Felnőtt színezőt dob piacra a LEGO

Unatkozó nagykorúakat célzott meg legújabb termékével az éjjelente a sötétben rálépve sikoltófrászt okozó műanyagkockáiról közismert játékgyártó.

Az ART széria nem kevesebbet ígér, mint hogy nagyjából háromezer darab színes plasztikpötty felrakásával egy 40×40 centiméteres alapra bárki instant művésznek érezheti magát.

A művészetet érthetjük valamennyire képletesen is, mert a készletek között nyomokban fellelhető ugyan Andy Warhol munkássága, de azért a Vasember, Darth Maul vagy Kylo Ren, sőt még akár a The Beatles szalonzenekar tagjainak képi ábrázolása sem tűnik első blikkre különösebben világrengető “hűha” érzést kiváltónak.

A The Beatles szettben az az igazán fantasztikus, hogy a dédnagyapa korba lépett egykori rajongók miközben a hozzácsomagolt CD-ről(!) hallgatják a Penny Lane-t, nem csak a következő tracket választhatják szabadon, hanem azt is eldönthetik, hogy melyik gombafejű ékesítse a nappali falát. Aztán szétszedhetik és kirakhatják az aznapi kedvencüket a változatosság kedvéért. Erre persze mondhatnánk, hogy nagy kunszt, meg lehetne venni mind a négyet külön-külön is, de gondoljunk csak bele, hogy amíg John Lennonból fogyna ötször annyi mint Paulból, addig a Ringo dobozok felstócolva porosodnának a raktárakban a következő Black Friday kiárusításig.

Az alkotói fantáziának természetesen a méret nem szabhat korlátokat, a “vászon” tetszőleges méretűre kiterjeszthető, tehát a vállalkozó kedvűek számára a határ a csillagos ég. A képregényőrület nem állhat meg a filmszínházak kongó hodályaiban, egy komód teljes szélességét beboríthatja egy kellően túlméretes Marvel installáció.

Vaaagy a kedvenc látszó beton sarkunkba ízlásssessen elhelyezhetünk egy egész alakos Darth Vader kisornamentikát.

De az igazi ínyenceknek is maradhat csemege. Hiszen ki ne szeretné a bordó ötven árnyalatában pompázó budoárja polcán látni a különleges formájú buttplug mellett egy feldühödött rezsibiztosra hajazó Sith portréját?

Az árazásról is érkeztek hírek, az otthonokba raszteres művészvilágot csempésző hétköznapi csodák hamarosan 100 euró körüli áron kerülhetnek a műanyagkocka ellátó szaküzletekbe.

HOLDKOMP