Irodisták az éhhalál szélén

Ki ne lenne tisztában az áldatlan állapotokkal, amikkel a huszonegyedik század shared service centereiben sínylődő irodistáinak át kell élnie? Leleplező riportunk megdöbbentő igazságokra derít fényt.

Az irodista az élet császára. Ül a Herman-Miller székében, nézi a Varidesken trónoló Lenovokat, lazán ledobva maga mellé a Boss sportzakó, iPhone félrebaszva az asztalon, a Cisco telefon meg egykedvűen plömpög, mert beragadt valami notification, ezért kiirthatatlanul ott rohad a voicemail ikonja a képernyőn, ezzel biztosítva, hogy kényszeres irodistánk a tehetetlen dühében azzal foglalatoskodjon, hogy a sticky notejait rendezi katonás sorba a jobboldali ablakban, tekintve hogy a holdkomp.hu kivételével minden rendes oldal le van tiltva és még egy nyüves aknakereső sincs a gépen.

Átlagos hétköznap mindenki számára.

Aztán közeledik az ebédidő. Elkezdődik a vesszőfutás, amit mindenki átél, minden egyes áldott nap. A küzdelem a létért. Az ősi vadászat legelemibb motivációja befészkeli magát a fali lebenyedbe, meg a tarkólebenyedbe, meg a halántéklebenyedbe, meg a kisagyadba, a talamuszba, a tobozmirigyedbe, a hipotalamuszodba, és amikor már azt hinnéd, hogy nincs tovább és az agyalapi mirigy és az utóagyat képező metencephalon és a myelencephalonon már tényleg nincs tovább, na akkor beüt a krach. Befészkeli magát a gerincvelődbe is. Szerezni kell kaját.


Otthonról hozok

Mindenki tudja mivel jár ez: kaját nem tud hozni otthonról, mert a hétvégén mindennel foglalkozott, csak hogy a szabadidejét kitöltse, csak a főzőcskézéssel nem. Egyáltalán ki a fasznak van kedve és ideje a drága szabadidejét azzal tölteni, hogy miután eltöltötte a nap kézzelfogható hányadát a tetvedék irodában, hogy utána a hétvégét arra használja, hogy ne a karácsonyi vásáron stírölje este a túristacsajokat a Bazilikánál, hanem otthon baszódjon a velőspacallal. Arról nem is beszélve, hogy miután eltöltöd azt a magabiztos két három órát a kaja beszerzésével és elkészítésével, az eredmény minimum megkérdőjelezhető lesz és adagban is úgy jön ki, hogy legalább két napig eheted azt a vállalhatatlan moslékot, amit összekotyvasztottál. Tetejében kis faszom kajadobozokban kell elvinned a munkahelyre.

Megkérdeztük Leventét, hogy mit gondol erről:

Telivan a tököm az otthonról hozott kajákkal. Szenvedek, érted? Szenvedek. Nem élet a kibaszott életem, azt a rühedék dobozt vakargatom folyton a mosogatónál, mert ha nem félig elmosva teszik be a céges mosogatógépbe, akkor úgy fog kinézni, amikor kiveszem, mint amit lefostak. Szerinted ez így normális? Mi a faszt lehet ezzel kezdeni, de komolyan? Vettél már elő műanyag edényből oldalast ebédre? Olyan bazki, mint amikor gépzsíros hideg téglát koppantanál a tányérodra, hogy aztán a megmikrózott kaja középen jó hideg legyen, de közben a csont meg már olyan, mint ami tüzet fogott. Hányinger. Nem tudom mit csináljak, nem tudom…

És Levente nincs egyedül. Mindannyian egy kicsit Leventék vagyunk.


Instant fos és szendvicsek

Épeszű ember nem eszik instant ráment, csak ha ordítva akar fosni a csipőstől másnap. Plusz ha megjelensz a kantinban a smackeddel, akkor biztosan indokolatlan pletykák kapnak szárnyra rólad, hogy már megint másnaposan jársz dolgozni és nem elég, hogy nem vettél fel inget, de még itt csöveskedsz a szar tésztáddal. Arról nem is beszélve, hogy az anyagi helyzeted, amivel egyébként senki nem törődik, egyszerre köztéma lesz, hiszen mi a faszért is ennél megint szart, hacsak nem vagy borzalmasan leégve. A boltban kapható thai és kínai tészták kivétel nélkül retkes rosszak, jó eséllyel egy bedarált lamantin is van bennük, persze csak ha szerencséd van. Amúgy többnyire kövek, dióhéj és csótány a menü része. Nem lehet normális dobozos vagy zacskós kaját kapni, mind kivétel nélkül gusztustalan szar.

Diána így nyilatkozott a kérdésben:

Bemegyek a boltba, hallod és mit látok? Megint megemelték a vákumos hotdog árát. Mennyire? 800-ra. Ennyiért kapok egy féladag menüt a Patkó Bandiban. Mondjuk utána olyan szagom van, hogy a faszim bottal nem piszkálna meg, mert muffig szaturálódok azzal a hányással és húggyal keveredett zsírszaggal, ami ott fogad, elhozni meg ki a faszom akarja? Plusz már most is akkorának érzem a valagam, mint egy tank, ha még több szénhidrátot eszek, olyan leszek, mint egy telifingott buvárruha, csak nem olyan szexi.

Mi tagadás, mi sem tudunk vitatkozni Diánával. A bolti készétel felhozatal nagyon szegényes és egyáltalán nem tápláló. A bucik fehérkenyérből vannak, a zsemlék meg darált raklapokból.


Hozzunk valami kaját a kifőzdéből

Beállsz a sorba a szarért, aztán persze pont elfogy a máglyarakás, mert az előtted álló kretén tuti rögtön kettőt rendel, egyet az asztalt stoppoló csajának. Ezzel a reményed is elszállt arra, hogy leülhess és az átható rántás- és dögszagban békésen megzabáld a szósszal gondosan elfedett, ezáltal vizuálisan fogyaszthatóvá tett húsod a szétfőzött, ragadós rizzsel. Mondjuk még mindig jobb, mint a “kínaiban” enni, ahol citromozzák és cukrozzák a rántott-főtt csirkét és pont olyan büdös leszel, mint ha most jöttél volna a bontóüzemből. Persze azért csak otthagyod csomagolással együtt az ezerötszázat, mert a kiírt menü ára csak arra vonatkozott, ha kétdecis műanyagpohárba begépikólázol másfél deci szörpöt, hogy aztán azzal edd a tehénszarra emlékeztető rakott brokkolit. Sóhajtasz, perkálsz, viszed a dobozt, de legalább nem volt még ideje a zsírnak zselévé kocsonyásodni a tányérodban, ezért a fagyott zsírtégla helyett gőzölgő főzelékkocka várja esztétikusan a tányérodon, hogy az előző paraszt által belerobbantott sólet mellett vidáman körbeforogjon még egy utolsó kört a céges mikróban.

Megkérdeztük Árpádot, hogy mit gondol erről:

Sírni tudnék bazd meg. Sírni. Minden nap ezt a mocsadékot eszem. Gyros, kínai, kínai, gyros. Néha kimegyek a csajokkal a szomszéd irodaházba, ott legalább meg van az az illúzió, hogy egy fokkal vállalhatóbb szemetet eszek és mivel amúgy szarabb a kaja, simán oda tudok kéreszkedni valami mogorva faszkalap asztalához, hogy zabáljam a könnyeimmel sózott üzemi kaját. Kétezerért, ha akarok egy kibaszott kólát is. Hát élet ez bazd meg!?

Árpád nincs egyedül. Naponta irodisták százai, ezrei küzdenek hasonló problémákkal. Mikor tudunk véget vetni a kifőzdék szagterrorjának? Mikor ülhetünk le végre egyedül egy székre? Mikor jön el az a perc, amikor nem tudjuk megmondani, hogy az asztalunkon és a tálcánkon milyen ételt ettek korábban? Kérdések, amikre talán sosem kaphatunk választ.


Menjünk ki a sarki kisétterembe, ott van menü

Legalább megmarad az a kapaszkodó, hogy az ételünk valahol, valamikor megfőtt. Nem víz hozzáadásával összerottyantott, hanem megfőtt. Odajon Laci, a mindenes joviálisan, elmeséli a kibaszott élettörténetét ezredszer, meghallgatod, kivan a faszod már az egésszel, de csak mondja mondja, mint ha érdekelne téged. Te csak a kurva kajádat akarod, amit a felesége rotyogtat hátul, abból is csak a napi menüt. Isten óvjon attl, hogy a kizárólag mirelitekből és fagyasztott levesből álló étlapról bármit rendelj. Még a budira menetelhez is komoly bátorság kell, ha nem akarod rögtön kinyírni magad a félig felmállott, egyébként falra való csempékből készített járólapon.

Mihály így nyilatkozott az éttermekkel kapcsolatban:

Az asszony baszogat, hogy bezzeg ő zabálja a kiszállított szart, én meg a kollégákkal dőzsölök és minden nap étteremben kajálok. Mint ha ez a ricc kárlton lenne öregem, közben meg egy osztályon aluli putri, ahol hiányérzeted van, ha nem tudsz kiszedni legalább egy hónaljszőrt az uborkasalátából. Mi a picsának kell nekünk ezt tűrni, mi a fasz lesz erre a megoldás mondd meg nekem? Csináljak úgy, mint a többi proli fasz és rendeljek fóliázott moslékot az ételkiszállítóktól, mint valami atka a kontrollingról?


Fóliázott moslék az ételkiszállítóktól

Ha valami igazán egzotikusra vágyunk, érdemes kipróbálni a rendszeres rendelést a nagyüzemi ételkifőzdékből. Előnye, hogy nem kell bajlódnunk a kiválasztással, mert mindennek pontosan ugyanolyan íze van, egyformán szar. Az adagok kellően kicsik ahhoz, hogy a napi kalóriabevitelünkön ne essen csorba, de pont annyira nem táplálóak, hogy amikor bevered a két kanál főtt krumplit a spenót mellé, akkor rájössz, hogy muszáj elmenned az automatához (ahol nyilván csak csoki meg ropi van) és addig zabálnod, amíg látsz a könnyeidtől.

Áron rendszeres házhozrendelője az üzemi konyhákak:

Többnyire azt hozzák, amit kértem, legalább is azt hiszem. Sose tudom igazán megállapítani, hogy mi az amit eszem, de hallod, három gyerek után már nem is érdekel. Valójában csak meg akarok halni, ezért szinte már várom, ahogy a portás csaj lebasz, hogy megint nem vettem ki az általa átvett kaját a hűtőből. Amúgy is gyűlöl, mint a szart, mert elvileg lenn, a központi recepción kéne átvenni a kaját, de egyszerűen túl fáradt vagyok ahhoz, hogy lemenjek. Egyszer le fogok menni, de akkor az ablakon keresztül. Amúgy jól vagyok.

Melyikünk nem látta még irodista kihűlt testét az irodaházak előtt? Szótlanul kéne hagynunk, hogy Laci bácsi prézliüzeme miatt emberek haljanak meg? Szerintem nem.


Kajarendelés az internetről vagy telefonon

Ha bankkártyával rendelsz, tutira beleszarnak, de legalább három órát késnek, hogy aztán mondvacsinált indokokkal lebasszák az ételnek addigra alig nevezhető kását a lenti recepción, már ha van olyan szerencséd, hogy veled azonos kerületbe szállították ki. Ha készpénzzel fizetsz, akkor nézheted, hogy a kétezer forintért rendelt, háromszáz forint szállítási költséget tartalmazó rendelésed után hogyan vágja a pofákat a felnyitható állrészű bukósisakos futárcsávó, aki már mindent feladott az életben, csak a dohányzást nem. Mert persze elvárná azt a kibaszott borravalót, hogy majd háromezernél álljon meg a cehhed azért, hogy legkevesebb egy kibaszott órát vársz a megrendelésedre, rosszabb esetben meg négy telefonnal és három diszpécseres veszekedéssel később sincsen kajád.

Zoltán rutinos ételrendelő, leírjuk, hogy ő mit gondol erről:

Érted bazmeg, vagyok olyan baromállat, hogy szusit rendelek, mert tudom, hogy egy év mire kihozzák, de legalább ebben a geci hidegben nem rohad meg, ellentétben a pizzával, amit tízből tízszer hidegen hoznak ki, úgy, hogy a robogózás közben úgy három négyszer számomra ismeretlen szabadságfokok mentén fordul körbe a megkúrt dobozban. Hamburgert sose rendelek, mert valami kényszert érez az összes köcsög, hogy az háromezer forintért árult gettóburgerüket minimum öt liter univerrel fejeljék meg, hogy véletlenül se érezzem a disznóhús mindenen átütő ízét. Mire megjön, olyan lesz, mint ami megjárta a zsebemet. Na szóval szusi. Szerinted hol a picsában jár a szusim most? Igen, az előző munkahelyemen, ahol öt éve dolgoztam. Mert az volt nekik. Ott áll a portán a város másik felén. Mert letette az a faszgeci. Én meg bankkártyával fizettem.

Zoltán vitriolos kirohanását mindannyian átéltük már, amikor abba az irodaházba szállította ki a futár a szusinkat, ami az előző munkahelyünknél van, ahol öt éve dolgoztunk, mert az volt meg nekik. Meddig tűrjük, kérdem én? Mit lehet tenni? Így kell leélnünk az életünket?


