India már nem ugyanaz, mint rég

Óh, a mesés India! A curry és a nemi erőszak őshazája! Sajnos mostantól nem tekinthetünk az országra a régi soviniszta romantikájának fényében, mert még egy lépéssel közelebb került az olyan országokhoz, amik jelentősen előrébb járnak a nők jogait tekintve, mint pl. Botswana.

Az indiai legfelsőbb bíróság alkotmányellenesnek ítélte azt a gyakorlatot, miszerint a férfiak gyakorlatilag smsben is lebonyolíthatták eddig a válást, hogy megszabaduljanak a feleségeiktől. Persze azért a nőjogi aktivisták hiába örülnek, nyilván nem ment át egyhangú többséggel a dolog. A triple talaq – az alapvetően iszlám gyakorlat, aminek a lényege, hogy ha háromszor kimondod a “kampókéz” “talaq” azaz “válok” szót, akkor az automatikus válást jelentett – most útja végére ért. Korábban öt olyan nő nyújtott be petíciót, akitől így vált el a férje. A bíróság a petícióra válaszolva eszkalálta a dolgot, amíg az elért a legfelsőbb bíróságig.

Lényegében sms-ben, whatsappon és Skypeon is működött a dolog. Azt nem tudni, hogy vajon wickR-en is elfogadták-e, illetve az is kérdés, hogy ezt a szokást hányszor játszották ki egy jó esti muzulmán bebaszás során lenyúlt telefonnokkal a delikvens haverjai. Mindenesetre a haladóbb szellemű (pff) Bangladesh és Pakisztán már réges régen betiltotta ezt a baromságot, mert az konkrétan semelyik szent iratban, sem a Shariában, sem a Koránban nem szerepelt. Kiemelték a szakértők, hogy a Korán egyértelműsíti a válás folyamatát és abban érintőlegesen sem szerepel Facebook Messenger.

A szent irat szerint van szabva, hogy a feleknek három hónapot kell adni egymásnak, hogy átgondolják a kölcsönös hibáikat és csak akkor szabad elválniuk, ha ezután is így gondolják. A legfelsőbb bíróságot ennek ellenére eléggé megosztotta a dolog. Öt tag közül hárman behisztiztek rajta és alkotmányellenesnek ítélték a kezdeményezést, inkluzíve az elnököt. Az indiai kormány egyébként támogatta a javaslat elfogadását.

2017. Még jó, bazd meg.

via BBC

 • mokusON

  mondjuk itthon csak két szavas. kösz, cső..

  • vau

   Francokat, utána járkálhatsz békítésekre, meg minden faszomra, mielőtt aláírják a papírokat.

   Itt meg simán kibaszhattad a cuccait az utcára és jöhet az új nő, egy kurva szót nem szólhat.

   • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    De ez még mindig jobb, mint mikor mondjuk Nagy Szulejmánnak volt 4000 felesége (ágyasokkal együtt).
    Az milyen lehetett mikor szinkronba került a ciklusuk?

    • Kolyok12

     szerinted miért járt el az mindenféle hadjáratokra? az a férfi, akit naponta 4000 nő akar lecirmantani, szarik a világra, nem pedig háborúzik.

  • ApuElcseszettÉleteVagyok

   kösz?
   nekem ilyet nem mondtak.

 • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

  A nősülésben az ősi időkben két jó dolog volt: a hozomány és a fele királyság.
  Aztán valahol ott romlott el, amikor egy nőért adni kellett két tevét és három kecskét.
  Régen minden jobb volt.

 • Justice

  Vannak itt sértődött kucik? A veréb küldött hogy beteljesítsem a próféciát.

  • vau

   Felcsinálod a Targaryen lányt, vagy emigrálsz indiába?

  • Magister Ludi

   melyik próféciát pontosan? az ” egyikük meghal a másik keze által, mert nem élhet az egyik, míg él a másik”-at?

 • egyedi

  én bírtam volna, ha ilyen gyors, bár nem vagyok pasi. így két évig tartott.

%d bloggers like this: