Az Apokalipszis-gép!

Hihetetlen részleteket tudhattok meg, ezúttal az általam készített Apokalipszis-gépről. A hangzatos név alatt egy elég komoly átbaszás sejlik, merthogy az apokalipszis-gép tulajdonképpen egy laptop, amit arra készítettem, hogy ha minden szar odavan, felrobban az ismert univerzum, beleértve a laptopomat is, amin a szarjaim vannak, tönkremegy az internet, eltűnik minden, akkor legyen egy olyan gépem, amit csak felpattintok és miközben harminc év múlva a civilizáció romjain felhúzott tacskóhajtotta generátorommal felzizzentem, akkor megemlékezek vele a régmúlt időkről és kiverem Michelle Wildra.

Ennek örömére a múlt héten előkukáztam egy régi kis Lenovót, mert ismeretes, hogy egy atomháborút csak a csótányok, a Lenovo laptopok és Paudits Béla fogják túlélni, hogy aztán újra benépesítsék a Földet. Mondjuk ez egy kurva ijesztő vízió, de a lényegi eleme az, hogy nekem pont volt egy régi Lenovom, amit tulképp soha semmire nem használtam, illetve az akkumulátorát is csak hébe-hóba terheltem meg, ezért tulajdonképpen nincs is rossz állapotban.

A Lenovo X301 tehát az alapja a mindent túlélő apokalipszisgépemnek, amit mellesleg utazásokkor is lehet használni, de arra meg úgyse fogom. A Core 2 Duo SU9400-as van benne, ami pont elég lesz mindenre. Két giga ramja nem épp a szakma csúcsa, de talán elég lesz, plusz van benne egy 120 gigás HDD. SSD-t nem akarok, mert egyrészt az Apokalipszis után rá fogok érni, hogy megvárjam, ahogy minden betölt, másrészt az SSD-k kényesek az EMP támadásokra, ami miatt elveszne minden adat a merevlemezről, plusz az újraírásuk is limitált, egy idő után elromlana. Na nem mint ha olyan baromi sok dolog lenne, amivel újraírhatnám, de ki tudja. Lehet, hogy bluenak is van egy Apokalipszis-gépe (vagy több és tutira titániumból és garantáltan Apple termék) és akkor vele lehetne lanpartizni, plusz építhetnénk belső hálózatot URH rádiósávon, amit amúgy mindig is akartam.

Na szóval elgondolkoztam rajta, hogy egy ilyen gépen minek kell rajta lennie és eddig erre jutottam:

 • Oprendszernek Windows 7-et választottam, mert a legtöbb, özönvíz előtti játék elfut rajta, plusz jár a laptophoz egy licensz. Ubuntuban vagy Debianban gondolkoztam még, de elvetettem, mert a DxO Opticspro nem futna rajta, az meg kellene a fotókhoz (már ha a fotóim túlélik ugye, plusz azért komoly rizikója van, hogy nem marad működő nyomtató, vagy nyomtatófesték).
 • Productivity suite kell, mert egyrészt szarni nem indulok el exceltábla nélkül, plusz az egyetlen tényleges képességem a szervezési készségem és egyszersmint ezzel tudnék rácsimpaszkodni bármilyen társaságra és megbeszélni velük, hogy optimalizálom a belső folyamataikat és cserébe szeretném, ha nem ennének meg. És ehhez kell egy powerpoint is. Végül úgy döntöttem, hogy nem bohóckodok OpenOffice-szal meg a társaival, hanem felteszek egy Officet, mert van a Standardból licenszem, amiben ugyan Access nincs, de ki a faszt érdekel.
 • A Calibre könyvtáramat felteszem rá, egy halom könyvvel. Erről feltölthetem a Kindle-t, vagy ha tönkremegy, akkor van backup. Nem egy létfontosságú valami, de tényleg lehet, hogy vagy az egyik, vagy a másik nem bírja sokáig és akkor szarban maradok könyvek nélkül. Papír alapú könyveket nem tartok meg amúgyse.
 • Zene. Ez igazán durva. 120 gigára zenét tenni nagyon nem egyszerű, mindenesetre 192-es bitrátájú mp3-mal töltöm meg a lemezt. Ezen el kell még gondolkoznom, hogy mi kerül rá, mi az, amit folyamatosan hallgatni fogok. Amiben biztos vagyok, az Bob Marleytól a Natty Dread, amit már Peter Tosh nélkül vettek fel, a Chemical Brotherstől a Come With Us, illetve a Radioheadtól az OK Computer. De ezen még gondolkoznom kell.
 • Filmek. Ez se semmi. Nyilván itt is lemondok a HD-ről és SD-ben teszek fel egy csomót, mint jó minőségből keveset. Felkerülne a Dicsőség Ösvényei, a Casablanca, az Apokalipszis most, a Kávé és cigaretta, a Johnny’s Got a Gun, a Father Ted sorozat, a Meztelen ebéd, meg a Dogville. Meg gondolom még egy csomó minden, de hirtelen ezek jutottak eszembe.
 • Pornó. Sajnos ez elég nehéz dolog, mert minden pornó öt percig érdekes, az ismétlés meg finomanszólva sem igazán szórakoztató, szóval valami compliation videót kiválogatok és abból egy párat felteszek a gépre, tudományos céllal. Könnyű túlzásba esni, illetve HD-ra semmi szükség, tök standard felbontású videókat letöltök vagy grabbelek.
 • Játékok. Na ez nehéz, mert a gép szarcsi, plusz integrált alaplapi videókártyája van, szóval a többségről lemondhatok. Felmenne viszont a Transport Tycoon, a Fallout 1 és 2, a Baldur’s 2, a Neverwinter 2, elvileg a Skyrimhez is van ilyen ultra-low graphics mod, de azt még ki kell próbálnom, hogy megy-e, a Half-Life 2 és a Civilization 5.
 • DxO Opticspro a fotókhoz. Van egy régi Lightroomom, de az új licenszelés nem öröklicensz, szóval tuti lenne vele valami gebasz és akkor ugrik az egész fotókatalógusom meg minden. Az új változatban van .raw kép panoráma összetűzés, ami mondjuk kurvára kéne, hogy beépüljön valami más programba is, mielőtt még kitör az apokalipszis.
 • A Viggo Mortensen képgyűjteményemet.

Azt hiszem ennyi. Ti mit raknátok el magatokkal az apokalipszis-gépetekre?

 • :/

  Az én apokalipszis gépem:
  http://dubai-car-dealer.com/wp-content/uploads/2016/10/12.jpg
  Mindent elterveztem már, ha beüt a krach beülök a toyotába, kidobom a ciciket és verbuválok egy ütős csapatot amivel elfoglaljuk a stratégiai pontokat hogy hozzáférjünk a fontos készletekhez és rabszolgasorba hajtjuk akik nem működnek együtt velünk 😁

  • vau

   Én akarok olyan szadomazo szettet, mint ami a madmax2-ben volt a csávónak.

   • :/

    Nem vágom, milyen az?

    • vau

     Ilyen szadomazo. Epp legyezgetek, nem tudok kopizni.

     • SpaceWolf

      Oszt van-e kapás? Harapnak rendesen a cápák?

     • :/

      Semmi baj rákerestem, gondolom az acélmaszkosra gondoltál 😊
      De miért legyezgetsz, pukiztál?

 • myname

  nem tervezem túlélni az apokalipszist. az olyan problémás lenne.

 • taro

  letölteném rá az internetet ☺

 • orizatriznyák

  A Fallout 1 nálam nem megy, mert nem kompatibilis a Windows 7-tel és itt nem a képi megjelenítés a probléma…

 • Ziles Gizi

  A lófarok gumizás technikáját, Bernard grillezési tanácsait, a bikinis képeimet és a Candy Crusht. Azonkívül copyznék egy csomó Holdkompos hozzászólást.

 • Bernard Black

  az összes Black Isle RPG-t vinném magammal, plusz egy halom régi játékot emulátorral. Újra végigtolnám a commander keeneket, a day of the tentacle-t, a sam and maxet és a full throttle-t, meg persze a broken sword-játékokat.

  sorozatból a Csengetett, mylordot vinném, meg persze a monty python’s flying circust, pont apokalipszis utánra való. A zene nehéz kérdés, mert egy idő után minden unalmas, de biztos, hogy vinném a Deep Purple-től a Machine Headet, a Metallicától a Master of Puppetst, a Led Zeptől a hármas számút, meg Mozart Requiemjét. Könyvben mindenképp vinném az Ismeretlen szigetet, hátha egyszer rájövök, hogy miért szeretem annyira, meg az Ulyssest, hogy mindenképp legyen valami, amit akkor sem olvasok végig, ha egyedül maradnék a világon és rohadtul unatkoznék.

  És tuti, hogy megtanulnék sajtot készíteni. Rá kell vennem magam arra is, hogy megtanuljak állatokat leölni, mert ha vége a civilizációnak, biztos, hogy az egyet jelent egy vég nélküli magányos grillpartyval. Vinnék tervrajzokat is, hátha egyszer ügyes leszek, és építhetek egy malmot meg egy sörfőzdét. Egy sakktáblát is vinnék mindenképpen.

  • Ziles Gizi

   Engem az apu a halálos ágyán is sakkozni tanított. Rengeteg sakktáblánk maradt. Túl erőszakos, túl hirtelen, semmi türelem, semmi agybéli taktika nem volt bennem. Egyszerűen apuval szemben képtelen voltam, az ő következő lépése szerint gondolkodni. Jókat szórakoztunk, viszont ha ez érdekes valahol, a sógorom tényleg egy ostoba, kábszis, senkiházi, iszonyat jól sakkozott. Apu csak áldott jó gyereknek hívta.

  • SpaceWolf

   A DoT-ból van felújított változat. Ajánlom figyelmedbe. 🙂

 • egyedi

  sok zenét (Sting az biztos) sok könyvet. asszem ez elég sok helyet foglalna. a többi,amit vinnék nem laptopra való Lenovo-n vagyok,akkor túlélek?

 • ApuElcseszettÉleteVagyok

  Ha lenne ilyen gépem, akkor valószínűleg szakkönyveket tennék fel rá, hogy az elpusztult civilizációt újra be lehessen röffenteni.
  Egyébként kerítenék egy szívódízel katonai G mercit, vagy toyota hiluxot, telepakolnám reflexíjjal, túrafejszével, machetével meg ilyesmikkel, és igyekeznék minél távolabb menni a városoktól.

  Terveztük egy időben tesóval, hogy a Bakonyban kellene venni valami zsákfaluban jól védhető hegyoldalt pincével, ilyesmivel.
  De igazából nem valószínű, hogy így jön el az apokalipszis.

  • Ziles Gizi

   Nem nagyon akarom ezt felül überelni, de szerintem az elpusztult civilizációt elsősorban, ha túlélő vagy egy ellenkező neművel, talán az utódnemzéssel kéne kezdeni. Aztán szakmailag jöhet a különböző betegségek túlélése és mondjuk némi gabona termesztése. Machete az kell.

   • vau

    Pelenkázzon a faszom az apokalipszisben.

    • Ziles Gizi

     Hát végül is eltotyoghatnak csupasz seggel.

  • Manócska

   Én is így tennék. A túlélés és újrakezdés egy minden percet kitöltő játék.
   Minden más, fotó, film, zene, könyvek itt vannak a fejemben. Amire nem emlékszem, az érdektelen volt.

   De nem szaporodnék. Hogy azután újabb apokalipszis legyen a vége?

 • Szar viccek

  a laptopomon most is windows 7 van 🙁

  • Ziles Gizi

   Az enyémen is, de nem vágom, most ez ciki?

   • Szar viccek

    nem kicsit

    • Kolyok12

     nem az. nekem is az van a melóson. pedig megvan minden utána jövő verzió is, legálisan ez stabil, megbízok benne és szvsz az eddigi legjobb.

%d bloggers like this: