DAXI

A minap cikkezett az egyik portál arról, hogy a németek bevezették a férfi és a női megjelölés mellé a kvázi egyéb kategóriát. Azaz ha valaki sehova nem tudja magát besorolni, akkor simán azt mondja, hogy ő különböző. Hiába van farka, ha egyszer nőként éli meg az életét, vagy épp fordítva. Belenéz a tükörbe, és egy Bede néz vissza belőle, ám nem tudja megvakarni a tökeit, mert ugye nincsenek. Az ilyen problémákra az egykor volt árja faj bevezette a harmadik nemet.

Nein, nein, nein!!!

Eddig is volt nem nélküli megjelölés, azonban ez sértő az érintettek számára. Állítólag. Mondjuk hogy miért, azt nem tudom, de hát én már csak egy ilyen tahó vagyok. A lényeg, hogy mostantól lehet valaki divers, anders (különböző, egyéb), vagy x-i, azaz interszexuális. Az interszexuálisok különböző nemi jegyeket hordanak magukon, amik alapján nem lehet egyértelműen férfi avagy női kategóriába sorolni őket. Látható, hogy a lehetőségek most már tényleg lefedik a teljes kínálatot, mindenki annak vallja magát, aminek csak akarja. Nagyjából. Ezzel nincs is semmi gond, a lehetőségek bővülése teljesen rendben van.

Azonban ezt a bringát is sikerült túltolni, nem is kicsit. A dajcsok épp taknyosra szopatják magukat azzal, hogy görcsösen be akarják bizonyítani a világnak, miszerint ők abszolút pollkorrektek lettek a második világégés óta. Éppen ezért véresen komolyan veszik az új nemi identitású emberek jogait és érzéseit. Például a megszólításnak alkalmazkodnia kell az illető neméhez. Viszlát kedves hölgyeim és uraim! Hogy mi lesz helyette, azt nem tudom, mindenesetre lesz kínlódás bőven, pláne egy olyan nyelvterületen, ahol férfi, női, és egyéb névelők tartoznak a főnevekhez. Lesz sértődés dögivel, ha véletlenül nem helyesen szólítanak meg valakit, az meg felkapja a vizet. Levelet írni különösen vicces lesz. Kedves izé, levelemmel azért keresem, mert…

Kedves Hölgyem/Uram/Hogyishívják (a kívánt megszólítás aláhúzandó)

Aztán itt van még az örök vesszőparipa, a közös használatú mosdók kérdése, ugye. Esélyes, hogy a cégek a rommá perelést elkerülendő bevezetik az egyéb kategóriájú illemhelyeket. Egy haverom erre azt mondta, hogy na akkor rohadjon meg a multi ahol dolgozik, mert ő mától bizony Stihl fűrésznek vallja magát, és követeli, hogy legyen ilyen kategóriájú budi is, ahova csak ő járhat, oszt auf wiedersehn. Még a Husqvarnákkal sem közösködik, azok mind buzik. Vagy esetleg koedukált retyók lesznek, és vígan rotyogtathat egymás mellet férfi, nő, és minden egyéb transzvesztikuláris. Majd elválik.

Mindenesetre tegnap iszonyatosan felröhögtem ebéd közben. Egy jól bevált kifőzdében kajáltunk a kollegákkal, amikor bejött három transzi. Kifejezetten férfinak látszottak, de női ruhákban, magassarkúban. Érdekes látványt nyújtottak, de alapvetően mindenki az evéssel volt elfoglalva. A kis társaság elvitelre kért kaját, fizettek, és leléceltek. Még egy szemöldök sem emelkedett meg, kivéve egy asztalnál, ahol a melósok kezében megállt a kanál. De ők sem szóltak semmit, egészen addig, amíg a hölgyekurak ki nem vonultak a vendéglátóipari egységből. Akkor az egyik figura felhördült az asztalnál.

MONDTAM ÉN, HOGY BUZIK!!!

Sok szerencsét Németországban, pajtás…

HOLDKOMP