Miért gyűlöljük ennyire az olaszokat?

Áh, Italia Bella! A Trevi-kút, a pisai ferde torony, a Garda-tó, a piramisok és a nagyfesz vezetékek mindenütt! A pizza és a…. a pizza otthona! Ahol attól lesz csodás a gasztronómia, hogy sokféleképpen nevezzük el ugyanazt a kurva tésztát! Ahol megannyi mindent elloptak már! Ha ennyi mindent adtak/adnak nekünk olasz testvéreink, akkor vajon miért gyűlöljük őket mégis ennyire engesztelhetetlenül?

Italia e bella
Egy feltűnően szép részlet tájrészlet a Garda tónál.  A parkoló Alfákat levágtam, hogy nehogy megzavarják a nyugalmat.

Nos a válasz nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk. Olaszország csodálatos, ebben kiegyezhetünk. Az egész Appenin-félszigetet Isten feltehetőleg jókedvében teremtette, aztán valahol félúton megállt, amikor az Adria nyugati partján állt a CAD, összebaszta a maradékot, meg iszapos undorító üdülőket okádott a partra, s végül kompenzálásként megteremtette bele az olaszokat, mert nehogymár bárkinek jó legyen. Ez a furcsa kognitív disszonancia az, ami kínoz bennünket: tudjuk, hogy nem szabadna szívből utálnunk Olaszországot, de nem bírunk elvonatkoztatni attól, hogy sok kis koszosképű digó lakja, akik csak arra várnak, hogy a raviolitól retkes kis bicskájukkal az utolsó fillért is kizsarolják belőled egy mellékutcában Sorrento és Nápoly között félúton, mert voltál akkora barom, hogy nem a GPS alapján indultál vissza a sivalkodó pulyáktól roskadozó kempingbe, miután végignézted azt, ahogy a pompeiekre kefélés közben rázúdult a világtörténelem második legnagyobb katasztrófája.

Az olasz gasztronómia világhírű, szinte minden alapanyagot hasznosítanak, amit a természetben találnak.

De mielőtt tévútra vezetne az édes nosztalgia, térjünk is vissza rögtön a dicső rómaiaktól a világtörténelem első legnagyobb katasztrófájára, az olaszokra. Az olaszokat könnyű felismerni: alacsonyak, szőrösek, hangosak és lisztes a tenyerük a sok tésztától, amit zabálnak, jellemzően undorító, rikító ruhákat viselnek, amit trendinek gondol a teljes kaliforniai meleg közösség. Ha valaha feltettük magunkban a kérdést, hogy vajon ki volt az a személy a világtörténelemben, aki meghúzta a tortelloni és a tortellini között a határt méretben, vagy aki kitalálta, hogy a penne, a ditali, a ditaloni, a rigatoni, a lumaconi és a sedanini között mégis mi a büdös kurva anyja a különbség, akkor tudatalatt már mi is feszegettük azt a kínzó dilemmát, hogy mégis mi a faszom a különleges az olasz gasztronómiában.

Semmi. Az olaszok második legnagyobb különleges képessége a fegyveres rablás után az állandó hazudozás. Gyakorlatilag azt próbálják eladni barominagy truvájként, hogy meg bírnak csinálni egy egyébként félig nyers spagettit, amire hebehurgya módon veszpakormon érlelt bazsalikomot dobálnak, meg cuppogatnak hozzá, mint Stahl Judit egy kiadós hancúr utáni főzőműsorában. Ez mellesleg ugyanaz a nemzet, aki évszázados arcoskodással el bírja hitetni a világgal, hogy a túláradó érzelmessége az oka annak, hogy képtelen öt percig csöndben maradni, illetve nem volt még olyan jármű a világtörténelemben, amit

 • normálisan össze bírtak rakni
 • nem sikerült még megborítaniuk.
Olaszok vezetnek

Mert az olaszok olyan balfaszok a közlekedéshez, hogy a természet egyik kevéssé ismert csodája, hogy megérik az ivarérett kort. De tényleg, minden létező közlekedési eszköz katasztrófája mögött garantáltan ott bújkál egy olasz.