A jövő

Az irodisták egy olyan réteg, akikkel senki nem törődik, akiket senki nem sajnál. Elköltenek kétezer forintot minden nap és gyakorlatilag éheznek, de legalábbis minőségi éheznek. Háromnaponta hal meg egy irodista végelgyengülésben a tortillára várva, csak a fővárosban. Hetente hal meg valaki a kerületben csak azért, mert agyvérzést kap a diszpécserektől. Négyen halnak meg minden hónapban azért, mert véget vetnek az életüknek az ebédhelyzet miatt.

Hogy mi a megoldás? Nem tudjuk. Talán e pária réteg az, akiknek minden társadalmi igazságtalanságot el kell tűrniük. Talán az irodisták kálváriáján tanulva utat nyithatunk egy szebb jövő felé, amiben nem kell ennyit nélkülöznünk. Ki tudja, lehet, hogy az irodisták halála nem hiábavaló és olyan kapukat nyit meg, amik egyébként örökre zárva maradnának.

Talán a távoli jövőben van remény egy szép életre.

 

Riportunk alanyaiból hárman a cikk publikálásának idejére megölték magukat. Béke poraikra.
 • dzsungelmacs

  ok, éhes voltam, de már elmúlt.

 • Ziles Gizi

  Ritka szép képeket sikerült posztolni.

 • taro

  tanulj meg főzni 😂

  • Ziles Gizi

   Nem tud amúgy?

   • taro

    dehogynem tud

    • Ziles Gizi

     Mostanra kimatekoztam, hogy persze, hogy tud, csak melegíteni nem tud még 🙂

  • vau

   Független élménybeszámolók alapján nem.

   • Ziles Gizi

    Ne dőlj be holmi folyosói pletykálnak. Az igazi férfi szexi amikor főz.

    • vau

     Nem ezzel van az a baj, hanem hogy a dobozból melegített kaja szar.

     • Ziles Gizi

      Hát ez azért vegyes. Van ami szar, van ami elmegy.

  • D. Pin Trouble

   Meg kell nősülni, az az egyetlen kiút. Ára van, de éhen legalább nem hal az ember

   • taro

    már aki meg tud nősülni…

   • ApuElcseszettÉleteVagyok

    de.

    • vau

     felröhögtem. 😀

  • Bernard Black

   és ha tudsz főzni, akkor bevágod egy műanyag dobozba, és abból zabálod fel a rosszul megmikrózott szart? nem, ha tudsz főzni, nem teszel ilyet az étellel.

   • vau

    ÚGYVAN.

    Nem értem a melegítés intézményét, szerintem egy rendes ember nem melegít kaját.

    • Bernard Black

     dehogynem. sütőben vagy valami
     és nekállhatnék a tálalás fontosságáról értekezni, ha nem fazékból, kanállal toltam volna valamelyik nap a chilis babot

    • egyedi

     töltött káposzta melegítve….

    • ApuElcseszettÉleteVagyok

     a hasára kacsaszalagozva tárolja, és akkor testmeleg marad.

    • taro

     ezért eszik kocsonyát

     • vau

      Na az faszán nézne ki behozva. Mint amit már egyszer megettek.

     • taro

      csomagolás meg utazásfüggő. hoztak nekem olyan kocsonyát otthonról, hogy úgy nézett ki, mintha nem is utazott volna

   • taro

    villanyrezsó, kislábas. szarul felszerelt irodai konyha ellen van megoldás. és nem csak műanyag edény létezik.

    • Ziles Gizi

     Mondjuk én nem tudom elképzelni Bernardot vaut meg végképp nem, amint becsattognak az irodába a kis uzsis táskával. Valahogy nem életszerű 🙂

   • Ziles Gizi

    Oké, de akkor mostmár aztán mondja meg valaki, mi a tökéletes megoldás?

    • Bernard Black

     nem szabad enni 🙁

 • vau

  Este ledobjuk az atomot a várva-várt nárcisztikus személyiségzavarral.

 • Bernard Black

  rájöttem, hogy valójában éhes vagyok.

  van még egy bónusz: amikor a rohadt büdös, valószínűleg romlott kaját dobozból zabálja valaki az egylégterű irodában

  • dzsungelmacs

   rántott hal. mármint elvileg rántott hal, szagra bűzlő tornazsák. és a dobozt sem viszi ki kidobni, hanem a benti papiros szemetesbe dobja. ablakot viszont ne nyiss, mert fázik szegény.

   • Ziles Gizi

    Van még egy számomra kedves típus, aki leszögezi előre, hogy nem hajol hozzád közel (azért mondja ilyen hangosan) mert retket és hagymát reggelizett miközben olyan közel jön, hogy érzed a reggelitől bűzös leheletét az arcodon.

    • dzsungelmacs

     jó, a budapesti reggeli csúcsban békávézva könnyen támad olyan gondolata az embernek, hogy az utazóközönség jelentős része fokhagymás kolbászt szokott reggelizni, a fogkefének pedig még nincs bemutatva.

     • egyedi

      volt egy munkatársam, nyáron minden nap uborka salátát evett. a végén már könyörögtem, hogy ne, mert egyszerűen nem bírtam elviselni a bőréből jövő szagot

  • ApuElcseszettÉleteVagyok

   az még mind semmi, de hogy milyeneket fingik tőle.

 • D. Pin Trouble

  Hogy ez mennyire ül… big lájk

  • vau

   A riportalanyok nevét természetesen megváltoztattuk, hogy senki ne ismerhessen magára.

 • egyedi

  most ettem egy vajas kenyeret. ebédre kiflit. az legalább minőségi volt
  tök jó egyébként 🙂

 • ApuElcseszettÉleteVagyok

  szerintem együnk szart.
  ezer és ezer milliárd légy nem tévedhet.
  holnap el is kezdem. a hetemen már nem változtat úgy sem.

  • vau

   A szorongós cikk előtt be akarom fejezni a kevéssé ismert hisztrionikus személyiségzavart. 😛

   • ApuElcseszettÉleteVagyok

    bekaphatod. 🙂
    upolnálak, de csak a lefelé nyíl látszik.

 • orizatriznyák

  Tegnapról maradt még egy kis kakaspöri, azt be is nyammogom.

  • Ziles Gizi

   Jó, de legyél férfi és ne melegítsd meg. 🙂

   • orizatriznyák

    Eszembe nem jutott. Metrón, vonaton, buszon ha utazok általában van nálam fagyos körömpöri nejlonzacskóban. 🙂 Azt cuppogom olyan mint a fagyi.

    • ApuElcseszettÉleteVagyok

     ilyenkor nem olyan jó a fejlett vizualizációs készség…

    • egyedi

     :DD

 • dzsungelmacs

  borzasztó sebeket téptél ám fel. eszembe jutott az egyszer rendelt úgynevezett grillzöldség. jeges, ellenben töménytelen mennyiségű olajba fullasztott nyers izé.

  • orizatriznyák

   Egyszer egy isten háta mögötti kis településen ettem volna gyroszt, a
   gyroszosnál. Hamburger, gyros, hot-dog ez volt kiírva. Na, mondom ide egy
   gyroszt, de hamar! Ma nem hoztak pitát, fagyos óriás kiflibe jó lesz?
   Hát hogyne, köszi. 🙂

   • dzsungelmacs

    😀 valamikor tavasszal tudtam meg, hogy a mellettünk lévő gyroszos szerint a tzatziki az centi vastagra felvágott uborka és tejföl. más semmi.

    • orizatriznyák

     Az is ott van akkor. :DD

 • ApuElcseszettÉleteVagyok

  elég király az a kezes lábas, amelyik a nyelvét nyújtogatja…

  • vau

   Fun fact: az összes kibaszott gusztustalan, DE

   A dobozos kaja egy TÉNYLEGES HAZAI DOBOZOS ÉTEL fotója, amit úgy loptam a dobozos gourmann blogjáról 😀

   Nem tudom belinkelni, mert csak a kereső cacheből tudtam behúzni, de szerintem ha itt megadom nekik a creditet, az talán elegendő.

   • ApuElcseszettÉleteVagyok

    az a saját műfajában egy egész értékelhető grízes tésztának tűnik, kompóttal…
    ettem én már annál szörnyűbb dolgokat is a kollégiumban… vagy menzán…

 • vau

  Amúgy nem vicc, szerzek valahonnan valami tápoldatot, csak ne kelljen enni bazki. Múltkor a KFC-ben volt valamelyik szárny törött és ilyen kibaszottul ótvarul nézett ki belül, mint azok a zöld csirkék, amikről cikkeztek.

  Mostanában azt se eszek, de tényleg lassan nem marad semmi, amit zabálhatnék.

  • SpaceWolf

   A KFC amúgy is veszélyes hely az alkásoknak, ugyebár. Kerülöm én is… 😀

 • SpaceWolf

  Mondjuk én szeretek főzni, szal nem érzem át ezt annyira. 🙂

  • vau

   Ember, te a Toyotákért is őszintén tudsz lelkesedni.

   • SpaceWolf

    Jó, azért mert benned lapul valami elfojtott sérelem régről, még nem kell beszólni, na. 😛

  • Ziles Gizi

   Az állkapcsod szenved még?

  • dzsungelmacs

   nem igazán van összefüggés. ha este nyolcra érsz haza munkából, nem biztos, hogy aznap még főzni fogsz holnapra. én régen egy idő után egyszerűen nem ettem bent, ha nem tudtam normális kaját bevinni.

   • taro

    én emiatt főzök olyan kaját, amit akár több napig is hajlandó vagyok megenni ☺

 • ✪☼­­

  Egyetek fényt!

 • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

  Kőbányán vámudvarban kell irodistának lenni és szőrklumpás kamionosokkal sorban állni babgulyásért a Száva utcában. Kén utcában cigánypecsenye? Pocakos Lakatos a Soroksárin?
  Kell egy gasztotúra, Csepelen pedig végül mindmeghalunk.

  • Bernard Black

   a Kén utcában mi van? Van ott egyáltalán BÁRMI?

   • taro

    egyáltalán van ilyen utca?!

   • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Egyszer ha arra jársz, fordulj el a Soroksáriról a Pocakos Lakatosnál, Kén utca 6, ipartelep kamionokkal, rögtön a sorompó után jobbra lehet parkolni és házi koszt.

  • taro

   én benne vagyok 😊

  • dzsungelmacs

   csepel. szóval emberből készül a kaja.

   • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Andrew Zimmern lyen amerikai gasztoarc, széttúrázza kajálni a világot fura kajákért.
    Magyarországra Mautner Zsófi és Péter Anna hívták el, levitték cigány disznóvágásra sült vért enni, de Csepel volt a legtutibb. Érdemes megnézni, fent van Youtube-on.
    Bizarre foods Hungary néven található meg.

    • Ziles Gizi

     Néztem a műsorait. Mondjuk neki a pacal is bizarr volt.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Asszem a kakasherénél lepődött meg cseppet.

     • Ziles Gizi

      Voltak azért igazán bizarr dolgok is, pl Ázsiában azok a szőrös fiókás tojás, na az biztosan hányinger, meg a 100 napos tojás is. Én egy kicsit öklendeztem a cuki tengerimalacok nyársa húzásánál is. Meg a vaunak ennél a posztnál némelyik nagyon állat.

     • orizatriznyák

      Hmm, a bulat, az a finom kacsaembrió. 🙂

     • Ziles Gizi

      Huhh.

      A finom kacsembrió, jó.

     • Bernard Black

      véres hurkát kell vásárolnom

      kéne éjjel-nappali hentes

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Már csak vérporos árulható.
      Rendes vérért házhoz hell menni.

     • D. Pin Trouble

      Az nekem is az

    • dzsungelmacs

     valahogy a sült vér nem győzött meg. 😀

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Sok hagymával sem? :))

  • orizatriznyák

   Ha babgulyás akkor Teleki tér és lehetőleg gépsonkából.

 • KingaA

  Berlinben voltam nemrég, és volt időm, ezért csak úgy találomra felszálltam egy metróra, leszálltam egy random külvárosi állomáson, léptem kettőt, és ott volt életem LEGJOBB kebabosa.
  De ha a másik irányba indulok, akkor is ott lett volna.

  Nem tudom, hogy csinálják. Semmi köze nem volt a pesti körúti gyroszos színvonalhoz, egy teljesen másik univerzum.

  A poszthoz még annyit, hogy saját irodában se könnyebb, mert ugye dolgozni kéne, nem pedig főzőcskézni.

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   Budapesten az egyik legjobb kebabos az Egry József utca elején van. Stabil minőség 25 éve, arab pénzváltók amúgy és az egyetemista árak miatt odaszokottak mellett az arabok is ott kajálnak.
   A girosz az görög, onnan lehet felismerni az igazán hitelest, hogy nem pitában adják elő, hanem felekerik és a német turisták kedvéért raknak bele hasábburgonyát.

   • Bernard Black

    görögből van egy jó a Hunyadi téren

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     Törökből is. A Szeráj teljesen okés gyorskajáldának a Nyugatinál.

     • mokusON

      a szerájban pont ugyanazt a “gyrost” adják mint az összes többiben a körúton és a plázákban. csak mondom.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Van náluk viszont mindenféle más, nem csak girosz.

     • KingaA

      Háromszor voltam ótvaros rosszul a szerájos hústól, úgyhogy ez örökre kihullott az opciók közül.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      De az első után miért? A második után?
      Vadász-vadász…

     • KingaA

      1. hipotézis, 2. verifikáció, 3. predikció
      Muszáj volt háromszor, tudományos alapon.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Végülis minden kísérlet akkor érvényes ha az eredmény reprodukálható. Önfeláldozás a tudomány oltárán. Ha nem lennének ilyen elhivatott kutatók, a paralízis is szedné az áldozatait. 🙂

     • Ziles Gizi

      Minden magyar ember tudja, hogy 3 az igazság.

  • D. Pin Trouble

   Ehhez elég Bécsig elmenni

 • mokusON

  kurvára átérzem, minden napom így néz ki kb. leülök a netpincér elé, másfél óra tökölés után rájövök, hogy az opcióim az ehetetlen hulladék és a közepesen szar 4 rugóért közötti íven helyezkednek el. miután majd éhendöglök kimegyek és eszem ugyanazt a gyros-kínai-hamburger vonalat amit évek óta mindig, és egyébként guantanamon lehetne foglyokat kínozni vele.

  • Ziles Gizi

   Szóval szerinted sem működik az előző napi melegítve?

   • mokusON

    milyen előző napi, milyen melegítés ? nem tudom miről van szó.

  • dzsungelmacs

   ha véletlenül találnál olyat, ami nem teljesen hangzik úgy, mint az előszoba gyomormosáshoz és nem aranyárban mérik, akkor villámgyorsan kiderül, hogy mindenhova kiszállítanak, de pont hozzád nem.

   • mokusON

    mgen, azt is imádom, értem én, hogy húzni kell egy határt, hogy meddig viszik ki, de ez többnyire a házunktól kb 800 méter, ami egy robogóval olyan bő 43 másodperc lenne pluszba, de nem. a vonal az vonal.

    • dzsungelmacs

     ez az, rendeltem már kaját az eggyel előttünk lévő HÉV megállóba. ráadásul kerületen belül van, elég nonszensz.

   • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Vasárnap akartunk rendelni egy új helyről, közölték, hogy csak hétfőtől szombatig.
    Katolikus kifőzde?

 • Magister Ludi

  ezt az egyet tényleg irigylem akár Londonban, akár Brüsszelben: a belváros (vagy ahol az irodák vannak) tele van kajáldával. Jó, az alap ott is általában az, hogy baromi sok háromszögszendvicsből, meg tortillába tekert mittoménmiből választhatsz, de van kis doboz gyümölcs (pl. 2 szelet ananász, 3 fél szilva, 5 szem szőlő meg ilyenek egy adagba csomagolva), vannak levesek, zöldsaláta husival, magokkal, joghurt müzlivel, ha egészségnapot tartasz, meg hát a hagyományos péksüti (sós-édes), akinek az kell.

  • dzsungelmacs

   utoljára ilyen remek választék a gimi büféjében volt, akkor nem is értettem miért panaszkodnak az emberek. hát később megtudtam.

   • Magister Ludi

    most már itt nálunk is találtam egy helyet, ahol van krémleves, meg ez a gyümölcspohárnak hívott izé (kis műanyag villa is bele van csomagolva, szezonális gyümölcsök), de ez valami új beszállító. Meg van salátázós hely (fél kiló egy zöldsali hússal, szóval van benne cucc), de ott ebédidőben kb. 45 percet kell várni, agyrém.

  • orizatriznyák

   Ezek nekem itt mind csak tízóraira elég. 🙂 Minden napom egészségnap.

   • Magister Ludi

    én elvagyok ezekkel, sőt, ha nem akarok kajakómában fetrengeni, akkor ennyi elég lenne (egy töltött tortilla zöldsali, paradicsom, krémsajt, csirkemell, bacon) több mint 500 kcal, ha emellé még eszel valamit, elvileg elég ebédre.

    • orizatriznyák

     Nekem meg olyan a munkám, hogy kell az energia. Legalábbis mindig erre fogom. 🙂

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   15-20 fontért?
   Nálunk itt a faluban 19 óra után féláron van a maradék kínai, de úgy telepakolják a műanyag elvivős cuccot 490 Ft-ért, hogy alig megy rá a fedő. Kétféle feltétet is lehet kérni felesben.

   • Magister Ludi

    lófügyit! ez pár font szokott lenni. Elő kéne kaparnom a blokkokat, de már kidobtam. Vannak direkt ilyen ebédpakkok (3 db különböző izét összeválogatsz és akkor az kedvezményes, Tesco is csinálja).

    • 

     Ja, a drogériákban, 1 kaja (szendvics, saláta, valami), 1 ital (gyümilé, kóla, energiaital, karamellás táj), meg 1 snack (müzliszelet, kesudió, csokoládé), most fingom nincs mennyi, valamikor három-háromötven körül volt, gondolom már több. De az EAT-ben meg a Pret-ben is egy adag leves (jó sűrű általában) egy szendviccsel vagy darab kenyérrel sem drága és irodai munka kalóriaszükségletét fedezi.

     • Magister Ludi

      jaja, erről beszélek. Szerintem nem lett sokkal több, mint 3-4 font. A Pret-ben szoktam kajálni, ha kint vagyok, mert meg tudom fizetni, és viszonylag változatos, és nekem fontos a friss zöldféle (saláta, gyümi). Nyilván ha hónapokig kéne ennem, gyűlölném, és a fél lábam odaadnám egy jó sült kolbászért, de 1 hétig azért ki lehetett vele húzni.

    • D. Pin Trouble

     3 font a Meal Deal a Tescoban, ha jól emléxem

   • 

    Valamikor nyílt egy kínai étterem közvetlenül a melóhely mellett, £3.50 volt MINDEN, délbe lőni kellett magunkat, hogy ne kelljen sorban állni helyért, teli volt a hely. Két hónap múlva véget ért a beetetés, normál árakra álltak rá (durván duplája lett minden), onnantól csak az ördögszekerek jártak oda ebédelni.

  • Bernard Black

   ja, mondjuk ehhez az is jó, ha el tudsz szabadulni kajálni

   én általában csak a helyi menzáig jutnék, de oda inkább nem is. elég egy szippantás a bűzből

   • Magister Ludi

    jó, nekem is ez szokott lenni. Ilyenkor maradok az 1 db banán, 2 db mandarin, 1 db proteinszelet vonalon.

  • JamesTKirk

   prágában is tele van a belváros éttermekkel ahol olcsón kapsz 30-40 dekás adagokat. általában 4-5 féle ételből tudsz választani, de amit próbáltam, minden nagyon finom és kiadós volt.

   • Magister Ludi

    arra nem járok gyakran, de volt egy szuper kis menzaszerű étterem valami piac mellett: knédli tetszőleges szószos husival. Nagyon ott volt.

    • JamesTKirk

     majdnem mindegyik épület alatt van ilyen pinceétterem és kurva jók.

 • emp

  B+ Diana nyilatkozatanal elkezdtem hangosan fuldokolva rohogni, es vagy 3 percig nem tudtam abbahagyni.
  A kollegaimnak jo esellyel leesett, hogy nem az uber-surgos projecten dolgozom eppen. 😀

 • Kopi3.14

  Épp most ebédelem a rendelt indiait, a Patkó Bandi aromameghatározásánál majdnem a monitorra köptem a masszalás csirkémet. Tökéletes, már vagy tizenöt évvel ezelőttről.

  Budapesti emlékeim kifőzdére: Főzelékfaló Árkád jó, csak drága kissé minden napra, a Bartókon viszont nekem nem begyere. Don Pepe Gépmadár park remek, étteremnek is, Campona Érd túlvégére szállítva viszont már inkább soha többet. Ott viszont egy helyi óvoda volt remek, finom, nagy adag-két napos mennyiség egyszerre- naponta 1k HUF alatti összegért.

 • Pingback: Férfi a vadonban - HOLDKOMP()

 • liverbörd (cluster headache)

  Csipom az irást ahogy kifigurázza hogy az elkényeztetett kis pöcsöknek ez az életük problémája.

  • Róka Sarki

   😀

 • The Winter Soldier ⭐

  Én is bazmeg, mindjárt megölöm és levakarom magam, ezt most elolvastam, remélem, kimászik végre az intimszférámból ez a cikk.

 • Gab

  Aranyos, érződik rajta az igazi oknyomozó újságíró aprólékos munkája.
  Sajnos a téma választása miatt nem számíthat valódi érdeklődésre. Az irodisták munkaidőben nem mernek ilyen cikkekre kattintani, mert a rendszer naplóz minden ilyen cselekedetet, és nagyobb a félelem a rendszergizdától, mint a lázadásra való hajlam. Otthon meg már nincs erő, energia, kedv, ilyeneket olvasni, örül ha a másnapi hétfőig élve marad.
  Éhhalál szélén?
  Kérdezz meg a munkaügyön, feltűnt-e valaha is, hogy éhen halt egy egy samesz?
  Na ugye.

%d bloggers like this: