A Mikulás igenis létezik!!!!!!6!!!!!!666

A black metal koronázatlan királya, Varg Vikernes nemrégiben bejelentette, hogy abbahagyja a Burzumot, és nem csinál több albumot, mert már nem lel benne örömet. De kell-e szomorkodni?

Lets find out!

Igen és nem. Persze minden rajongó szomorú kicsit, hogy nincs több új Burzum, de Varg már jó ideje egy másik műfajban alkot: megcsinálta a tökéletes vlogot, szórakoztató és lebilincselő tartalommal. Vegyük például azt a részt, amiben a Mikulásról beszél!

Na de létezik a Mikulás?

Lets find out!

A videóban Varg nem fejti ki részletesebben, hogy mit ért igazából a Mikulás és a Yule-ünnep kapcsolatán. Meg egyáltalán, kicsit adottnak veszi a pogány mítoszok alapos ismeretét, de ezt ő már alaposan feldolgozta korábban, a feleségével több könyvet írtak a pogány vallásról. Én is meglepődtem rajta, de találtam egy oldalt, ahol valaki időt és energiát nem kímélve fordította magyarra Varg írásait. Itt olvasható az az írás, amiben Varg részletesebben is elmagyarázza, hogy mire gondolt. A Yule-ünnep egyfajta beavatási szertartás volt, melynek során a gyerekek bemásztak a sírba, találkoztak a halottakkal, és sok más mókás dolgot műveltek.  Most csak egy dolgot emelnék ki az írásból, amikor Varg a sírból visszatérő pogány gyerkőcök étkezését elemzi:

Mivel olyan sokáig éltek egyedül, a gyermekek természetesen sokszor éhesek voltak, szüleik ezért ételeket készítettek ki nekik a nagyszobában – talán egy nagy adag zabkását?

Látjátok, hogy a zabkása fogyasztása a spirituális kiteljesedés útja?

Aki pedig hallgatna egy kis pogány muzsikát, annak küldeném szeretettel Varg egyik új dalát!

Bónusznak pedig jöjjön egy elmaradhatatlan klasszikus, a régi templomgyújtogatós időkből!

Hail Óðinn, Sire!

HOLDKOMP