-Te Sergio, mi a fasz legyen ezzel a jégheggyel?

Ha gyerekkorodtól arra kondícionálnak, hogy a leggátlástalanabb déli zsebtolvaj válhat csak igazán komoly kurvapecérré, mint pl. Berlusconi, akkor a kockázatválalási hajlandóságod is megemelkedik. Ezért ugyan az olaszok elképesztő találékonysággal fejlesztették tökélyre az agyatlan robogózáson kívül az elsőszámú rekreációs tevékenységüket, a bűnözést. Gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy nem lenne modern szervezett bűnözés az olasz találékonyság nélkül.

Olaszok vezetnek

Bár azt hinné az ember, ha egy nép fő bevételi forrása egyben a hobbija is, akkor az ebben szerzett kurázsit a mindennapokban is kamatoztatja. Ez azonban nincs így. Ezért van például az, hogy egy olasz vöröslő fejjel ordít mögötted minden egyes kurva alkalommal, amikor egy picit szeretnél a főúton nem a padkán haladni. Ugyanis gyáva, még az előzéshez is. Az olaszok sajnos genetikailag beszari senkiháziak, akik még soha az életben nem vettek részet egyetlen egy győztes háborúban sem.

Ami azt illeti, nem is nagyon volt rá esélyük, mert az egész retkes ország 1861-ben alakult meg, akkor sem saját kezdeményezésre. Igen, ezt a szart is az idióta osztrákoknak köszönhetjük, de erről majd később. Szokás az amcsikat baszlatni amiatt, hogy egy olyan országban élnek, ami fiatalabb, mint Paudits Béla, de ami azt illeti, így is patinásabb, mint új-Albánia. Nem árt tisztában lenni a tényekkel: a mai olaszhonnak annyi köze van a Toszkán Nagyhercegséghez, a Szárd Királysághoz, vagy urambocsá Rómához, mint nekünk a hunokhoz.

Az olaszok rendkívül büszkék gazdag történelmükre, ami zanzásítva arról szól, hogy állandó szarkavarásukkal és balfaszkodásukkal majdnem sikerült még Hitlert is teljesen beszopatniuk, mindezt a legfőbb szövetségesükként. Mondjuk mindenki szerencséjére és senki meglepetésére képtelenek voltak egyetlen csatába is időben odaérni, szóval az olasz populáció gyakorlatilag sértetlenül átvészelte a második világháborút. Az olaszországi zsidók nem olyan kimondottan nagy örömére.

A csodás Velence – egy város, amit fosra építettek

Teljes építészeti potenciáljuk kimerül abban, hogy elbaszott tornyokat, tizenkettő egytucat fos templomokat építenek (persze legfőképpen olasz díszítéssel, német műszaki háttérrel). Tényleges építészeti mérföldkőnek tekinthetjük azonban, hogy a világtörténelemben az ő őseik voltak az egyetlenek (a jóval későbbi hagyománykövető brazilok és indiaikat évszázadokkal megelőzve), akik emberi szarra épült várost emeltek, amit húgyfolyókkal gazdagítottak, ahova a mai napig idétlen ruszkik milliói zarándokolnak a galambszarban taposni és kukacrágta szemetet zabálni a Canal Grande melletti visszataszító éttermekben, ahol valami félkegyelmű trieszti albán menekült bazseválja nekik az innamorátát. Jó hír azoknak, akik a klímaváltozás miatt búslakodnak, hogy örömként az ürömben az egész rohadványt el fogja önteni a tenger záros időn belül, ami után Pripjatyhoz hasonlóan vegyvédelmi ruhában lehet majd még látogatni.

A teljes képhez hozzá tartozik, hogy olaszok létezése nem egy egyértelmű gazdasági apokalipszis. Bár ügyesen megoldották, hogy a félsziget északi részén dolgozó németekkel és osztrákokkal tartatják el magukat az egyébként prostitúcióból és túristák lehúzásából és a prostitúcióból is élő becsületes átlagolaszok, az állítólagos iparuk kiválóan alkalmas arra, hogy a világ egészében autószerelők százezreinek biztosít megélhetést. Nem hivatalos adatok alapján az ország nem drogból és emberkereskedelemből érkező bevételének mintegy 68%-a származik a Fiat konszern alkatrészeinek exportjából.

Ha ennyi jó szármaik Olaszországból, akkor miért gyűlöljük őket? – teheti fel az egyszeri ember a kérdést. Nem tudom. Tán a toszkán tájban ízlésesen feszülő nagyfeszültségű távvezetékek teszik, talán a déli szeméthegyek, vagy az a jellegzetes, orrfacsaró bűz, ami a putrijaikból árad. Egy bizonyos: Olaszország az ellentmondások és titkok megfejthetetlen szarhalma.

 • Brenduska

  Mert nem őszinték és felszínesek.

 • Regina

  Igazán köszönöm! 🙂
  Rettentően meghoztad a kedvem az utazáshoz! 🙂

  • vau

   Simán elképzelhető, hogy el tudod kerülni az olaszokat az út során. Ha esetleg mégis közéjük kerülnél, gesztikulálj hevesen és kiabálj.

   Kevesen tudják, de valójában olasz nyelv nem létezik, csak nagyon jól megértik egymás mutogatását.

   • Regina

    örömmel veszem ezeket a hasznos tanácsokat 🙂
    majd igyekszem nem olaszországban megnézni rómát és firenzét stb. és akkor kicsi az esély, hogy összefutok olaszokkal…

    • vau

     Látom ráéreztél az olaszországi turizmus lényegi pontjaira.

  • Brenduska

   Utálom az olaszokat de nagyon szép az országuk. Érdemes odamenni, én mondjuk borral szoktam kezelni a harsányságukat.

   • Regina

    naaa, majd ha visszajöttem, jelzem a kialakult képet az olaszokkal kapcsolatban, és borozni mindenképp szeretnék 🙂

 • Mogimed

  én megvallom, hogy az olaszokban sem hiszek igazán

 • Brenduska

  Tökre ráérek, furcsa.

 • Mogimed

  a történelemnél beszélhettél volna még a cári korszakról kicsivel többet

  • vau

   Megérne egy minisorozatot az olasz történelem. Ha Sir Robin ország lenne, ő lenne Olaszország.

   • nahelló.
    te miafaszt csinálsz itt?

   • paradoxoff

    sztem fullban olyanok mit a …teaház az augusztusi holdhoz
    és ezt nem tartom rossznak ….ezért élünk nem a füdefontos vagyok tevékenységekért

 • GrenAbla

  Ez jó volt :DDD És még diszkosszal is lehet kommentelni, tök karaj, de tényleg.

  https://m.popkey.co/c0f0e3/8M0al.gif

 • dzsungelmacs

  mert olaszok. mindenkit utálok, aki ordít és szívem szerint lecsapdosnám szívlapáttal. soha nem fogom elfelejteni, ahogy ezek az “emberek” vöröslő fejjel ordítoznak egymásnak délután, hogy SILENTIÓÓÓÓÓ! persze szünet nélkül. hát jót pihentem, köszi.

 • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

  Isonzónál azért rendesen megmutattuk nekik.
  300000 derék Magyar katona adta az életét, hogy a piszok taljánok egy életre megtanulják a leckét.

 • youloupukku
  • vau

   “ünk, hogy egy nép minősége akkor ismerszik meg, amikor közvetlenül és odaadóan kell tennie saját magáért. Tehát arról, hogy milyen viszonya is van neki a háborúval. Nos, az olaszoknak semmilyen, mert évszázadok óta nem láttak olyat közelről. ”

   HÁHÁ. Next.

 • Magister Ludi

  Nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindenért lehet őket gyűlölni. De az öltözködési stílusukban azért van valami.
  Volt egy gennyláda tök nyomin öltözködő évfolyamtársam, aki kint töltött egy szemesztert. Úgy jött vissza, mint egy dzsigoló. De sajnos ugyanaz a seggarc maradt.
  Ez egy ilyen szomorú történet.

 • vau

  Ha nem találnátok meg holnap, szeretném ha tudnátok, hogy nagyszerű volt, amíg tartott.

