Egy hétfői történet

Robert Smith úgy gondolja, hogy a The Cure szalonzenekar az utolsó albumára készül, utána kész, vége, bezárják a boltot.

Szomorú hír ez az ősgruftiknak, de a hagyományőrző gótok is okkal lehetnek bánatosak, hiszen a The Cure mindig is a szcéna meghatározó szereplője volt, az albumaik közül a Pornography és a Disintegration méltán került fel minden white fülű darkos lejátszási listájára.

Robert Smith persze mondott már olyat korábban is, hogy feloszlanak. Búcsúkoncert, emlékkoncert, összeállunk egy utolsó utáni haknira bőven benne lehet a nem is olyan távoli jövőben, ahogy arra is számíthatunk, hogy egy-egy felkérés kedvéért összeáll feltörekvő zenekarokkal.

A skót CHVRCHES kitűnő példája az ilyen együttműködéseknek, a közelmúlt egyik meglepetése volt a 2021. május 31-én bemutatott How Not To Drown című közös felvétel.

Mivel Robert Smith olyat is mondott már a New Musical Express hasábjain 2019-ben, hogy minden új The Cure album egyben az utolsó is, elképzelhető, hogy a legutolsó album tíz évnyi esszenciáját is úgy értette, hogy nem lesznek képesek még egyszer hasonlóra.

HOLDKOMP