Egy hétfői történet

Különös közleményt adott ki az amerikai vám és határvédelmi hatóság (US Customs and Border Protection).

Hétfőn!

That is not a typo. CBP agriculture specialists found two cow dung cakes in a suitcase that was left behind after passengers from an Air India flight cleared CBP’s inspection station

Nem elírás, két darab méretes tehénszart találtak a mezőgazdasági átvilágítást végző ügynökök egy hátrahagyott csomagban, miután az Air India érkező járatát ellenőrizték Washingtonban.

A tehén excrementuma a világ egyes részein meglepő népszerűségnek örvend, a szent állatok kimeneti nyílásán távozó produktum egyes értelmezések szerint az életerő forrása, főzéshez használt segédanyag, továbbá antimikrobiális és bőrméregtelenítő hatást is tulajdonítanak neki. Egyúttal a vallásgyakorlás fontos kellékanyagának is számít.

Ugyanakkor mint minden kezeletlen állati eredetű végtermék súlyos fertőzések forrása, a száj- és körömfájás (FMD) behurcolása feletti aggodalom világszerte okkal és joggal tartatja távol a szarimportot az engedélyezett termékek listájáról.

A tehénlepény felbukkanása összefüggésben állhat az Indiában tomboló járvány felfutásával, ezért az éber hatóságok külön figyelmet fordítanak a szarelhárításra, lévén az Egyesült Államok 1929 óta FMD mentes ország.

A tehénürülék drámai megsemmisítéséről szóló hír bejárta a világsajtót, a legnagyobb visszhangot mégis eredeti hazájában, Indiában keltette.

via Hindustan Times

HOLDKOMP