A kriptodevizák veszélyei

Olyan szintet ért el 2017 végére a kriptopénz őrület, hogy egészen elképzelhetetlenül meredek hülyeségekre is milliárd forintokat költenek a befektetők. Érdemesnek gondoltam tehát összeszedni egy pár dolgot, hogy min bukhatod el a vagyonodat 2018-ban.

Te elköltenéd a pénzedet egy olyan cégnél ami egy nevét nem vállaló szlovén férfi tulajdonában van, egy stróman nevén, egy olyan londoni címre bejegyezve ahol az adott cég nem megtalálható ?,  Ha a válasz igen akkor egyike lehetsz annak a napi (!)70,000 szerencsésnek aki a Coinbase-re az egyik legnagyobb Bitcoin tőzsdére utalják be éves zsebpénzüket, fizetésüket, az örökségüket, anyjukat, stb.

Bitcoint és a többi kriptopénzt tőzsdéken tudsz venni alapvetően, ezekkel a tőzsdékkel viszont van egy apró pici probléma.

A fentebb említett Coinbase mellett számtalan másik tőzsde működik legalább ilyen követhetetlen háttérrel, ezek a cégek forint százmilliárdokat forgatnak meg évente, úgy, hogy semmilyen garanciát nem vállalnak rá, hogy egy rosszabb pillanatukban nem fognak lelépni a p…ába a pénzeddel. A Bitbay-t pl. egy amsterdamban bejegyzett cég üzemelteti, de sokatmondó, hogy egy a festői Wroclav-ban bejegyzett bankszámlára kell utalni, a honlapon elérhető nyelvek közűl pedig az angol mellett nem a holland, hanem a lengyel a másik.

Van pár tőzsde amit feltörve minden kriptopénzt lenyúltak róla, úgynevezett hekkerek. Érdekes, hogy egy tulajdonosi körhöz tartozik ezek közül a tőzsdék közül kettő. Nem vádolnám semmivel a Bitfinex tulajdonosait, te nem lépnél le pár száz milliárd forinttal, ha jó eséllyel a károsultak többsége fel se jelentene ? Fogd a nyusz.. izé hekkerre.

Nagyon kevés kivételtől eltekintve ma amikor beregisztrálsz egy bitcoin tőzsdére, az összes adatodat, a személyid másolatát a fényképeddel, a lakcímedet és a bankkártya/bankszámla adataidat rábízod kb. valakikre valahol. jóvanazúgy.

Ennél egy fokkal biztonságosabbnak tűnik ha nem veszed a kriptopénzt hanem bányászod. Gondolod te.

Ma már a bitcoint nem lehet boltban kapható számítástechnikai eszközökkel bányászni, erre a célra gyakorlatilag csak egyetlen gyártó bányász gépe alkalmas, ez a gyártó a kínai Bitmain, az eszköz pedig Antminer névre hallgat.

Itt futhatunk bele a következő súlyos pofonba, mégpedig igen könnyedén. A gyártó ugyanis fél éve nem tud a megnövekedett kereslet miatt gépet értékesíteni, mert percek alatt elkapkodják az összeset. Ezért aztán viszonteladókhoz fordul az ember, viszont ezek közűl a viszonteladók közűl nagyon sok kamu. Naponta jönnek létre új és új fizetett hirdetésben hirdető csillivilli weboldalak, ahol Antminer-t tudsz venni. Csak sajnos ezek a gépek soha nem fognak megérkezni hozzád, de ne aggódj Csing Lee nagyot fog partízni az egyetemre félretett pénzedből Tajvanon.

Na de mivan, ha mégis tudsz venni bányászgépet ? Halleluja! Ja nem.. Rengeteg Antminer ugyanis vagy eleve működésképtelenül érkezik, vagy pár hónapon belül beadja a kulcsot. A garancia két hónap, ami azt jelenti, hogy a saját költségeden visszajuttathatod a kis kütyüdet kínába, ahol már remegve várják, hogy végre gariban megcsinálhassák neked ingyen a csodamasinádat, miközben aznap legyártanak másik százezret.
Ha letelt a két hónap, utána puszinyuszi, ha elromlott vettél fél milláért egy csomó mikrochipet, süthetsz vele macskakaját ha akarsz.

Most az 1600 Wattos tápok összekötése egy elektromos hálózatra, és a fél kerület felgyújtása elektromos tűz által című fejezettől tekintsünk el, nézzük mire vigyázz még ha kriptopénzhez nyúlsz.

Bárkinek aki foglalkozott kriptodevizákkal feltűnhetett, hogy a ma már 2000 kriptodeviza közűl úgy 1997-nek a világon semmi értelme nincs. Nem fogadják el sehol, sehol nem fizethetsz vele, de ha igen akkor is egyszerűbben veszed meg az adott dolgot máshol bármilyen más pénznemben. Magyarul ezek a kriptopénzek semmit de tényleg semmit nem érnek. Elvileg.
Mutatok egy számot : $1 043 485 860

Ez a DOGEcoin nevű kriptodeviza piaci kapitalizációja, azaz értéke. Közel 300 milliárd forint. Egy internetes méme-ből lett lófaszt nem érő semmire nem használható semmiért. Futottak még a Trollcoin, a mariska logós Krushcoin, de mondjuk a Titcoin se rossz.

Hello DOGE !

Összességében azt mondanám, hogy jól lehet keresni még ezekkel a kriptopénzekkel, hiszen ez a világ valaha volt legnagyobb piramisjátéka, és még nem jött el a vége, de ha egy mód van rá csak olyan pénzt fektess beléjük amit egyáltalán nem sajnálsz ha eltűnik, és nem fog majd megviselni amikor a világ egyszercsak rájön, hogy maréknyi lepkefingokkal kereskedik százmilliárdos értékben.

Végül pár szót az úgynevezett wallet-ekről. Ezek azok a pénztárcák, ahová letölthetjük a kriptopénzünket ha nem akarjuk sokáig különböző felhőkben tárolni vagy a strómantőzsdéken. Ezekkel egy dologra kell figyelni de arra nagyon. Ne felejtsd el a jelszót. Egyik egyetemista ismerősöm vett 4 bitcoint amikor még 1-2 dollár volt az árfolyama. Ez jópár éve volt. Most hiába van elvileg mai árfolyamon közel 15 millió forintja, esélytelen, hogy hozzáférjen, ugyanis ezek a pénztárcák gyakorlatilag feltörhetetlenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • SpaceWolf

  Nem tudok komolyan venni olyan coint ami nem jó a csocsóasztalhoz, szal nem vagyok érintett. Ja, és első!

  • mokusON

   de ha csinálnál egy csocsócoint biztosan lenne párezer hülye aki megvenné és megtriplázódna az értéke, te meg gazdag lennél.

   • SpaceWolf

    Hmmm!

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     Nem szeretnék nagy titkokat elárulni, de a csocsóasztal coin közepén lyukas volt és egy damil volt az IDDQD cheat a kolesz társalgójában.

     • Bernard Black

      a kihúzható kart tökéletesen ki lehetett akasztani egy szabvány zippóval.

      egész addig, míg le nem reszelték a persely tetejéről azt a részt, amihez hozzá lehetett támasztani.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Régen minden jobb volt.

     • mokusON

      hogy imádtam a fajtátokat amíg játékgépeim voltak…

     • Gab

      Sűrűbb ürítés, komolyabb technika. Esetleg olcsóbbá tett játéklehetőség?

     • mokusON

      két nagy pofon mindig működőképesebb volt

     • Gab

      Mindig is imádtam az őreink egyszerű problémamegoldó képességét. Néha mellényúltak

      (
      – Gab, be kell mennünk a Jókaira.
      – ???
      – Nagydarab, tetkós, kopasz baxtatja a hoszteszt.
      Tolatok ki a terem elől:
      – Vissza kell mennünk, egy másik volt… )
      de imádtam őket:)

 • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

  Ez nagyon aktuális.
  A modern Ponzi-séma egy legendával (bányászat, véges számú coin) és beszopják.
  Olyan szinten manipulálták az árfolyamot, shortolás, minden volt.
  Szoktam kapni a Stockmarkets értesítőket és csóválom az összes fejemet: képtelenség, hogy valaki ebben képes hinni.

  • mokusON

   kiváncsi vagyok meddig fut. egy bróker a térdét csapkodná ha meglátná hogy néz ki egy kisebb coin ajánlati könyve. kb venni senki nem akar, eladni meg senki nem hajlandó. de előbb utóbb muszáj lesz ha pénzt akarnak belőle látni.

   • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Egy ismeretlen, titkos jappánországi feltaláló túllépett a bankrendszeren.
    Valós fundamentumok nélkül teremtettek egy olyan fantáziavilágot, ahol árfolyam van és nincs mögötte érték, nincs fedezet.
    Egy beválthatatlan váltó, egy olyan ígérvény, amibe csak befizetni lehet?
    Sounds great.

    • R2#metoo

     “Az üzlet háború!”
     Mocskos bombára mocskos válasz.
     Ez a Jappán mentalitás.
     Tapasztalatból.

    • hehh

     Alkalmam volt beszélni Karácsonykor egy komoly brókerrel. Ők nem szálltak bele, de a lufi halmazállapotú mezei bizalmon túl az embargó alatt álló országokkal való kereskedelm ad neki értéket. (Pl.:Irán)

  • rontóbogár

   amikor az árfolyam emelkedést nézik, nem hiszem hogy a hit játszik valami szerepet.

 • Ziles Gizi
  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   A bitcoin (és amúgy minden más) ára, amennyiért el tudod adni.
   Ma egészen kizárt, hogy bitcoint 19k felett el lehetne adni.

   • Bernard Black

    amilyen pénzügyi antitálentum és hülye vagyok, kizárt, hogy ilyesmibe vágjak, de ha mégis megtenném, azonnal eladnám, amint ilyen botrányosan sokat adnak érte, mert fosnék, hogy kipukkad a lufi, és befektetném valami olyasmibe, ami kicsit nehezebben pukkad ki. Például egy kék nadrágba

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     A lényeg, hogy megveszed 19 ezren és “eladod” a “tőzsdén” 11 ezren.
     Szerintem ez elég jól hangzik, azonnal veszítesz és másnap nézhetsz a tükörbe: volt már ilyenem is.

     • Ziles Gizi

      Ez egy eléggé vállalható stratégia!

    • Ziles Gizi

     Gyakorlatilag én megközelítem onnan, ha egyre több szerző lesz és mindenki ilyen faszán tud valamit én lassan elkönyvelem, hogy egy sík hülye vagyok aki arra is képtelen, hogy egy kék nadrágba fektessen be. 🙂

 • The Winter Soldier ⭐

  Én ehhez a témához abszolút mértékben hülye vagyok. Az Antminer az… most egynilyen fizikai valóságában létező gép?

  • Gab

   Igen, 4-8 hangkártyát összeraknak egy dobozba, spéci oprendszer és mehet is a meló. Sok áramot fogyaszt, de bőven megéri. A hangkártyákon néha még hang kimenet sincs, annyira bányászatra specializálódtak.
   Ilyenek miatt ment egekbe a hangkártya, és nem is lehet kapni.

   • hehh

    Szándékosan írtál videokártya helyett hangkártyát?

    • Gab

     Nem, túl egysíkú a gondolozásom:)

     • hehh

      Azt hittem az aktív résztvevők számára érthető cinizmus a videókarik lehangkartyázasa, amit én a diszkurzusban való részvétel hiányában nem érthetek, de ezek szerint csak elírtad. Igen, műszaki megközelítésből ilyen számításigényes feladatra a cpu mellett csak a videókártya jöhet szóba.

     • Gab

      Csak én eredetileg hangmérnök akartam lenni:)

 • orizatriznyák

  Szegény László Hanyecz, ha ezt tudta volna, nem rendel pizzát 10 ezer bitcoinért még 2007-ben…

  • Gab

   Ne féltsd, szerinted egy programozónak honnan volt akkor, annyi?:)

   • orizatriznyák

    Amikor akkora voltam, mint a köles ezred ríszi, már akkor tudtam, hogy nem leszek programozó mert szeretem a pizzát. 🙂

    • Gab

     Kettő nem zárja ki egymást, szerintem.

     • orizatriznyák

      Há de minden bitcoinom pizzára menne.

     • Gab

      De programozóként nagy valószínűséggel elnéznék az alkoholizmusodat:)

     • orizatriznyák

      Az igaz, hogy lennék gondban, ha pálinka kellene a programozáshoz.

     • Gab

      Márpedig józanul nem lehet rendesen melózni. Illetve lehet, csak egy fél órás melót 20 óra alatt sem tudsz megcsinálni kellő motiváció nélkül.

     • orizatriznyák

      A programozásban kábé annyira vagyok kompetens, mint mondjuk a harangöntésben.

     • Gab

      Harangöntő is hiányszakma:)

 • R2#metoo

  Na végre valaki!
  Maximálisan egyetértek veled mókuska.
  Van egy elképesztő módon népszerű topic az xbiz.net zártkörű szakmai portálon, ahol
  egymás baromságát szopják keresztbe meg kasba a felnőtt ipar nominated résztvevői
  arról, hogy mennyi, meg hogy, meghogy megéri-e avagy nem….ohfuck!

