múlt héten megmondtam.

Mivel a havasi balfaszok még mindig a tó közepén dzsemboriznak, a Vérebnek támad az a fasza ötlete, hogy köveket dobáljon a statisztákra. Persze kiderül, hogy a szigeten eltöltött üszkve tizenkét óra elég volt ahhoz, hogy az előtte többszáz évig fagyott, a hajsza kedvéért visszaolvadt tó megint befagyjon. Mivel a white walkerek ősi szerzetek, akkoriban még nem volt feltalálva a gerelyhajítás, örvendeznek vala ennek és lerohanják őket és kezdődik a kötelező drámai abálás, amíg a szőke, fagyálló liba meg nem érkezik. De itt álljunk meg egy kis matekra!

  • Egy gólya repülési sebessége max. 45km/h. Tegyük fel jóindulattal, hogy ezt tudja teljesíteni egy küldöncvarjú.
  • Tegyük fel, hogy Jonék eltöltöttek 24 órát azon a szar szigeten. Többet nem, mert csak egy este volt és ez a leghosszabb idő, amit feltételezhetünk. Ennyi idő alatt meghaltak volna, de tegyük fel.
  • Christian Bale tényleg elfutott hat perc alatt a falig
  • Mondjuk azt, hogy egy sárkány legalább kétszer gyorsabb, mint egy varjú.
  • És fogadjuk el, hogy a sárkányokon szériafelszereltség az ülésfűtés, illetve hogy aki nem ég meg a tűzben, annak a segge se fagy be. Mert egy szál hancúrdresszben még egy tavaszi motorozás is zorall 90-nel, nem hogy egy sarkvidéki sárkányeregetés
  • Feltételezzük, hogy Dani nem találkozott cserebogarakkal repülőútja során.

A következtetés az, hogy ha nem számítjuk a levél megírását, az elolvasását, a Tyrionos hisztit, a pisiszünetet, akkor is legalább 16 órát utazott a varj, a csaj meg 8-at. Ez azt jelenti, hogy Westeros van vagy 800km hosszú, turbóvarjakat feltételezve. Egy nagyon kicsit kisebb, mint Olaszország.

Hét királyság, mi? Egy picsányi kis sziget, na.

Mindenki várta már, hogy hogy fognak csinálni zombisárkányt, nos ez is megtörtént, csak hogy ki legyenek balanszírozva az erőviszonyok. Jon meg meghal. De csak kicsit, mert a félzombi Benjen bácsi is megérkezik lángoló akármivel és odaadja a lovát; pont amikor Jonnak kell.

De most tényleg. Esküszöm ez volt, nem én találtam ki.

Daniék persze tudják, hogy Jon mindjárt feltámad, ezért várnak egy kicsit a Falnál, Danit Jon ledanizza, majd szépen benedvesíti a nyolcórás egybefüggő sárkánylovaglástól eleve összepisált bugyiját azzal, hogy királynőjének nevezi.

Arya természetesen lenyomja a hét szararca dumát. Az ütnivaló kis rohadék tényleg túlmegy minden határon. A kagylóárusítással úgy felszívta magát, mint harmadéves egyetemista, aki egy fél év választható “filozófia alapjai” kurzussal rögtön Nietzschének képzeli magát. Remélhetőleg Sansa személyesen fogja lenyúzni a kis kurva arcát és adja oda a kutyáknak, mert elképesztően elegem van a húzásaiból.

Nos, alig várom, hogy Jonról kiderüljön, hogy Targaryen. Meg gondolom arra is lehet számítani a következő rész közepén, hogy különösebb megerőltetés nélkül lekúrnak egy szuvenírzombit a sárkánnyal Cersei udvarának közepére. Mondjuk nem tudom, hogy mit izgulnak: a white walkerek az eddigi rapid menetelésükben számításaim alapján nagyjából hatszáz métert tettek meg hat évad alatt. Nem hiszem, hogy gondot fognak okozni középtávon.

Arra is kíváncsi lennék, hogy mikor jönnek rá, hogy a pszeudóvámpíros mester-szolga viszony alapján bőven elég lenne, ha Dani ráküldené a zombikirályra a két megmaradt sárkányát és azonnal megmakkana minden walker, meg zombisárkány meg mittomén és le lehetne zárni ezt a kellemetlen incidenst és vissza lehetne térni a sorozat történéseinek gerincét kitevő testvérekkel való kefélgetéshez.

Viszont ez most már hivatalosan is a sárkányos-zombis sorozat. Nem fogom túlélni szerintem a 81 perces szezonzáró epizódot, az kurvaélet.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!