A sötétség erői újra feltámadnak a Holdkompon!!!!!!!!6!6!6

Ma este a újra feltámadnak a sötétség erői!

Még nyílnak a völgyben a kerti virágok, még zöldel a nyárfa az ablak előtt, de a Holdkomp szerkesztőségében is akad, aki még őrizi szívében a téli világot. Ma este azoknak szeretnék kedveskedni, kiknek szívében gyökeret vert a sötétség, a magány és a gyűlölet. 🖤🖤🖤

Mi más is lehetne szebb muzsika ilyenkor, mint Varg Vikernes egyik korai mesterműve, a Lost Wisdom? Ez a szám Varg második lemezén, az 1992-ben felvett Det som en gang var c. albumon szerepelt, ami 1993-ban jelent meg. Ha lenne itt valaki, aki nem ismerné a Burzumot, bár kétlem, hogy a Holdkomp olvasói között van még ilyen, azért elmondom, hogy a Burzum egy egyszemélyes projekt, ahol minden hangszeren a pótolhatatlan és zseniális Varg játszik.

Az album még éppen pár nappal azelőtt jelent meg, hogy Varg egy sötét éjjelen meglátogatta a Mayhem vezetőjét, Euronymoust, akit másnap holtan találtak oslói otthonában. Szegény Euronymous az 1993 augusztus 11-ére virradó éjjel már Oslóban volt. (ha-ha-ha)

Varg szerint Euronymous meg akarta őt ölni, ezért puszta önvédelemből szúrta le 23 alkalommal, de hát az vesse rá az első követ, aki még nem csinált ilyet. Börtönbüntetésének letöltése óta hősünk jó útra tért, már nem gyújtogat templomokat sem, hanem családot alapított Franciaországban, és a Burzum helyett ma már vlogot csinál.

Vlogjának egyik ikonikus pillanatával szeretnék búcsúszni, melynek üzenete a következő:

Stop watching porn!

Legyetek jók, és ne nézzetek pornót, mert Varg eljön értetek!

HOLDKOMP