×

Vízforralás: ahogy a profik csinálják (hihetetlen módszer!)

Vízforralás: ahogy a profik csinálják (hihetetlen módszer!)

Kétségtelen, hogy a vízforralás legegyszerűbb, legenergiatakarékosabb és legbiztonságosab módja a vízforraló használata. A modern vízforralók bámulatosan (hietetlenül!) rövid idő alatt felforralni a vizet. A kotyogós kávéfőzővel ellentétben pedig automata kikapcsoló funkcióval is rendelkeznek, ezért a csernobilhoz hasonló konyhai katasztrófák elkerülhetők (kiiktathatók!!), de a mérnöki megvalósítás precizitását jelzi, hogy kézi (manuális!!!) kikapcsolás is lehetséges rajtuk. Ezt egyébként egy kikapcsoló gomb nyomás alá helyezésével tudjuk megvalósítani, ügyesebb felhasználók akár egy (egy!!!!) ujjal is meg tudják nyomni.

fizikai alapismeretek: A vízforralás során a vízben gőzbuborékok jelennek meg, melyek felfele haladnak (vertikálisan!).

A buborékok mozgása egyébként a kései Vörösmartyt is megihlette:


"Fölfelé megy borban a gyöngy:
Jól teszi.
Tőle senki e jogát el
Nem veszi.
Törjön is mind ég felé az,
Ami gyöngy;
Hadd maradjon gyáva földön
A göröngy."

A vízforralás másik nagy előnye, hogy minden kórokozót elpuszít.

Hadd mellékeljek némi gyakorlati tanácsot a lelkes vízforraló sorstársaknak:

A vízforraló használata
Így használd a vízforralót (párom: sulinet)

Szeretném ezt a fontos posztot egy személyes reflexióval zárni. Az ember gyakran csak akkor veszi észre, hogy mennyire fontos valami, ha már elveszítette azt. Gyakran csak akkor vesszük észre, hogy fontos volt nekünk valaki, ha már nincs velünk. Így történt velem is, mióta elvitte a lakótársam a vízforralót.

Végezetül pedig egy kép egy igazán gyönyörű (lenyűgöző!!) darabról:

Vízforraló
óÓÓÓóóóóÓÓARGH!

 

You May Have Missed

HOLDKOMP