Levél az ördögtől

1676-ban egy apáca, Maria Crofifissa della Concezione meghitt és bensőséges beszélgetést folytatott az ördöggel. Az nem derült ki, hogy miről csevegtek, de a nővér a biztonság kedvéért önkívületi állapotában jegyzetelt is – csakhogy senki nem tudta elolvasni, mit írt. Az apácák arra jutottak, hogy a levelekkel maga a Sátán üzent az embereknek, csak valami baki folytán senki nem értette (később bizonyára rájött, hogy a Rolling Stones egy befogadhatóbb műfaj, mint a krikszkrakszok), ördögi eredetük ellenére pedig még meg is őrizték a leveleket – ezek közül egy máig fenn is maradt, és egészen idáig nem is sikerült megfejteni. Végül egy szicíliai múzeum vállalkozott az üzenet megfejtésére. A kutatócsoport egy kódfejtő szoftvert eresztett rá a dokumentumra (a programot stílusosan a darkwebről túrták elő). Görög, arab és latin ábécét vettek alapul, a biztonság kedvéért pedig beállították, hogy az északi rúnákra is keressen. Bejött: Maria nővér olyanokat írogatott ezen a fura nyelvkeveréken, hogy a „Szenháromság holtsúly az emberiségen”, a kereszténység pedig kudarcot vallott.

Ennél azért valamivel erősebb üzenetre számítottam az ördögtől – Ráth-Végh egyik története szerint egy sima démon is képes volt arra, hogy egy egész bálteremnyi előkelő hölgyet és urat összeszarjon. Rögtön el is keresztelték Scheiss-Teufelnek – Ráth-Végh szemérmesen marad a kakodémon megnevezésnél, de mi már bátran kimondhatjuk, hogy a szardög volt. Ez legalább világos üzenet volt – nem is kellett rajta kétszázötven évet gondolkozni.

(Atlas Obscura, kép: LUDUM)

 • vau

  Hihetetlen hagyományai vannak a betépve firkálásnak. Anno a lottószámokat véltük megálmodni, meg jegyzetelni mindenféle dolgokat, hogy aztán visszaolvasva kiderüljön, hogy a jónak tűnő ötleteink valójában összefüggéstelen faszságok.

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   Zsigereimben érzem, hogy érik egy újabb poszt Newtonról.

   • vau

    Mondjuk én a heroinról akarok majd írni egyet hamarosan, de szerencsére nem érzem a zsigereimben.

    • Hívd fel Keith Richards-ot mert ő az egyetlen hiteles élő papja ennek a vallásnak.

  • Biff Tennant like this.

 • orizatriznyák

  Belefutottam ebbe. „Istent az ember találta ki” és „ez a rendszer
  nem működik senki számára”, valamint az „Úr, Jézus és a Szentlélek nem
  más, mint fölös teher”. de, ugye az ördög legnagyobb húzása az, hogy nincs isten, etc… ha ezen a vonalon indulunk el. Isabella Tomasi /ezen a néven látta meg a napvilágot/ inkább csak kész volt mint a lecke, meg a csapata is, elég ha a róla elnevezett Rómában található kapucnisok templomát nézzük.

  • A DVL/IHVH/ALLH legnagyobb húzása az, hogy azt hitette el a hitetlenekkel, hogy a matrix a mese.

 • :/
 • ApuElcseszettÉleteVagyok

  omg…
  úgy érzem magam mint ’68-ban Mỹ Lai-nál…
  be kell vennem a gyógyszerem, mielőtt elszabadulnak az indulatok… Istenem most segíts meg.

  (ugyanitt pacsi jár annak aki rájön…)

 • taro

  mi értelme van egy olyan üzenetnek, amit senki sem ért?! ördögből is csak ilyen jutott 😐
  kezdem érteni, hogy crowley és azirafael miért a csendes ellenáĺlást választja

 • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

  Deklaráltan nem politizálunk itt a kompon, de ez szerintem talán nem is politika. Semjén Zsolt is szakdolgozati szinten küzdött a démonaival. Lássuk be, ennél emberibb voltaképp nem sok minden lehet.
  https://uploads.disquscdn.com/images/0fd09fd558b9facd689734f418a385ca5a16c426b748a363c1f21653a6020263.png

 • Rezsoke

  hamar ördög, kis eji zene:

%d bloggers like this: