Hazaáruló herceg?

VIII. Edward csapnivaló brit uralkodó volt, le is mondatták a trónról.

A liezonja a kétszeresen elvált, amerikai társasági hölgy Wallis Simpsonnal a házasságkötésük után egyenesen Adolf Hitlerhez vezetett.

Gondolnátok, hogy a történet itt véget is ért? Hát nem.

Edward a trónfosztás után már csak hercegként leginkább Franciaországban töltötte a napjait. Amikor 1939 szeptemberében elindult a náci megszállás, haladéktalanul belépett a brit hadseregbe, vezérőrnagyi rangban az volt a feladata, hogy vizsgálja meg a francia védvonalakat. Főleg a gyengeségeiket.

Összerakott egy elég komoly jelentést, kiderítette, hogy a Maginot-vonal támadhatatlan, Belgium felől sem lehet újabb offenzíva, akkor mi marad? Az Ardennek.

A jelentés után 10 héttel a Panzerek ott támadták be Franciaországot és foglalták el az egészet.A Maginot vonalat kikacagták, mégis ki épít olyan ágyút amivel csak kifele lehet célozni?

Nagyjából a kétezres évekig kellett várni több létező számítógépes szimulációra, ami nem a brit és francia erők győzelmét bizonyítja, tényleg az jött ki, hogy a blitzkrieg nem működhetett volna belső információk nélkül.

Edward előszeretettel időzött a francia náci rajongó barátjánál, nála is nősült, a jelentés rajta keresztül kerülhetett el a harmadik birodalom megszállási illetékeseihez.

A hazaárulás gyanúja miatt Barbadosra a Bahamákra száműzték kormányzónak, a halála után, a hetvenes évek elején koporsóban került csak vissza a szigetországba.

A kézírása bahamai kormányzóként elég jó, nézzétek csak a sorokat, bernard betűi sehol nincsenek.

Ha szeretitek a barbadosi töris témáinkat, olvassátok mondjuk itt:

 

 

HOLDKOMP