Összezuhant az okostelefonok piaca

És még nem látszik a folyamat vége.

A Credit Suisse elemzői negyedévről negyedévre vizsgálták az elmúlt évek globális értékesítési adatait és arra jutottak, hogy évek óta nem látott szintekre süllyedtek az eladások.

Ez a grafikon sok mindent elárul, a piros vonal az év/év változás és igencsak meredeken ível lefele, előrevetítve, hogy 2019 első három hónapjában jó eséllyel a 2013-as szintekre zsugorodhat a globális piac, ami közel 20% esés az előző évhez képest.

Az okokat vizsgálva nagyjából azt a következtetést vonták le, hogy a nagy gyártók, az Apple, a Samsung és a Huawei készülékeinek funkcionalitása annyira hasonló, hogy a vásárlók nem érzik a váltás szükségét, mindeközben egyre többen használják tovább a meglévő telefonjukat, mert elégedettek a teljesítménnyel és a szolgáltatásokkal.

Az Apple már korábban kiadott egy bevételi warningot, egyúttal további 10%-kal csökkenthette a beszállítói megrendelései állományát, de amúgy sincsenek túl jó helyzetben, a szabadalmi ügyeik borzolják a kedélyeket, a Qualcommal, aki a processzoraikat gyártja odáig fajult a vita, hogy felfüggeszthetik a szállításokat.

Szokásos kattintható interaktív Apple chartunkon követhetők az események:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: