Filléres Sennheiser

A Sennheiser HD 201 talán a világ legmenőbb fülese. Egész egyszerűen nehéz elhinni, hogy mekkora királyság. Nem igazán tudom eldönteni, hogy hogyan csinálták – a gyanúm, hogy valami bérgyártásban megvalósított projektről lehet szó. Elképesztően olcsó és jó darab. A legtöbb on-ear füllhallgató ebben az árkategóriában (ÖTEZER forintért is meg lehet csípni. Igen. Ötezerért.) gyakorlatilag hulladék. Ez ezzel szemben a HD 201 baromi kényelmes és a szivacs borítása is körülbelül öt évnyi abúzus után kezdett el mállani. Természetesen a hangja még mindig nagyon jó.

Helyenként egyenlőtlen és a dinamikája az sajna nincs épp a toppon, de munkahelyre túlharsogni a többi idióta telefonálgatását nem kell több. Nem kell belegyömöszkélni a fülünkbe semmit, csak felpattintjuk a fülünk köré és kész. Nyilván nem tökéletes: nem cserélhető a zsinórja és egy kicsit hitvány a csatlakozója is, de egyrészt az enyém annyi forgószékre feltekeredést kapott már, hogy félő volt, hogy fúzionálnak valami bosszúálló szörnnyé és kicsinálnak a gecibe, másrészt három méteres a kábelja, ami mindenre elég.

Recsegős műanyagból van a fejpántja, ami egy picit szomorú, de még mindig egy családi adag csavaros krumpli áráról beszélünk, másrészt legalább leszarjuk, ha leesik a földre. Nyilván mikrofon és hangerőszabályzó sincs a zsinóron (hálistennek), de ez pont kurva mindegy is. Könnyű, mint a pille, órákig lehet akár fülmelegítő gyanánt is viselni, plusz valahogy olyan jól eltalálták a szorítását, hogy egy kicsi olyan, mint ha egy angyal venné a combjai közé a fejed.

Mondjuk egy nagyon kicsit olyan csak.

Ha nem megy a zene, akkor viszont fostaliga a hangszigetelés. Magyarán kifelé is ordítani fog a Volbeat, de kit érdekel. Ha Gizike teljes hangerővel ordíthat a molinókról, akkor neked is kijár a metál. A hangminőségét tekintve szépen muzsikál, jól kivehetőek a részletek. Nincs az az egetrengető színpadélmény, de ugye ez egy igásló, nem is erre való. Ami nekem baromira tetszik, hogy Sennheiseresen nem tolakodó a basszus és a magasak se szakítják át a dobhártyámat. Az egész hangzás jól kiegyensúlyozott, harmonikus. Persze Jamiroquait hallgatni nagyon picit siralmas rajta, valahogy a dinamika hiányzik belőle és az egész egy kicsit steril, lapos.

Szóval mégegyszer: ötezer. Max hétezer. Lófaszt nem kapsz ennyiért. Itthon pláne nem. Ami azt illeti máshol sem. Vegyétek, amíg még lehet kapni. Vegyetek belőle hármat.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!