Ájulás

A Dust Brotherst Ed Simons és Tom Rowlands alapította a kilencvenes évek elején, amikor az alter körökben javában tombolt a Nirvana és úgy általában a grunge őrület. Az egész kilencvenes évek eleje egészen fantasztikusan pezsgő volt zeneileg. Kezdett kialakulni az a megfáradt és cinikus generáció, aminek a csíráit elképesztően lefestette többek között a Perks of Being a Wallflower.

A kötelező techno és hiphop kört lefutva a duó belekezdett valamibe, amivel a többi, azóta csaknem klasszikussá vált nagy öreg, a Prodigy,  a Crystal Method, Norman Cook alias Pizzaman alias Mighty Dub Katz alias BPA alias alias Yum Yum Head Food alias Fatboy Slim is elkezdett tolni, amit azóta csak bigbeatként ismerünk.

Az Exist Planet Dust albumuk volt az első, amit Chemical Brothers néven adtak ki, hogy aztán ’97-ben a nagyközönség is felfigyeljen a Block Rockin’ Beatsre.

A bigbeat csodálatos zene volt, amiről a kandalló mellett hintaszékezve fogok mesélni az unokáimnak. Képes volt a lehetetlenre: a köcsög diszkós együtt tudott mulatni az alteros patkánnyal. Hiányoznak a kilencvenes évek.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!