  Lerírtam ott ezt ( távolról sem oly’ szabatosan mint te ) és olyan hatásos volt a posztom visszhangja ott, mint fing a szélviharban.
  Nem cáfolták nyilván -mert nem lehet- de bősz kapzsisággal folytatják a semmin való spekulációt mint az oviban a kiscsoportosok.

  Nekem az a durva ebben, hogy egymással ölre mennek az n-berek a legkisebb szarért is ( én is néha 🙂
  de ha a végítélet szekerén kell hórukkolni akkor összefognak alapon a kollektív lemming techni-kába.

  • Gab

   És te olvasod az xbiz.net zártkörű szakmai portált….:)

   • R2#metoo

    Igen és ezért vehetek részt is tettleg, mert csak az kap hozzáférést ( accountot ) a portál használatához aki referenciákkal bír az adott iparágban.

    • Gab

     Nem is tudom ki mondta, hogy “nem lennék tag egy olyan klubban, amibe felvesznek”:)
     talán Winston?

     • R2#metoo

      Winston Smith? 😀
      Ez nem klub és nem is vallás.
      Az információ megosztásának a lehetősége, a legkisebb felelősségvállalás mellet.
      Egy fórum.
      Mint ez.
      101.
      Igen,Nem,Igen.
      Érted? 🙂

     • Gab

      01
      (A hozzászólásnak legalább 2 karakter hosszúnak kell lennie.)

     • Gab

      Mondjuk ha valami hasfájásom van, általában ilyen fórumokon találom meg a megoldást. De még sosem éreztem késztetést, hogy én dobjam fel a problémát. Valahogy idáig mindig sikerült magamtól rájönnöm és szerintem így a jobb. Tovább tart, de tanulsz belőle.
      Míg ha beírom a kérdést, jön a válasz, beírogatom terminalba, és jó, akkor másnapra el is felejtem.

     • Gab

      Ja, meg még a tech fórumok 98%-a is felesleges butaság. És nem csak a magyaroké.
      Egész nap írogathatnám, hogy RTFM és társai. Meguntam:)

     • R2#metoo

      Pontosan. Ha megnézed blackhatworld.com oldalt
      akkor mindent tudsz amit nem akartál és semmilyen
      gyakorlati értelme nincs……de mégis adhat inspirációt
      az egyes témák puszta felvetése!
      A szakmai fórumok kétes értelme valóban kimerül
      az eszmecserében és csörtében…a fennmaradó 1%-ban viszont
      néha nem.
      A bitcoinos thread flow adta magát, hogy rajtam ne múljon, ez a véleményem és slussz-passz.
      Most pl. japánul kell tanulnom minden külső segítség nélkül mert az affiliate át akart baszni, én meg elküldtem a bús picsába ezért.
      A JP contactot viszont nem fogom veszendőbe hagyni és a kezemben is van a megoldás kulcsa 🙂

     • Gab

      Egyszer egy spanyol programozóval kellett volna együttműködnünk, átküldte a forrást.
      Írtam neki, hogy kéne pár komment mert nem minden világos. Átküldte, spanyolul…
      A végén megírtam a vinfosos részt is, mert mire megértettem volna a programját, vagy megtanulok spanyolul, vagy delphiül. Utóbbi lett. De a japán az keményebb.

     • R2#metoo

      Lájk mert tényleg ez van.
      Nekem még plusz azt írták a kocsog japók, hogy ha nem japánul verem a sheetbe a descriptiont és a további file info-kat akkor maybe fordítási költségekkel terhelhetik az affiliate earninget!
      Komolyan mondom egy pillanatra én voltam az enolagay parancsnoka.
      A meta description egy b@szott nagy kérdőjel még számomra.
      170-200 karakter amit kurvára nem fog pörgetni a gugli motor, ha a bizonyos host eleve trükközik azzal.
      A mindgeek a full manipulációk mestere és az antagonist kistesók ( xhamster, xvideos ) is eltanulták ezt a szarságot legott ( de a pozitívumokat persze nem…)
      So, szó, rájöttem a digitális watermark eltünthetetlenségének a kulcsára.
      Nyilván analóg az input mint a lávalámpás kód, de mégsem olyan bonyolult a procedúra, hanem pofonegyszerű 🙂

     • Gab

      Hát nem tudom, én kb. 20 éve sem voltam ennyire felhergelve:)
      Rendesen kéne piálnod, kevesebb stressz, és még japánul is könnyebben megtanulnál:)

     • R2#metoo

      Piásan még németül is tudok! 😀
      Másnap viszont magyarul is alig.
      No sleep to brooklyn! 🙂

  • mokusON

   és csak a felszínt kapargattam. gyakorlatilag egyesével lehetne cáfolni az összes hangoztatott előnyét, Az amíg beregisztrálsz egy tőzsdére, megveszed a bitcoinodat, eladod, és kiutalod a számládra a pénzt mostanában legalább két hét ! ez minden csak nem gyors. És nem is olcsó, levonnak díjat azért, hogy beutaltsz a tőzsdére, levonnak a vételért/eladásért, és a kiutalásért is.
   Nem véletlenül jött fel a ripple a második legnagyobb kriptopénznek, ott ugyanis van központi felügyelet, pont azt díjazzák a befektetők amit előnyként hangoztatnak a többinél, teljes agyrém az egész.

 • Kolyok12

  én már nagyon régóta egy vallás létrehozásán töröm a fejem. a lényege természetesen az lenne, hogy adják nekem a pénzt, de csak részegen jönnek eredeti ötleteim a hitvilágot illetően, azokat meg elfelejtem mire kijózanodok. legközelebb diktafonnal rúgok be. szerintem egy óriás ananászhoz kell majd imádkozni.

  • orizatriznyák

   Pálinka oltár legyen és belépek.

   • Kolyok12

    megoldjuk. lehetsz mondjuk majd a püspök megfelelője. a néven még gondolkozunk, de ha szeretnéd, majd lesznek rabszolgáid.

   • Bernard Black

    kóstoltam már ananászpálinkát.

    • orizatriznyák

     És mit bír?

     • Gab

      Hagyd, már a neve is borzasztó. Ananász és pálinka?

     • Bernard Black

      elég büdös. nem valami jó, de egy nagybani zöldségesre rá akart rohadni az ananász oszt megoldották okosba’

     • orizatriznyák

      Ahh.

  • Ziles Gizi

   Én banánhoz szeretnék. Már bocsánat.

   • Kolyok12

    végülis kellenek valami szent-szerűek is. az egyik lehet banán.

  • Gab

   Spongya Bob?

   • Kolyok12

    nemár hogy ott van ilyen. kb az egyetlen rajzfilm amiből nem láttam egy részt sem

    • Gab

     Csak az ananász miatt, ő lakik ananász házban. De South Park rész van több is, ami vallásokat figuráz ki.

  • The Winter Soldier ⭐

   Az emberáldozatokhoz ragaszkodom. Természetesen önkéntes alapon.

   • Kolyok12

    aki nem fizet időben, azt feláldozzuk valami vidám vasárnap keretein belül. élő közvetítésben, a kivégzési módot illetően sms-szavazós megoldással, a szerveit pedig eladjuk a feketepiacon.
    alakul ez.

    • The Winter Soldier ⭐

     A koponyákat tartsuk meg, építünk belőle olyasmit, mint Kutna Hora.

     • Gab

      Ez olyan Predatoros…

     • The Winter Soldier ⭐

      A péniszeket megszáríthatjuk, és papi nyakláncot készítünk belőlük.

     • Gab

      ööö…izééé…talán papnői nyakláncot?:)

     • The Winter Soldier ⭐

      Ne légy kirekesztő.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      A Kutna Hora sztorit nem írod meg? Teljesen jó és illik a profilba.

     • The Winter Soldier ⭐

      Ha te mondod….

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Osszáriumból rengeteg van.
      Egyiptomtól kezdve a Párizs alatti kazamatákon át Kutna Horáig.
      Párizsban sikkesen csontok szerint szét lettek válogatva, erre a lábszárcsontok, arra koponyák.
      Kutna Hora annyiban különleges, hogy ott mondjuk a csillár az összes emberi csontot tartalmazza.
      Tényleg érdekes és érdemes téma.

     • Bernard Black

      az mekkora lehetett, amikor Párizsban kidőlt valami borospince fala, oszt a jóember arra ment le a chateau lafitteért, hogy tele van csonttal minden

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      4 millió körülre becsülik a csontvázak lehetséges számát ha jól emlékszem.
      Egy másik érdekes történet, barátaim lementek a szüleikkel pincébe, még középsuliban, elkezdték bővíteni és 50-es évekbeli befalazott tokajkra bukkantak.
      Szerinted?
      Folyóbor áron ki kapott aszút?

