Legalább ne a széléről, baszki

Az olimpikonok számos tekintetben különböznek a hétköznapi halandóktól, többek között abban is, hogy az úszók beismerik, hogy bele szoktak hugyozni a medencébe. Egy kanadai kutatás most utánajárt, hogy egy átlagos medence mennyi pisát tartalmaz.

A kutatás szerint az emberek jobban szeretnek a meleg vízbe pisálni, a vizsgált minták közül a legnagyobb arányban egy jacuzzi vizében találtak vizeletet, az úszómedencék vizsgálatánál pedig az egyik helyen hetvenöt liternyi húgyot találtak a medencében – ami egy 830,000 literes víztömegben ugyan nem számít nagyon soknak, de az ember csak belegondol, hogy azért ehhez rendesen kell termelni, no meg abba is, hogy a jelek szerint többen életvitelszerűen pisálnak bele a vízbe.

A kutatás vezetője, Lindsay Blackstock szerint az adatok csak alátámasztják, amit eddig is sejtettünk: a népek tényleg belepisálnak a medencébe.

Egy korábbi felmérés szerint a felnőttek csaknem húsz százaléka ismerte be, hogy legalább egyszer belevizelt az úszómedencébe, de van, akinél ez már szinte kényszerré vált: Ryan Lochte szerint van valami a klóros vízben, ami miatt az ember automatikusan elengedi magát, Phelps szerint pedig mindenki belepisál a medencébe, de a klór semlegesíti a cuccot, úgyhogy ezzel nincs is semmi baj.

(The Guardian)

%d bloggers like this: