A másik fél

A bűvész sokáig csak ácsingózik csinos segédnője után, de randevúra hívni nem meri. Később aztán remek alkalom adódik erre, amikor egy félresikerült kettéfűrészelős trükk után ki kell valahogy engesztelnie a lányt. Az asszisztense rögtön elfogadja a felkínált randit, így már csak az a kérdés, hogy a mágus a nő melyik felét vigye magával este. Túlságosan rámenősnek tűnne, ha az alsót választaná, így végül a felsőt cipeli el egy puccos kis étterembe. Az est kellemetlen hangulatban telik. A lenyelt vacsorafalatok alul rögtön kipotyognak a félbevágott nőből. A mágus előzékenyen úgy tesz, mintha nem venné észre, és lábával az asztal alá rugdossa a megcsócsált ételgalacsinokat. Később aztán hazaviszi a lányt, aki kacéran felajánlja neki, hogy vigye be a hálószobába az alsó felét. A bűvésznek persze nem kell kétszer mondani, és egy szenvedélyes éjszaka után újabb randevúban egyezik meg a nő felső részével.

Ahogy telnek azonban a hetek, a férfi egyre inkább ráun a nő felső részére. Unja már, hogy megemésztetlen ételben tapicskol az asztal alatt, ugyanakkor az alsó részével egyre jobban kijönnek az ágyban. Titkos találkákra cipeli hát a nő alfelét. De a nő felső fele is követeli a randevúkat. Ilyenkor elcipeli újra az étterembe, rendel neki vacsorát, egy üveg bort, majd kikéredzkedik a vécébe, és hazaszökik a nő alsó feléhez, még mielőtt a torzó elkezdené magába lapátolni a falatokat. Egy ilyen alkalom után pont a nő alfelével hancúrozik otthon, amikor is kopognak az ajtón. Meglepetésére a nő felső fele az – részeg, a pincér cipelte egészen idáig, úgy csimpaszkodik az öltönyös fickóba, mint egy pókmajom.

Az alfelemért jöttünk. Odaígértem ennek a fickónak! – böfögi a részeg nő, és a vigyorgó pingvinpasas felé bök.

Ezt nem teheted, mi… – kezdené a bűvész, de a tekintete lepattan a nőről. – Jó. A hálóban van.

Az izgatott pincér lerakja a fotelba a nő felső részét, majd becsörtet a hálószobába. Fordul a kulcs, a mágus pedig lemondó arccal sétálgat fel és alá, végül tölt a nőnek egy italt. Az belekortyol, de a lötty nagy része kicsorog belőle alul.

Neked nincs is szíved – szögezi le a lány, poharát forgatva. A mágus úgy gondolja elüti egy viccel a dolgot: – Dehogynincs, mindjárt ide varázsolom! – mondja, és benyúl az ingébe. Meglepetésére valami puhát és szőröset tapint a bőre és az anyag között. Egy megfulladt nyulat húz ki onnan. Rázni kezdi, de az ernyedten csüng alá. Végül fáradtan a sarokba hajítja, és tölt magának is egy italt.

HOLDKOMP