Két új belépőkamera – Fuji és Oly

Két új, belépőszintű digitális, cserélhető lencsés kamera került a láthatárra. Az Olympus OM-D EM-10 mk II-ről már korábban áradoztam nektek, ma reggel az utódját jelentették be, az mk III-at. A kamera nagyon sok újdonságot ugyan nem hordoz, viszont még egy picit húztak mindenen: jobb a stabilizátor benne, jobb az autofókusz és jobbak a videós képességei is. Egy egyértelműen ajánlott vétel, illetve a megjelenésének fényében a második generációs gép előlépett a “baromira ajánlott vétel” kategóriába, mert hamarosan százezer forint környéki akciókat is meg lehet majd csípni. Az új előrendelhető az amazonon.

A fujirumors képe az új kameráról.

A másik új játékos a Fuji X-E3, aminek a kettővel korábbi generációját birtoklom én is. A fujirumors adta hírül, hogy az új változat egy elég menő touchscreent kapott, viszont sajnos eltűnt a beépített vaku róla és a mérete is egy kicsit kisebb lett. Én továbbra is a korábbi generációkat javaslom vásárlásra, a mostani fejlesztés jobbára ergonómiai változásokat hoz, meg még pár biztosan totálisan hasznavehetetlen szoftveres varázslást, amire ritkán van szükség. Art filtereket használjon az, aki nem ért a Lightroomhoz.

 

 • ApuElcseszettÉleteVagyok

  filtär.

 • Magister Ludi

  Tényleg gyerekek, komolyan mondom, ne vásároljatok össze mindent, mert az oszladozó hullátokat egy csomó fényképezőgép alkatrész és tartozék kütyü közül fogja előásni a szomszéd kutyája, hogy meghemperegjen benne.
  Egyszerűbb, ha kölcsönkéritek Vautól, ami kell és kész.

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   Adok neki pár apróságot tesztelni, de psszt.

  • vau

   Filmes gépből van pár, abból tudok kölcsibe adni, dafti dük nálam tárolja a levetett gépeit 😛

%d bloggers like this: