Révedezős péntekéji Burzumposzt!!!!6!!!!!!!!666

Ismét végéhez ért egy hét, ismét elérkezett a sötétség ideje! Nagy erőkkel folytatódik társadalmi célú zenesorozatunk, ezúttal is a Burzum egyik alkotásával indul a zenevonat. Remélem, készen álltok!

Varg Vikernes reakció

Kevesen tudják, hogy a fiatal Varg Vikernes nemcsak a hagyományos értelemben vett black metal, hanem a dark ambient világában is elmerült. A Burzum nagysága éppen abban rejlik, hogy Varg képes volt vegyíteni egymással az ambient révedező könnyedségét a trve kvlt black metal faék egyszerű őserejével. Zenéiben nagyban merített Tolkien írói világából, de a szerepjátékok sem álltak távol tőle. Sőt, nemrégiben ő maga is kiadott egy saját szerepjátékot Myfarog címmel. A képzelet világába való menekülés egyfajta eszképizmus volt számára, ahol el tudott szakadni a hétköznapok nyomasztó valóságától. Ma estére egy olyan dalt hoztam tőle, melyben mindkét műfaj elemei megjelennek.

Ugye, mennyire hangulatos ez a dal?

Varg szerint a Hvis lyset tar oss [magyarul kb.: Ami egykor volt] egy konceptalbum, ami arról szól:

[…] ami egykor volt, mielőtt a fény elragadott minket, és az álom kastélyába száguldottunk. Az ürességbe. Ez azt jelenti: óvakodj a keresztény fénytől, mert a degeneráltságba és a semmibe visz. Amit mások fénynek hívnak, én sötétségnek nevezem. Keresd a sötétséget és a poklot, és a fejlődést fogod megtalálni.

A Burzum és a fantasy világának mély kapcsolatairól Varg egy külön vlogepizódban mesélt. Érdemes meghallgatni, mert kurva jól tud mesélni.

Jó éjszakát mindenkinek!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: