Kérek 117 szelet párizsit. Hogy mi?

Kölykök voltunk, kivel ne esett volna meg?
Bemész közértbe, kérsz 117 szelet párizsit, teljes értetetlenség.
117 szelet, ki van számolva elég rendesen, pont ahhoz kell, hogy veszteségmentesen lefedje a várható vendégek kenyérszeleteit.
Mégis mi ebben a bonyolult?

58 thoughts on “Kérek 117 szelet párizsit. Hogy mi?

  • July 9, 2017 at 04:09
    Permalink

    Kedvenc ipari hulladékom! Főleg a borjúpárizsi.
    Az 1937-es Fűszerkereskedők Lexikona szerint 80% első rendű marhahús és 20% finomra vágott szalonna kell hozzá (indexen vót). A Pick Borjúpárizsi jelenleg: 42% marhahús, 18% sertéshús és szalonna. A többi néma csend.

    • July 9, 2017 at 05:00
      Permalink

      A legendák szerint az Élessaroknál van egy középiskolai tanüzem húsfeldolgozó mintabolt, ahol van valódi párizsi, borjúból, a Nagy Könyv szerint. A bedeszkázott meki mögött.
      Régóta tervezem, hogy meglátogatom egyszer.

      • July 9, 2017 at 05:08
        Permalink

        büdös bunkó

        • July 9, 2017 at 05:22
          Permalink

          szép felütés volt.

          • July 9, 2017 at 05:24
            Permalink

            Már csak zsidózni kellene, aztán bezárhatom a boltot.

          • July 9, 2017 at 06:22
            Permalink

            Még két ilyen kommented van és kiváglak, mint a szart.

          • July 9, 2017 at 06:33
            Permalink

            én meg kurvára kívánlak

          • July 9, 2017 at 05:45
            Permalink

            Ilyenkor mindig szégyenlem magam.

          • July 9, 2017 at 06:11
            Permalink

            hm.

        • July 9, 2017 at 09:27
          Permalink

          Mi a bajod?

          • July 9, 2017 at 09:33
            Permalink

            hát az, hogy volt valaki, akit szerettem, és most meg csalódtam benne.
            Ennyi

          • July 9, 2017 at 09:37
            Permalink

            Csak rádszólt hogy ne spamelj, ne reagáld túl 😉

          • July 9, 2017 at 09:40
            Permalink

            mi az hogy spamelni?

          • July 9, 2017 at 09:41
            Permalink

            Ész nélkül posztolni olyat amit az oldalon nem értékelnek.

          • July 9, 2017 at 11:56
            Permalink

            valszeg ő is csalódott benned

          • July 9, 2017 at 12:22
            Permalink

            ez most komoly, magister?
            Tudom

      • July 9, 2017 at 05:21
        Permalink

        Elég jól hangzik, de 200 km-t azért nem teszek meg érte.

        • July 9, 2017 at 05:24
          Permalink

          Natessék, és így jutott ember a Holdra.

          • July 9, 2017 at 05:34
            Permalink

            mondjuk a Holdra pont elmennék párizsiért, de csak hogy megnézhessem a náci holdbázisokat is

      • July 9, 2017 at 18:04
        Permalink

        Állítólag Budakalászon is van egy Titkos Hentes, ahol még lehet rendes felvágottat kapni, talán párizsit is. Ők még a régi iskolát követik.

        • July 9, 2017 at 23:06
          Permalink

          Asszem a Hufi

    • July 9, 2017 at 18:28
      Permalink

      ennek a teteje – vagy alja – a zala, soproni és olasz felvágott. lényegi különbséget sosem tudtam felfedezni köztük, annyira szarok, oké, a zala máshogy néz ki, de amúgy tényleg olyan, mint ha egy nagyon kövér pattanásos embert daráltál volna formába, és felöntötted volna vízzel, majd hagytad volna megszilárdulni, aztán a szagokat leplezendő megküldted volna fokhagymával. ÉS ennek ellenére szoktam venni zala felvágottat, holott se Zalához, se a felvágotthoz nem kötnek nosztalgikus szálak, de egy szelet fehér kenyéren, margarinnal már annyira szar, hogy már majdnem jó – szigorúan zöldség nélkül.

      • July 9, 2017 at 20:56
        Permalink

        ezeket már gyerekkorban is utáltam, sőt úgy en bloc a felvágottakat. A két kivétel a párizsi és (újabban) a selyemsonka. Mindegyiket csak magában (kenyér nélkül), tormával és/vagy majonézzel vékonyan megkenve, esetleg apró koktélparadicsommal.
        Hasonló gyűlölet övezte részemről már óvodától kezdve a karamell italt.

  • July 9, 2017 at 05:31
    Permalink

    én mindenhol borjúpárizsit kérek, néha néznem is ki a szemükből

    • July 9, 2017 at 08:33
      Permalink

      van egyáltalán olyan?

  • July 9, 2017 at 07:01
    Permalink

    Azért a lagzira parizeres kenyeret felszolgálni kicsit spúr dolog

    • July 9, 2017 at 15:55
      Permalink

      van ahol még az is lukszus

    • July 9, 2017 at 18:06
      Permalink

      úgyis mindenki saturészeg a fagyállótól

  • July 9, 2017 at 08:28
    Permalink

    toast rá sajt arra rá borjúpárizsi és uborkaszelet.
    Ennyi

  • July 9, 2017 at 08:52
    Permalink

    ez a kis belga ugye nem deutsch tomi

    • July 9, 2017 at 15:55
      Permalink

      dehogy

  • July 9, 2017 at 13:10
    Permalink

    ugye nem fogjátok a kis belgámat elhappolni?