  A mai visitorok között találtam ezt. https://uploads.disquscdn.com/images/29578470997c9c749458074f169aa875cfad1bab4e7c08c3dfd2c19ffe0af9fd.jpg

  • dzsungelmacs

   ajjaj. rip, szerettem a zenédet, meg hasonlók. majd rendelek az emlékedre egy ananászos pizzát. na jó, ezt nem.

   • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Nem is ananászosat kell rendelni hanem hawaii-t.

    • dzsungelmacs

     azt sem! amikor ez a két kultúra találkozik, eljön az armageddon.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      “Kúltúra.”
      🙂

  • The Winter Soldier

   Nyugi, ez én voltam!!!! Ott élek ugyanis.

   • vau

    Oda a varázsa a képnek, hogy Lorenzo fenegeti egy sötét szicíliai kamrában a vendettát.

    • The Winter Soldier

     Ha ezen múlik, majd bekapcsolom az omertát.

     • vau

      Nekem mindegy, csak meg ne harapjon.

  • Rezsoke

   Szerettem a zenedet. ja votma. nem baj akkor is.

  • paradoxoff

   ne légy nagyképű az olasz helységnevek rá indultak a googl friss tartalom botra

 • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

  Szerintetek melyik kötet lenne vaskosabb?
  – Győztes olasz hadjáratok a 19-20. században
  – Győztes Magyar hadjáratok a 19-20. században
  – Az angol konyha legjobb fogásai
  – A német humor legjobb pillanatai
  Na, ez is megérne egy posztot.

  • vau

   Mondjuk én speciel szeretem az angol kaját. Mondjuk amit szeretek az ír vagy skót, ezzel el is érkeztünk ahhoz a részhez, hogy mekkora faszok az angolok.

 • Azthiszi szentFerenc

  Én a kibaszott borscs levesüket utálom, kinek jut eszébe… céklából, na mindegy, undorító.

 • ipsirc

  0. rész: http://gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/05/12/az_olaszok

  “Őszintén reméljük, hogy a sors egyszer igazságot szolgáltat, és ellepik őket a kelet-európai cigányok. Aztán majd veszekedhetnek rajta, hogy melyik fél halmozta fel a szemetet a város közepén. Mindkét oldalnak erős érvei lesznek a másik ellen.”

  • vau

   A gyűlölt ellenségeink eléggé kíméletesen bánik ezzel a brigáddal. A déli részeken a sosemvolt útépítéseke előtti tereprendezést a svájciaktól lopott, átalakított szemétfúró gépekkel végzik.

 • mokusON

  mentségükre szóljon, hogy olyan kocsikat tudtak létrehozni mint a maserati, amiért gyakorlatilag minden fent leírtat megbocsát nekik az ember. persze írhattam volna a lancia-t is, csak olyan magas labda volna.

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   A Maserati Shamal és a Ghibli miatt megérdemelnék, hogy a Gyehenna tüzében töltsenek pár évezredet.
   Ez de rohadtul kéne.
   https://uploads.disquscdn.com/images/a4fec2d7e152fb43d5294997bd31215d1d48a849cb3ddb904be5ead11bbb54b3.png

   • youloupukku
    • mokusON

     Ez egy lancia

     • youloupukku

      az. nekem ez kéne.

   • malenykij polgar

    Vedd úgy, hogy már megvetted. Akkor is csak képről nézegetnéd, mert mindig szerelőnél lenne, vagy alkatrészre várnál hónapokat.
    Mire épp járóképes lenne, -16 fok lenne és jégpáncél az utakon.

   • vau

    Állítólag amúgy a tényleges két emberalkotta dolog, ami az űrből is látszik szabad szemmel az az új kínai gát meg a maseratik illesztési hézagai.

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     Teljesen vonalban van az vezetőajtó alsó fényvonala a küszöbnél.
     Van egy apróbb félreértés a kilincsvonalnál. De az lehet simán tükröződés a szomszédos olasz épületekről.

     • vau

      Mind tudjuk, hogy szar.

   • mokusON

    hogy ez nem tud 3-4 milla alá kerülni, hogy dögölne meg

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     Szemét hollandoknál láttam egyet, 7000 EUR körül, az 10000% hogy motorhibás, szétcseszett futóműves hulladék.

 • α Centauri

  Banért gyüttem.

 • α Centauri

  Valaki?

 • α Centauri

  A kisstílűség és az intolerancia hiánya szülte meg eme posztot. Hajrá.

  • Magister Ludi

   de főleg az utóbbi

  • dzsungelmacs

   az intolerancia hiánya? alfa, ez még tőled is zavaros.

   • α Centauri

    Mint a tartalom.

    • paradoxoff

     tod a trágárság már nem trendy most az ízekre szedés dívik

 • The Winter Soldier

  Vau, nem vagy normális, könnyesre röhögtem magam 😂😂😂😂😂😂 Ez nagyon jó!

 • Odiv

  Még jó, hogy nem vagyok olasz. Egy kurva szót nem tudok olaszul.

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   Príma kurva = első kanyar.
   Női bob közvetítésben mondták a raiunón, csak néztem, miva’.

 • α Centauri

  A lényeg: “félkegyelmű trieszti albán menekült bazseválja nekik az innamorátát.”

 • α Centauri

  A menüszerkezet webshop szintű.

 • α Centauri

  Miért szakadt ketté az ország?

 • α Centauri

  ….

  • α Centauri

   Jé.

   • vau

    megkérnélek, hogy ne spammelj, mert törlöm.

    • α Centauri

     Miért emelsz korlátokat?

     • Magister Ludi

      cave canem!

 • malenykij polgar

  Ja, a témához egy apróhirdetés:
  Italian army rifle for sale. Never been fired, only dropped once.

 • Eszti D Farkas

  Szerintem minderre a magyarázat a mikroszkópikus méretű pöcsük.

  • vau

   Ami magyarázza azt is, hogy miért olyan népszerűek a sportkocsijaik.

 • John Lemmon

  hehe..

 • Brenduska

  Már alig várom, hogy valaki megkérdezze, hogy bírom.

  • rocky

   hogy bírod a végig franciát?

 • oil.ali

  Na és Bud Spencer? Adriano Celentano? Caruso? Pavarotti? Bochelli? Napfívér-Holdnővér? A Prosac+? A Lamborghini? A Kerékpárgyárak és a Giro de Italy? Részlehajló írás!

  Elmondhatom, hogy az említett országrészeket (Róma/Velence/Nápoly és jelentős környéke) keresztül-kasul bejártam, és az olaszokat segítőkésznek és jófejnek ismertem meg, Nápolyban például naponta 20-30 ember figyelmeztetett, hogy rejtsük el az asszony nyakában lógó fényképezőgépet… de érdemi atrocitás nem ért. (Ja, voltam sziciliában is (ott kitűnő a kaja, csomó rántott étel van), meg persze nyaraltam is olaszba’ nem tom hányszor, de az nem ér…)

  Egy szó, mint száz, gonosz vagy.

  • vau

   Megjöttek a fizetett taljánista agitátorok.

   • Bernard Black

    vedd elő a ketchupot, attól elijed

    • vau

     Kiteszek egy képet egy pizza hut pizzáról.

   • oil.ali

    Eddig még senki sem fizetett, de ezúton szeretném felhívni az utazási irodák, légitársaságok (és esetlegesen az autobusztársaságok) figyelmét szerény személyemre…

 • AK—

  Olasz gépgyártás allocsillaga Gianluca Vacchi, az IMA Groupnak a tulaja, ami az egyik legnagyobb gyógyszergyártó- és csomagoló gép gyártó cég.
  https://www.instagram.com/gianlucavacchi/?hl=hu

  Magyar gyógyszergyáraink is tele vannak IMA gépsorokkal, mert ugye olcsóbbak mintha svájcit vennénk, viszont cserébe a legváltozatosabb módokon baszódnak el folyamatosan.

 • Nik Laker

  Jó úton vagy, de van még hova fejlődni!
  http://gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/05/12/az_olaszok

  • vau

   Vótmá. csak kapargatják a felszínt. Több évtizednyi aktív olaszgyűlölet van a hátam mögött.

%d bloggers like this: