Ki néz magyar filmeket? Mondjuk pont ezeket?

Nem csak a mainstream van ám a világon! Nem csak Amerika van a világon! Nem is Etyekwood!

Ha már úgyis szokott itt lenni egy rakat filmajánló, akkor ajánlok én nektek olyat, amiről fogalmatok sincs, mégis nézhető.

Van egy kis stúdió…ááá! Nehogy elhidd! Nincs semmiféle stúdió! Van egy darab “gyerek”, Esses Tamás, aki néha rábírja a haverjait, hogy picit produkálják magukat a kamera előtt; ő meg ebből utána filmeket vág össze. Van forgatókönyv, van faluszéle helyszín, utómunka…és így ennyi. Ami nincs, az lámpa, színészi játék, mikrofon, és költségvetés se. A filmben kizárólag az ő haverjai szerepelnek, akiket minden bizonnyal nem rúgnának ki az iskolai színjátszó csoportból – ennek oka, hogy be sem vennék őket! ;-> Ehhez képest mégis próbálkoznak olykor fantasy sci-fi-vel:

máskor videojáték paródiával:

vagy időutazós-elgondolkodós sztorival, ami egy fullos sorozattá nőtte ki magát:

 

Amint átlendültök a totális, ámde lelkes amatőrizmuson, egész jó kis sztorikat láthattok. Nagyjából az a lényeg, hogy mindent Esses Tamás csinál; ha meg esetleg ő szerepel, akkor átadja valakinek a kamerát. A főszereplő általában az, aki a legközelebb lakik hozzá a faluban, így hamar át tud érni hozzá egy snittre. A helyszín is az ő szülei háza az esetek 90%-ában, amikor nem a falu határában verekednek. Ja, mert verekedés az mindig van! Valamiért nagyon akciódúsra csinálják (csinálja) a filmeket, de szerencsére nem is akar profinak látszani, így még ketchupra sem költenek sokat, csak elesnek, oszt halál. Nem is kell több a sztorihoz.

Szóval ha eleged van már a 432 ember által készített C kategóriás *wood-os movie-kból, akkor ez így kellemes levezetés lehet a háttérben munka mellett. Nyilván ne a barátnőddel kezdd el nézni ezeket, kivéve, ha éppen szakítás előtt álltok! A sztorik egyébként tényleg jók – a skac emellett még képregényeket gyárt. Kérlek, ne fikázzátok le kommentben a youtube alatt, merthát ez tényleg csak poén részükről is. Nem kuncsorognak pénzt patreonon vagy egyéb helyeken, nem csinálnak pólóshopot a weben, és nem jelentkeznek idióta (amatőr)filmes fesztiválokra sem. Kis baráti mókázás, és ennyi, nem több; így nézzétek! Jó szórakozást!

HOLDKOMP