    • July 9, 2017 at 15:56
      Permalink

      nyugi itt vagyok neked

      • July 9, 2017 at 16:16
        Permalink

        és ugye fiú vagy?

        • July 9, 2017 at 16:18
          Permalink

          persze :))

          • July 9, 2017 at 16:19
            Permalink

            jáj de jó, és 180 centinél magasabb?
            Na jó, visszafogom magam.

          • July 9, 2017 at 16:20
            Permalink

            Az sajna nem, de nem vagyok azért alacsony :))

          • July 9, 2017 at 16:32
            Permalink

            csak nem vagy 180 cm, ühüm

          • July 9, 2017 at 16:33
            Permalink

            175 jó lesz? :)))

          • July 9, 2017 at 16:36
            Permalink

            persze, hogy jó lesz, kicsikém

          • July 9, 2017 at 16:36
            Permalink

            Akkor szupy lyó :)))

  • July 9, 2017 at 14:23
    Permalink

    az szép. 😀 én gyerekkoromban mindig gépsonkát kértem, nem azért mert szerettem, hanem mert olyan furán hangzik az, hogy gépsonka. és nagyon büszke voltam, hogy felismerem. 🙂

    • July 9, 2017 at 14:50
      Permalink

      mit eszik a terminátor?

      gépsonkát

      xd xdfh sidfpaefjopae hue hue

      • July 9, 2017 at 15:04
        Permalink

      • July 9, 2017 at 16:17
        Permalink

      • July 9, 2017 at 18:05
        Permalink

        a SAJÁT COMBJÁT ESZI?

    • July 9, 2017 at 18:05
      Permalink

      kellemesen hülye alakú volt a szelet, jól lelógott a kenyerek hetven százalékáról. néha még mindig veszek gépsonkát, csak nagyközönség előtt tagadom

      • July 9, 2017 at 18:24
        Permalink

        🙂 akkor ez a beszélgetés meg sem történt. a párizsit anyám összetűzte, tett bele egy szelet sajtot, kirántotta és csinált mellé ecetes hagymát. és az a durva, hogy faltuk, mint kacsa a nokedlit. jó, az ecetes hagymát a mai napig

        • July 9, 2017 at 18:52
          Permalink

          Mennék hozzátok. Ez annyira jól hangzik, hogy ecetes hagyma nélkül kérném.

          • July 9, 2017 at 18:54
            Permalink

            én szívesen csinálok ilyet a díszes társaságnak, ha egyszer sikerül valamit összehozni. 😀 csak én nem eszem meg. viszont az ecetes hagymát nagyon, de nagyon megeszem! 🙂

          • July 9, 2017 at 19:01
            Permalink

            Néha le sem merem írni mik a kedvenc kajáim, de tényleg.
            A nővérem a vegetalevesért volt oda, vízbe vegeta. Így nézted: miért? Tornász, végzett egyetemista, szóval nem hülye. Ezt szereti cérnatésztával.
            A húgom meg a berántott levesért.
            Középső gyerekként mijazördögöt kezdesz? Hát amit az élet ad. Megeszel mindent.
            A vega dolgodat még nem bogoztuk ki, abból is lehet még valami.

          • July 9, 2017 at 19:11
            Permalink

            😀 sose voltam nagy húsevő, anyám mesélte, hogy gyerekkoromban is volt két év vega korszakom, vittek a dokihoz, elmesélték miket eszem, doki azt mondta, akkor nem baj, hagyják rám. nem elhatározásból jött, egyszer csak feltűnt, hogy nem eszem húst. abban a pillanatban enni fogok, amint megkívánom, egyelőre ez a pillanat nem jött el. simán készítek húsos kajákat, nincs bennem ellenérzés, kaja-kaja. nagy kedvencem a fokhagymás kukoricaleves, de ritkán csinálok, mert párom/zoknim abszolút mindent megeszik, kivéve a kukoricát. 😀

          • July 9, 2017 at 19:24
            Permalink

            Így csipegettem minap a rántott gombát ilyen szintén bundás krumplival és azon gondolkoztam, mijazördög történik?
            Valami nagyonmarhát kompenzálhattam asszem, mert előtte meg libamájas sztéket ettem és nem tudtam tőle aludni.
            Dulva.

          • July 9, 2017 at 19:31
            Permalink

            a rántott cuccok közül egyedül a gombát szeretem. és hát a krokettet, azt minden mennyiségben sajnos. 🙁 szoktam beletenni füstölt sajtos, spenótot, a fiúknak kolbászt.

          • July 9, 2017 at 20:07
            Permalink

            A spenót nekem nagyon bejövős, de így múltkor itthon a kiscsaj is nekiállt spenótosat csinálni a pasikájának. Picit nevetgéltünk is hogy apjalánya. 😀

  • July 9, 2017 at 16:24
    Permalink

    régen azt sem tudtuk, hogy van olyan, hogy borjúpárizsi

  • July 10, 2017 at 09:24
    Permalink

    Autista?

Comments are closed.

%d bloggers like this: