Beszélnünk kell róla S01E02 – palacsinta

Szombat reggel nem történhet palacsinta nélkül. A vasárnapé a laposhús, a tyúkleves, de a szombat a palacsinta napja.

Melyiket készítitek és/vagy szeretitek?

(A képet a gourmi.hu oldalról loptam, illik meghivatkozni.)

Előzmény itt:

  • Ziles Gizi

    Biztos, hogy nem lesz palacsinta ma. Nekem ma lesz vasárnap, úgyhogy a többi majdnem stimmel. Szilvás sütit csináltam reggelire. Mert nagyjából ennyi süti tudományom. Egy bögre, két bögre, három bögre. De sérelmezem, hogy nincs konyhakészre pucolt friss szilva.

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Itt nálunk 190 Ft a kiló szilva. Most azon túl, hogy f*satós, mit kell rajta pucolni?

      • Ziles Gizi

        Kimagozni a kalácsba. 190 kurva jó ár, nálunk 250. Pesten minden jobb. Kibaszott vidék!

  • Pszipszina

    Fetás-sajtos-szezámmaggal megszórt batyuk lesznek holnapra. Meleg van még palacsintához való szarakodásra, majd egy hónap múlva.

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Jóvan, haggyál. Hova mehetek a fetás batyuért?

    • Ziles Gizi

      Nagyon jól hangzik. Kelt tésztába töltöd?

      • Pszipszina

        Leveles tészta. A teteje bevagdosva, így szétnyílik. Kis darabokat csinálok, hogy egy falatra be lehessen kapni.

        • Ziles Gizi

          Hát jó. Nagyon lenyomta a szilvás sütit 🙂

          • Pszipszina

            Nem!! Csak mostanában annyi édeset zabáltam, vágytam valami sósra. Szilvástészta egyensúly-tésztából mindig nyerő, talán a jövő hétre betervezem.

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Na tessék, első palacsinta, fordítás után. Fene se eszi azokat a sápatag vékony vackokat.
    https://uploads.disquscdn.com/images/d23c24f4d03364199df992236e209a0d3ce496b98b95711f0f8a4b2ae2d81b91.png

    • Ziles Gizi

      Hasonlít az új kecótokra! Borjúhúst bele, de vastagon!

    • Magister Ludi

      nálunk az első palacsinti mindig a kutyáé volt

      • taro

        nálunk apué ☺teljesen kiakaszt, amikor kisettenkedik a konyhába és szándékosan kiszakítja a még töltetlen palacsintát, hogy megehesse üresen.

        • Magister Ludi

          🙂 nálunk ugyanezen okból volt a kutyáé: hogy kiszakadt, hülyén sült meg (nem forrósodott fel eléggé a serpenyő). De aztán már akkor is neki adtuk, ha tökéletesre sikerült.
          Szóval apádnak sem kéne fondorlatokhoz folyamodni. Legyen egy hallgatólagos megállapodás és kész.

          • taro

            ha ő süti, annyit ehet üresen, amennyit akar, de ha én, akkor érje be 2 darabbal ☺

  • taro

    almás amerikai palacsintát..
    ha lapos palacsinta, akkor túrós-mazsolás, fahéjas vagy lekváros

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Most majszolok egy cranberryset.
      10 perc és olyan leszek mint egy zombi.

      • taro

        beüt a kajakóma

      • Magister Ludi

        felháborító!

  • 

    A legjobb palacsinta a túrós palacsinta.

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Lököttek. 🙂
    Megnéztem a poll eredményeit.
    Most picit alszok, mert eddig fenn voltam, de jövök vissza.

  • John Lemmon

    nekem a kedvencem amikor reszelt almát rakok a tésztába, kis sütőporral, fahéjjal és cukorral… sütés után még nyakon öntöm mézzel vagy sziruppal…

    • egyedi

      én a fahéjat a porcukorba rakom, és azzal szórom meg. ja és sütőport se szoktam, csak a tésztát hagyom picit sűrűbbre

  • Magister Ludi

    Egyrészt fel vagyok háborodva, hogy a túróst csak mazsolás verzióban lehet választani, másrészt kimaradt a sárgabaracklekváros, ami az alap, a klasszikus, ami mellett az összes többi tulajdonképpen csak bohóckodás.

  • TheZeroTheorem
    • Magister Ludi

      eleve kicseszés, hogy csak egyet lehet választani

      • TheZeroTheorem

        na ja, de a mazsola ügyben is igazad van.

        túrós palacsinta + porcukor, oszt kész! 😀

        • Magister Ludi

          azt már nem is mondom, hogy túrós töltelékből is többfélét hallottam:
          van a túró, nyers tojássárgája, porcukor, vaníliás cukor, citromhéj vonal;
          meg van a túró, tejföl, cukor.

  • taro

    próbáljátok ki a tejfölös – diósat is, hihetetlenül finom

    • Magister Ludi

      darált dió, tejföl, cukor? vagy a tejföl a tetejére megy és még sütőben összesütöd? vagy ezt hogy kell elképzelni?

      • taro

        még forrón megkened tejföllel, rá a cukros darált dió és feltekered ☺

        • Magister Ludi

          kipróbáljuk!
          mondjuk én a palacsintát hidegen is nagyon szeretem.

          • taro

            ez hidegen is finom, de megkenni még melegen kell (a meleg kicsit “összekapja”a tejfölt)

    • Ziles Gizi

      Megkóstolnám. Bár amikor egy asztalnál ültem olyan emberekkel akik cukorral ették a túrós-tejfölös tésztát, mély borzalmat éreztem. De kíváncsi vagyok.

    • egyedi

      ez jól hangzik. sosem láttam ilyet. a diót meg bárhol, bármikor…

  • :/

    Túrós, a többi totál értelmezhetetlen. Mi a fene baj van veled? 😦

    • Ziles Gizi

      Dehogyis. A borjúhúsos perfect nagyon. Párszor csináltam velővel töltöttet és azt bundáztam. Mit ne mondjak, csak Norbi meg ne tudja! 🙂

      • :/

        Fúúú, nagyonnem. Nekem a palacsinta édes 😊
        Pancakeket készítettem már belesütött kukoricával és baconnel, de a hagyományosat nem tudnám így megenni (a hortobágyit sem szeretem).

    • orizatriznyák

      Régen úgy csúszott le 8-10 túros, hogy csak na. Most már a második is fojtós, viszont a rakott palacsinta..hmmm, de jó vagy.

  • egyedi

    túrós, de szigorúan mazsola nélkül.
    vagy hortobágyi

  • mlui

    Üresen és forrón, a palacsintát sütő személy hóna alatt átnyúlva és ellopva a legfölsőt miközben nevezett nyivákol, hogy ne egyem mert még nincs megtöltve.

  • orizatriznyák

    Baracklekváros esetleg gundel és az első palacsinta sütése sose sikerül.

  • Bernard Black

    huhh. nem volt elég az a 12 óra alvás

    • Magister Ludi

      hát feküdj vissza! vagy sántikálj át Blue-hoz reggelizni, talán hagyott a palacsintából.

    • Ziles Gizi

      Szerintem én annyit valamikor csecsemőkoromban szundiztam. Kórosan koránkelő vagyok.

    • egyedi

      burzsuj. én csak 11-et aludtam

  • dzsungelmacs

    csakis a sós palacsinták. itt holnap csúsztatott diós lesz.

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Visszatértem.

    • egyedi

      jóreggelt 🙂

  • vau

    Csináltam pár nightshotot tegnap, de amúgy délben keltem kivételesen.

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Toltam poszt, mert lusta dögök vagytok.

    • taro

      màzlista

    • Bernard Black

      én is toltam pár shotot tegnap, birsalmát

      • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

        Valahol van egy birsalmalekvárom.
        Miért nem azzal ettem a palacsintámat?
        Ennek még utána kell járnom.

  • ApuElcseszettÉleteVagyok

    Én proli vagyok.
    Baracklekvárral szeretem.
    De az nincs a listán.