     • The Winter Soldier ⭐

      Mimimimiiiiii????

     • Bernard Black

      hát a túloldalt osszárium volt, csak azt útközben elfelejtették, aztán amikor jött valami talajvíz, a fal elfáradt. nemtom hol találtam a sztorit, régi már, de ha találok linket, átküldöm 🙂

     • The Winter Soldier ⭐

      Oké, főnök.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      bernard a főnök, mi itt egyenrangú munkatarsak vagyunk, én legfeljebb csak bátoríthatlak témák ajánlásával. 🙂

     • The Winter Soldier ⭐

      Ha te mondod, főnök;)

 • :/

  Ha elég sokan hisznek benne azért még működhet, az “igazi” pénzt sem tartja sokkal több működésben 😊

  • mokusON

   dehogynem, az adott ország nemzeti összterméke ami megteremti az adott pénz értékét, ez kicsit több hitnél.

   • :/

    Illetve ebben hiszel 😁
    Argentína – hogy csak a legismertebb példával éljek – már többször elmulasztotta megtermelni.

    • Gab

     Görögország?:)
     de inkább igyunk:)

     • :/

      Vagy az Árpád házi királyok 😊

    • mokusON

     nem teljesen értem miről beszélsz.

     • SpaceWolf

      Ő sem, nyugi.

     • :/

      Csak annyi, hogy bár a felsorolt kockázatok igazak (már amennyire én meg tudom ítélni), de ettől még működhet a dolog.

     • mokusON

      működik is, kérdés, hogy meddig. amúgy azt gondolom, hogy egy kriptopénzre szüksége van a világnak, a többi a nagyon kérdéses számomra.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Új beszállók nélkül nem fog működni.
      A 2017 árfolyam nem tükröz semmilyen reális növekedési modellt, lehet hogy károgás, de nagyjából egy hatalmas lopást látok.
      Ne legyen igazam.

     • mokusON

      most rengeteg új beszálló van, decemberben sok tizmillió ember.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Így megy ez.
      Amikor mér az RTL és a Tények is ezzel foglalkozik, akkor sokakban felcsillan a remény.
      Nem értik, rá fognak baszni.

     • vau

      Óriásplakátokon is van bitcoin reklám. Van ott pénz lóvéra.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Tényleg kedvelünk, de ples mutass kérlek olyat aki beszállt decemberben mondjuk 19 ezren és most nem fogja a fejét.
      Nagyon kellemetlen szembesülni azzal ha a ceglédi Marika lopja el a pénzedet, de amikor Csung Li Guangzhouból viszi el a megtakarításaidat, ahhoz mit szólsz?

     • :/

      Produkált már ilyet az ingatlanpiac is, pedig az tényleg ott van megfogható 😂
      A lopásos meg többi részt nem is bíráltam a posztban nyilván így van.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Az ingatlanpiac magában nem produkált ilyet. A fedezet nélküli hitelezés tartozásainak másodlagos piaci túlértékesítése az ellenőrzés, piacfelügyelet hiányosságai miatt vezetett egy kisebb összeomláshoz.
      A kriptoizék mögött senki és semmi nincs, csak hit.

     • Gab

      Pár egyházat is összegründoltak, mondjuk 2000 év alatt, hitből:)

  • vau

   Tényleg zseniális, ahogy mindenhez értesz 😀

   • :/

    Sosem állítottam 😊

 • Bo

  Sokan írják pedig, hogy altcoinban még van fantázia kicsiben bányászni. Kár hogy nem értek a tech hátteréhez, meg semmi kedvem stresszelni a sok változón, többek között hogy mikor megy fel meg le az árfolyam és mi éri meg jobban: rövid távon venni vagy hosszú távon bányászni, mert ez se mindegy, nagyon nem. Figyeltem egy miniminert, 4 kártyával kezdte ether.re bányászott tavaly tavasszal és kiadáslevonások után jött neki napi 4-6 dolcsi, azóta bővített és egyre jobbak az eredményei, csak közben a videokártya is megdrágult és konkrétan hiány volt belőle, de akkor átállt egy másik altcoinra, amit más videokártyával kell bányászni, na ennyire eccerű ez. Akkor már inkább gugli beszédhang szövegezés, jókat lehet röhögni mikre keresnek rá a bamba népek és biztos a bevétel (az a nem sok)

  • mokusON

   félreértés ne essék nem állítottam, hogy ne lehetne keresni azzal ha valaki beszáll ebbe, csak azt, hogy kizárólag a kereslet hajtotta rendszerek szükségszerűen összeomlanak amikor átcsap majd túlkínálatba az egész. akkor mindenki szabadulni akar majd a különböző coinjaitól de nem fog tudni mert tele lesz a sajtó olyan cikkekkel mint ez.

   • Bo

    De ha havi szinten kiveszed (mondjuk két hét késéssel) a manit, és nem gyűjtögeted, akkor számít az összeomlás? Csak mész mint valami hős és mögötted ég meg robban fel minden, hát nem? 😀 NEm értek én se a makróhoz se a mikróhoz 😉

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     Vettél már ki ebből manit? Komolyan kérdem.

     • Bo

      El kell érni valami, 0.0012345 bitc (sic) szintet és akkor kiveheted :)) így olvastam, és elérték és kivették, de inkább az volt h gyűjtögették

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Ezt felejtsük már el, hogy kik mit írnak.
      Elméletben mindenki okosabb mindenkinél és mindenhez IS ért.
      A kérdésem az volt, hogy mondjuk új beszállók milliói, tízmilliói közül mekkora lehet az arány, aki az eredeti tőkéjét ki tudta venni? 5-10%?

     • Bo

      Passz, de hát ezek kicsik voltak, akiket én követtem, tech fejek egy fórumon

    • mokusON

     ez működhet, feltéve ha kiutalod a pénzed minden alkalommal a tőzsdéről, mert én nem bíznék ezekben a noname cégekben annyira, hogy egy piaci összeomláskor nem tartják meg maguknak és húznak el a bahamákra álnéven.

     • Bo

      Az tuti, én mindig kiutalnám

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   Tudod kik keresnek ezen? Tudod.
   Nem a bányászok.
   Tf.: gecijól keresek, kiírom publicba, hogy gecijól keresek. Saját magamnak csinálok ezer-tízezer konkurenst. Teljesen real. Ilyen őszinte és nagyvonalú az anonim online világ.
   Vagy: csinálok egy blogot arról, hogy mennyire gecijól keresek és egy másik csatornán értékesítek a lúzereknek.

   • Bo

    Simán csinálnám, ha lenne hozzá gyomrom

  • The Winter Soldier ⭐

   Kezdem magamat egyre hülyébbnek érezni.

 • Szar viccek

  én amondo vagyok, h a teli guminak is megvannak a maga veszélyei

  • The Winter Soldier ⭐

   Végre egy komment, amihez érdemben hozzá is tudok szólni.

 • A gépek egyenként közel 1 kilowattot fogyasztanak, ami a budapesti lakásban – 37,5 forintos kilowattóránkénti áramár mellett – nagyjából 100 ezer forintos havi villanyszámlát jelent. De Tajtinak vidéken, egy Bács-Kiskun megyei kisvárosban is van egy, a budapestinél is nagyobb bányája, ahol a fővárosi géppark több mint háromszorosa, körülbelül 150 kártya dolgozik; a teljes összeg, amit havonta villanyra költ, így a félmillió forintot közelíti.

  Azt még nem tudja, meddig tarthat a bányászláz, de ő is üzleti trendként tekint rá. „Régen volt a Forex, akkor mindenki tőzsdén akart kereskedni, utána jött a bináris opciózás, most pedig ez a legújabb őrület”. Mindenesetre eddigi tapasztalatai alapján egy bányászgép 8-10 hónap alatt nagyjából egymillió forintot hoz, úgyhogy ennek a trendnek bőven van ideje kifulladnia.
  https://qubit.hu/2018/01/02/felmillio-a-villanyszamla-de-megeri-igy-banyasszak-budapesten-a-kriptovalutat

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   Ez abból a szempontból nagyon jó kis cikk, hogy rávilágít a lényegre.
   “Ha befullad a coin bányászat, még mindig eltudod adni a videokártyákat, ami után kapkodnak a gémerek.”
   Ez egy olyan állítás, ami soha nem volt és nem lesz igaz. 3 hónapos használt videokártyát a büdöséletbe nem tudsz eladni. 150-et végképp.
   Az sem igaz, hogy nem kell ránézni ezekre a szarokra, egészen kizárt, hogy ne igényelne napi 2-5 óra felügyeletet egy ilyen bánya üzemeltetése, itt valaki nagyon nagyot füllentett vagy picit nem mondott igazat.

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     Érted amúgy a kereslet-kínálat szabályrendszerét?
     Azért keresik, mert ezzel lehet bányászni (állítólag), nem azért, mert lehet vele gémerkedni.
     Egy videokarival nem fogsz bányászni. 150 videokari pedig nem annyi, amennyi a cikkben szerepel.
     Remélem érted a nagyságrendeket.

     • “Érted amúgy a kereslet-kínálat szabályrendszerét?”

      Nem, nem értem. Elmagyaráznád?

      Egyébként egy kártyával is lehet bányászni.

      https://www.nicehash.com/profitability-calculator/nvidia-gtx-1080-ti?e=33&currency=HUF
      Gamer teszt
      https://prohardver.hu/teszt/uj_tronkovetelo_nvidia_geforce_gtx_1080_ti_teszt/nvidia_geforce_gtx_1080_ti.html

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Értem.
      Mennyit bányásztál?

     • Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem rémlik, hogy említettem volna ilyet. Csak mindössze értőn elolvastam a két cikket.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Okés, foglaljuk össze:
      – soha életedben nem jártál bányászat közelében, de véleményed van
      – belinkelsz egy 220e Ft-os másodpiaci kártyát, ami köszönőviszonyban sincs az eredeti cikkben szereplő 150-160 ezer forintos árhoz
      – elég világosan leírja a qbit, hogy 150 db kártya dolgozik, az alsó hangon 22-25 millió Ft és nem számoltuk hozzá a havi félmilliós villanyszámlát
      Ez pont az, hogy veszel egy 220 ezres kártyát használtan, ráadásul életedben közöd nem volt a bányászathoz.
      Tényleg no offense, szeretjük a kommentelőinket, de 220e Ft az nagyon nem éves 30-35 millió a befektetés oldalon.

     • Okés. Foglaljuk össze.
      Belinkeltem egy cikket, amiben egy olyan csávó nyilatkozik a bányászatról, amit nem kispályásként csinál.
      Aztán még belinkeltem egy olyan hirdetést, amiben eladtak egy, nem három hónapos kártyát, ami elkelt az oldalon. (tehát el lehet adni ezeket a kártyákat, ezer bocsánat, hogy nem kerestem a cikknek megfelelő kártyát)
      Továbbá, nem én vettem a kártyát és nem is állítottam ilyet.
      Azt meg végképp nem állítottam, hogy bányásztam volna.
      A szeretet meg tényleg sugárzik a lekezelő: “Érted amúgy a kereslet-kínálat szabályrendszerét?” kérdésedből.
      Továbbá nem kívántam összehasonlítani a többmillás gépparkot az egy vagy két kártyával működő bányászokhoz, ezért is linkeltem be egy oldalt, ami ebben tök világosan választ ad, még a magamfajta csökkent képességűeknek is.

      frissítve: nem tudhattam, hogy csak bányászok szólhatnak hozzá :o)

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★
     • há’ akkor valami elcsesződött. Frissíts rá.

      https://www.kephost.com/images/2018/01/02/nvidia.jpg

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Egészen kizártnak tartom, hogy ez valóban így működne.
      Viszont kihívás elfogadva.
      Keresek valami közepes videokarit és megnézem, mekkorát hazudott ez az oldal.
      A Radeon R9 390-emre azt írta, hogy havi 21 ezer a havi profit.
      Ez nyilvánvaló képtelenség egy több éves videokártyánál.

 • vau

  Jó cikk. Mindenki meg van őrülve épp ezekért a szarokért, trédelésben nullkilométeres barátaim ugranak bele.

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   Költhetnék pedig holdkomp részvényekre is.

   • vau

    Holdcoin. Ott van a nevében, hogy “hold”. Ki ne venne ilyet?

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     Ez…valami…khecc…jól hangzik.
     Otthonra is kéne.

  • hehh

   Pár éve kellett volna beleugrani és most eladni.

 • hehh

  Az utolsó gondolatban említett hibát haverom is szenvedi. Még az elején jelképes összegért vett bitcoint, par év és két költözést követően most lövése sincs, hogy az előrelátóan felírt wallet kódot tartalmazó fedni hol lehet. (Több millió Forintról van szó)
  Agyban fel kéne ismerni a tényt, hogy a kódokkal, jelszavakkal nem magunk elől kell eldugnunk a dolgainkat, nyugodtan, klasszikus analóg módszerrel egy keményfedeles noteszt, vagy az író asztalhoz legközelebb eső falat bátran lehet használni.

%d bloggers like this: