Varg Vikernes karácsonya

Mesék a szeretet erejéről

1992

A templom beragyogta a tájat. A két barát meghatottan állt az ünnepi fényben. A távolban karácsonyi zene szólt.

– Figyelj Varg! A-akarok adni neked v-valamit k-karácsonyra! Egy darabot… egy darabot Dead barátunk koponyájából – nyögte ki végül, könnyeivel küszködve.

– Köszönöm Øystein, te vagy a legjobb barát! – felelte a másik.

Øystein elmorzsolt egy könnycseppet. A ragyogás helyén másnapra üszkös romok maradtak csupán.

1993

– Uram, a késemért jöttem!

– Hol hagyta?

– „Euronymous“ Øystein Aarseth hátában, akit 23 késszúrással meggyilkoltam, de igazából nem is úgy volt, mert önvédelemből volt, és a lámpa ráesett a fejére.

– Akkor nincs baj. Megvan a kés! – mondta a felügyelő, majd intett a szőke, hosszú hajú fiatalembernek, hogy nyugodtan húzza csak ki a szanaszét lyuggatott tetemből. Az ki is húzta, majd szakszerűen beletörölte norvég mintás pulóverébe.

– Nagyon szépen köszönöm, felügyelő úr! Fontos kés ez nekem, anyukámtól kaptam.

– Nem tesz semmit fiatalember, de legközelebb jobban vigyázzon rá! – mondta a felügyelő. Belekortyolt híg, norvég kávéjába, és a távozó szőke fiatalember után nézett. „Talán mégsem a bejárónő a tettes? Rejtélyes ügy!“ – futott át agyán. Elővette karcos nagyítóját, nekikezdett a kutatásnak.

1994

Nem panaszkodott. Bár a kaja tényleg elég szar volt, de legalább a börtönben nem szólt a Last Christmas.

2015

Csatakosan, csapzott hajjal ébredt. Gyűlölte az évnek e szakát. Mindenhol a szeretet. Mindenhonnan ömlik a keresztény mocsok. Felesége kedvesen mosolygott. Már díszítette a Yule-fát.

 

2016

Hányszor mondjam már, kisfiam,  mi nem a karácsonyt tartjuk, hanem a Yule-ünnepet! Csak azért, mert nyolcéves vagy, igazán megérthetnéd már, hogy a karácsony a judeokeresztény „kultúra“ erőszaktétele ősi pogány hagyományainkon.

***

– Apu, mit kapok a Yule-ünnepre?

– Let’s find out!

***

– De apu, már tavaly is Myfarogot kaptam. Idén nem hozhatta volna Óðinn isten mégis a D&D-t?

– Nem kisfiam, mert a Dungeons & Dragons hazug, politikailag korrekt, genderfasiszta, európai örökségünket sárba tipró szerepjáték. Vedd elő szépen a Thule térképet, ápoljuk együtt az ősi pogány örökséget!

***

Nem érdekel, hogy a szomszéd Pierre ugrálórobotot kapott, menj szépen ki a hóba és játsszál középkori fegyverekkel, mint minden normális gyerek.

2017

Apu, ugye idén nem zársz be egy gödörbe három napra, ahonnan csak akkor jöhetek ki, ha már beszéltem a halottakkal?

2018

– Apu, ti hogy ünnepeltétek a karácsonyt Norvégiában?

Varg elmosolyodott.  Talán a bírósági tárgyalása óta nem mosolygott már, és most mégis. Ki tudja, milyen emlékek özöne rohanta le az ártatlan gyermeki kérdésre.

– Egyszer majd megmutatom neked, kisfiam! De csak ha elég nagy leszel! – mondta, és kiszállt a Lada Nivából. A zsebére tapintott. Mindig volt nála egy doboz biztonsági gyufa.

***

Varg Vikernes reakció

Boldog karácsonyt, kellemes Yule-ünnepet mindenkinek!

HOLDKOMP