Karácsonyi trakták

Érdemes talán a nagy karácsonyi trakták és ajándékozások közben egy kis levegőt is venni és visszaemlékezni, hogy hogyan és miképpen volt is ez régebben minálunk.

Rákosi. (1949)

Nehéziparunk a szociálista (sic!) munkaverseny következtében már november 30-a óta túlteljesíti 3 éves tervét. Textiliparunk december 10-én befejezte a 3 éves tervet. Üzemek tucatjai jelentik azóta is Rákosi elvtársnak, hogy határidő előtt végrehajtják 3 éves tervüket.
https://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=10088

A korai Kádár-kor. (1959)

Talán még sosem került annyi fenyőfa Budapestre, mint az idei karácsony előtt. A Kálvin téren áll a vásár, naponta százezrek fordulnak meg a pesti áruházakban is. Ilyenkor, decemberben játékváros lesz a legtöbb kirakatból. Van itt néznivaló bőven. Játékok Kínából, Csehszlovákiából, az NDK-ból és természetesen itthonról. Játékok rugóval, vagy elem meghajtással, minden ízlésnek megfelelően. Kedves újdonság az elem meghajtású mosógép kicsiknek. És mosógép nagyoknak. Szellemes háztartási gép az elektromos hajszárító, pillanatok alatt alakítható gyorssütővé.
https://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=15261

Az átkos végharca. (1988)

Az élelmiszer-ellátásban a tavalyinál nagyobb a karácsonyi árukínálat, valamivel kevesebb a hiánycikk. Korlátozott a készlet a külföldi alapanyagokból származó, illetve a csomagoláskapacitástól függő áruk – mazsola, vaníliáscukor, margarin, sütőpor – körében.
https://nava.hu/id/417096/

De ezek híradók voltak a régi szép időkből, viszont egy éve jelent meg Konkol Máté 36 magyar játékfilm karácsonyi jeleneteiből összevágott montázsfilmje, amit mindenkinek ajánlanék szíves figyelmébe.

Enjoy it:

HOLDKOMP