Boldog Újévet!

December 31. mindig egy olyan nap, amikor érdemes visszatekinteni a mögöttünk álló évre, összegezni, elgondolkozni, új célokat jelölni ki, hogy aztán este jól bebaszcsyzzunk és másnap fejfájással ébredve dobjuk ki az összes fogadalmunkat a picsába.

Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy bárki belássa, ritka pocsék év áll mögöttünk. A világ nagy részén szinte mindenkit érint az elmúlt évszázad legnagyobb járványa, az azzal járó gazdasági visszaesés és annak minden velejárója.

De nem feledkezhetünk meg a személyes életünkbe betüremkedő korlátozásokról sem, akik korábban sokat utazgattak, azok számára ez az év egy négy fal közötti infernóvá alakult. Akik korábban sokat jártak a baráti társaságaikkal közösségi programokra – legyen szó akár sörözésekről, akár közös nyaralásokról, túrákról -, azoknak ez az év a kényszerű lemondások, szociális távolságtartás sötét éve lett.

Miért érdemes mégis összeszedni azokat az apróságokat, amelyek színesítették, jobbá tették ezt a pokoljárást? Mert ezekből erőt meríthetünk a pokol még mélyebb bugyraiban és ösztönzést adhatunk másoknak, hogy lehet most bármilyen szar, a későbbiekben úgyis sokkal szarabb lesz.

Nézzünk tehát néhány apróságot, amivel a holdkomp közismerten alacsony színvonalán igyekeztünk sötétséget hozni a mindennapokba. Először jött a dark mode, az oldal diktálva a jövő trendjeit sötétbe váltott és ez többek bánatára így is marad, amíg nem lesz egy újabb diktálható trend. Ezzel együtt a technikai finomhangolások sem maradhattak el, a folyamatos fejlesztéseknek hála a hiperűrsebességre kapcsolt főoldalunk már 1 mp alatt tölt be, a legfrissebb PHP motor és az áprilisi szolgáltató váltás utáni teljesítmény bővülés meghozta az áldásos eredményét.

A látszólag öncélú fejlesztéseknek volt egy járulékos haszna, a keresőkben megjelenésünk 50%-ot nőni tudott 2020 utolsó negyedévére az előző év azonos időszakához képest, ezzel egy olyan mérföldkövet léptünk át, amire idén senki nem számított, egymillió alkalommal sorsolták ki a keresőmotorok algoritmusai a komp posztokat megtekintésre érdemesnek és ami még ennél is fontosabb, ötvenezren találtak ide csak a keresőkből, hogy aztán százezerszer nyissanak meg posztokat az egyben sült tarjáról, a világ leghosszabb kakájáról, a horgászatról szélben, a Sodder gyerekekről, érettségi idején a Carmina Burana és a sötét középkor brutális harmóniáinak elemzéséről vagy éppenséggel a kertészkedésről és a méhekről szakmunkás bizonyítvánnyal. Összességében ezerötszáz korábbi és friss tartalom juthatott el így az ide tévedőkhöz.

Külön köszönet illeti mindazokat, akik állandó olvasókként velünk tartottak ebben a zaklatott évben, számukra annyit tudunk ígérni, hogy a komp marad ugyanolyan csapnivaló, amilyen volt, az alacsony színvonalat tartani fogjuk, amíg budi és budipapír létezik a világon, de ugyanígy törekszünk kiegyensúlyozottan írni a kurva szar autókról, mert az egyik vezérfonalunk a BMW, Lancia és Mazda CX online közösségek után már eljutott a Nissan Leaf naív vásárlóihoz is, a keresőtalálatokban felfutó trend a Leaf akkumulátora, félreérthetetlenül beigazolva, hogy egy határ szar a hatótávolságát drámaian elvesztő degradáló akkupakk.

Ugyancsak említést érdemel a negyedik negyedév legtrendibb trendje, a “szar filmek” keresőkifejezéssel is egyre többen találtak ide, úgyhogy köszönjük meg Balfake szerzőtársunk kitartását, aki hétről hétre szolgáltatja a filmtörténeti csemegéket a Csőmozi sorozatában.

Akik nem várják meg az esti évzáró esztrádműsorunkat és inkább a bebaszcsyzást választják, azoknak álljon itt a kötelező üzenet:

Boldog Újévet

és jövőre veletek ugyanitt!

Akik kitartanak velünk ma is, azoknak valamit kitalálunk még nap- és évzárónak, hogy legyen mindenkinek egyformán rossz.

HOLDKOMP