Új értelmet nyert a napsütötte szó

Napenergiát hasznosító sütővel jelentkezett a GoSun nevű cég.

Hogy ez miért jó? Nyilván azért, mert ha elmegy valaki a természetbe, ahol nincs vezetékes villanyáram, jól jöhet azért meleg kaját enni akkor is ha tilos a tűzgyújtás.

Maga a megvalósítás is eléggé szokatlan. Alapvetően egy napelem panellel töltenek egy akkumulátort, az abból kinyert áram biztosítja a sütőben a meleg előállítását. Legyinthetnénk, hogy nagy kunszt, ilyet aztán összerakok én is otthon, elég egy gömbgrill és bele kell csak heftölni egy fűtőszálat, aztán rotyoghat a mustáros csirkemell.

Azonban itt bevetettek egy olyan trükköt, ami más alkalmazásokban közismert, de ilyen célra még eddig nem nagyon használták. A sütőteret bezárták egy vákuumcsőbe, ezzel biztosítva egy olyan hőszigetelést, ami még hideg időben is lehetővé teszi az önfeledt főzőcskézést.

És ha ez nem lenne elég, készítettek mellé egy összecsukható asztalt is, ami szintén napelemesre alakítható, erről pedig egy Li-ion akkumulátoros hűtőtáskát is meg lehet hajtani, azaz lesz sör, lesz csirkemell és haverok, buli, panda.

Árulnak hozzá egy extra kiegészítőt is. Mobil appon keresztül tudja jelezni ha kész a kaja, oda se kell rá figyelni.

Bámulatos, hol tart már a tudomány.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!