Alicia Silverstone végre kimondta a nevét!

A TikTok lett a celebritások új Instagramja és csak kapkodhatjuk a fejünket, ahogy sorra jönnek a kisebb-nagyobb bejelentések a rövid képes-hangos tartalmak megjelenítésére alkalmas felületen.

Tell me what your name is and then tell me what people mispronounce it as.

A mondd el a neved és hogyan ejtik helytelenül cselendzs nem előzmény nélküli, korábbi főszereplőjéről már beszámoltunk a holdkomp hasábjain, az isteni Charlize Theron sem rejtette véka alá, hogy mindenki rosszul tudja a nevét.

Ámde Alicia sem egy olyan jelenség, aki futni hagyhatta a lehetőséget, kimondta azt, amire a sok rajongó évtizedek óta várt.

A negyvennégy éves kitűnőség Cher Horowitz szerepében vonult be a köztudatba, az ikonikus sárga dresszével a Clueless főszerepében generációk számára kitörölhetetlen emlék, bár sokan azt sem feltétlenül tudják, hogy Jane Austen Emma című regénye volt a komisz lányok történetének alapja.

Emma egy másik sztori, de azért érdemes megemlíteni, hogy a szintén kiváló Kate Beckinsale alakította a tévéfilmben.

A Clueless a nyelvi leleménynek szánt Spinédzserek munkacímen került a magyar mozik plakátjaira, huszonöt éve még az számított érdemnek ha valami borzasztó szarszóviccbe csomagolnak mindent, a film ennek ellenére remekmű a maga nemében, nem véletlen, hogy még napjainkban is sokan nézik esetleg újranézik, ha adódik rá alkalom.

A szavak további szaporítása helyett térjünk is rá a lényegre: hogyan is kell helyesen ejteni a bűbájpocok Silverstone kisasszony nevét?

Just an FYI… It’s Ali-SEE-yuh

Nem-nem, még véletlenül sem a széles körben elterjedt “alisa”, hanem ali-szija.

Úgyhogy ha legközelebb szembetalálkozna bárki vele az utcán, nyugodtan köszönjön rá: see-ya Ali-see-yuh.

És akkor következzen lenyűgöző virtuális valójában maga a kiberszpész, ahogy álmainkban megszerettük.

HOLDKOMP