– Valaki kezdjen reggel, tökmindegy, legyen zene, akármi!

– Jójó, csinálom, nem kell ennyire ordítani.

Blue egy angyal, de egy kissé türelmetlen. Abban viszont igaza van, hogy reggeli poszt kell, mert még ha hétvége van is, de ma is felkelünk, és azzal a boldog mosollyal nézünk ki az ablakon, mialatt a kávé kellemes gőzében fürösztjük arcunkat, hogy ma végre mindenre van időnk, amire hétközben nem volt. Kitakarítani a fürdőszobát, elmosogatni a szennyes edényt, kimosni a sötéteket, leszedni a fehéreket, kivasalni a tarkát, friss ágyneműt húzni, kiporszívózni, felmosni, ablakot pucolni, bevásárolni, meg a lófaszt!

Én ma piacra fogok menni. Na nem vásárolni, csak nézegetni. (Ez a terv.) A napot mindenképpen egy olasz reggelivel kezdem, azaz cappuccino, narancslé és briós. Aztán bemegyek a Douglasba parfümöket szagolgatni, és eltervezem, melyiket veszem meg magamnak (Thierry Mugler: Aura) Utána kimegyek a piacra, és megnézem; a pocsék kínai fehérneműkínálatot, a szar szenegáli táskaválasztékot, beleszeretek egy japán sálba (legutóbb csodaszép kéket vettem, bordó és rózsaszín rózsákkal, zöld levelekkel), aztán elbattyogok a halaspulthoz, ahol nemritkán van polip, cápa és ördöghal is. Ez kábé kétórás program lesz.

Délután kellemes gyalogtúra, ezúttal talán végre fényképekkel, ha nem lesz párás az idő. Viszem magammal a Kindle-t, és Múmint fogok olvasni. Aztán hazajövök, és estére csinálok padlizsános lecsót! Ti mit fogtok csinálni egész nap?

Hát nem nagyszerű dolog egy szombat?!

Kedves olvasóink, jó éjszakát kívánunk!

HOLDKOMP