Leánykonyha: parti állatok

Ne egyetek szuvidált gőtét, mert az VÉDETT ÁLLAT! Egyetek inkább pecsenyekrokodilt. Ehhez Isabel Allendétől lett volna recept, de elbaromkodta. A hódról még vitázik a szakma, egyelőre az is védett, de már nem sokáig. Addig is készítsük el a páclevet!

Amíg a hódfarok ázik, nézzük, mit adhatunk a mi partiállatainknak (ez mindenképp legyen kevesebb, mint amit a rómaiak adtak nekünk, még elkapatjuk őket), azaz milyen sütivel készüljünk az utószilveszterre, ha csak dirib-darab maradékok vannak otthon. Semmilyennel. A többiek úgyis hoznak. Ezek olyanok.

Ha viszont minket hívnak, nem mehetünk üres kézzel. Nézzük, mi maradt a kamrában!

2 evőkanál mascarpone, negyed üveg narancslekvár, karamellás keksz, csokipasztillák, három teáskanál Nutella, Tesco Biszkopty (nem anyanyelvi lengyeleknek: piskótatallér) és liofilizált málnadarabok. Ezek közül csak az utóbbinak van piaci értéke: 20 grammos csomagokban adagolják, kilója a brent olaj hordónkénti árának kb. másfélszerese, az aranynál viszont lényegesen olcsóbb.

A mascarponét ki kell keverni 3 kanál lekvárral. A csokipasztillákat gőz fölött megolvasztani. Innen már evidens: kenjünk meg mindent mindennel, ragasszuk őket össze, olvasztott csokival vonjuk be a csupasz felületeket, ezekre elegáns mozdulattal szórjunk liofilizált málnát. KÉSZ!

Ha nem így néz ki, valamit rosszul csináltatok:

 

HOLDKOMP