Az ember, aki atombombával gyújtott rá

Ted Taylor volt valószínűleg a világ legmenőbb elméleti fizikusa. Az, hogy ő volt az atombomba egyik atyja, magában még nem teszi indokolatlanul menővé, bár elég komoly cucc az is – de hát többen is dolgoztak rajta, ez magában még csak eléggé különlegessé tenné a nevét, de nem egyedülálló. Az, hogy a későbbiekben a nukleáris fegyverkezés ellen emelt szót, szintén elég menő, ráadásul bizonyára tudta is, hogy miről beszél – de sokan harcolnak az atomfegyverek ellen.

De rajta kívül valószínűleg soha senki nem gyújtott rá egy atombombával.

Megesik, hogy az embernél nincs öngyújtó, ilyenkor történik az, hogy megpróbálsz rágyújtani a villanyrezsóról (nem sikerül), vagy felrobbantasz egy tizenöt kilotonnás atombombát, és egy tükör meg egy darab drót segítségével az atomvillanással gyújtasz rá.

Taylor el is dekkelte a cigarettát, és az asztalán tartotta, de aztán véletlenül elszívta. Akkor biztos volt nála öngyújtó.

(awesci)

2 thoughts on “Az ember, aki atombombával gyújtott rá

 • May 7, 2017 at 18:29
  Permalink

  Kategóriának álltsd me a cuccbuzulást és tökéletes. Pipázáshoz szuboptimális megoldásnak tűnik, de egy próbát megérne mondjuk egy írásvetítőből kitermelt Fresnel-lencse. Szinte biztos vagyok benne hogy egy szebb napos időben meg lehet vele gyújtani a piadohányt.

  • May 7, 2017 at 22:56
   Permalink

   szerintem nagyítóval egyébként simán meg lehet gyújtani egy cigit, ha a szalmát meg tudod, ezt is meg lehet. Volt egy tök menő kis zsebnagyítóm, csak sehol nem találom, azzal lehetne kísérletezni. Igaz, van itthon egy kurva nagy nagyítólencse is, de hát az nem kompakt, az öngyújtónak pedig annak kell lennie.
   pont, mint egy tizenöt megatonnás bombának

Comments are closed.

%d bloggers like this: