Gulisio Tímea: Szúnyogkor

Szúnyogkor

A Zorbán megmondta, hogy baj lesz a migráncsokkal! Az a népség a magyar vérét szívja! Egyelőre még csak bőrférget terjeszt, de mi lesz, ha behozzák a maláriát?! Egyértelmű, hogy direkt telepítik be őket, a kórházi halálgépezet nem nyír ki elég embert, ennyinek meg hogy adnak nyögdíjat?

A szúnyogok a biológiai hadviselés új találmányai. Először a migráncsok ellen alkalmazták őket, de rájuk nem hat, megszokták már Afrikában. A négerek és a moszkítók ősrégi cimborák. Ezt bebukta a Zorbán. Más megoldás kellett, a végső. A paksi atomerőmű szomszédságában létesített laboratóriumban kitenyésztették a szúnyogembert. Ami, az amerikaiak által levédett molyemberhez hasonlóan igazi nemzeti kincs. A szúnyogember elvitathatatlan és elválaszthatatlan Magyarországtól, mint a Halász bástya, a Lánchíd, meg Orbánc Rálehel. A szúnyogember a leglelkesebb zöld aktivista, és a véradó állomások állandó önkéntese. Mivel erős nemzeti öntudattal rendelkezik, nem barátkozik, és főleg nem kereszteződik migráncsokkal, így megőrizve a vértisztaságot. Teljes jogú állampolgárok. Szavazati joguk van, a fülkében a beépített szúnyog a fülükbe zümmögi, hogy kire kell szavazni. Csak a normál emberekkel kötött házasságot nem engedélyezték számukra. Ez hiba volt. Egyrészt mert a szaporodáshoz nem kell esküvő, a kis szúnyogfélvérek víg szárnycsapkodás közepette jönnek világra. Másrészt a tiltás tömeges tüntetéshullámot vont maga után. A szúnyogemberek megtagadták a katonai szolgálatot, és bosszúból összefogtak a migráncsokkal. Ezután minden muszlim egy ilyen óriás szúnyogot vezetett pórázon, vagy épp tett a magáévá. Hatalmas, koránhívő szúnyogember-félvér kolóniákat hoztak létre, világi dolgokkal nem törődve, csak vallásuknak éltek. A müezzümm minden szívára csápot hajtottak, és ízelt lábaikat összetéve imádkoztak Allahhoz. Már elképzeltem az égből, repülve bombát szóró szúnyogterroristákat. De nem, ők nem bajlódnak holmi robbanószer-készítéssel. Rögtön vérre mennek. A migráncsokon kívül mindenkit megtámadnak: bőrszínre, vallásra való tekintet nélkül, de azért leginkább a fehér bőrű keresztényeket. A szúnyogemberek idegesítő hangjukkal nem hagyják aludni az embereket, az utcán lecsapnak bárkire, akinek karja szemérmetlenül fedetlen. És még csak beperelni se lehet őket, mert ugye a legyet se csukják le, mert rámászik a sütinkre?!

– Hát ezt elszúrtátok – zümmögi a vérrel telt hasú, új miniszterelnök.

– Mindegy, csak ne a Zorbánt! – mondja a nép a tévé előtt, majd sápadtan visszahanyatlik párnájára. Az új világrendben a vér a fizetőeszköz. Alvadt vérdarabok kopognak a vértárcákból. Vérlemezkére nyomják a Szúnyogkirály portréját. Merthogy, aztán a régi magyar hagyományokon gúnyolódva ismét bevezették a királyságot. Sorra születnek az igazságos Szúnyogkirály jótetteit elbeszélő történetek. I. Vérbíró Ártány esténként embernek öltözve járja a várost, és segít a szegényeken. Annyi vért ad nekik, hogy szétdurrannak tőle. Vérük absztrakt képet fest a falra. A Szúnyogok Kora a képzőművészet elérte mélyrepülésének csúcspontját. Az iskolában az embergyerekek az szúnyoggyerekekkel integráltan tanulnak, türelmes, oktatók fáradoznak azon, hogy az emberek beilleszkedhessenek a szúnyogtársadalomba.

Szúnyogország legfényesebb pompájának idején történt, hogy kitört a harmadik virágháború. A klímaváltozással címeres poloskák özönlötték el hazánkat, és a vérünket követelték. Migráncsok lettünk a saját hazánkban. Már az embertor alatt se zümmög magyar nóta.  A templomban idegen nyelven változtatják a bort Krisztus vérévé. És ami a legrosszabb: virágboltok nyílnak hentesek helyett. A vérszegénység az új pestis. A Zorbán megmondta előre, hogy a bevándorlókkal büdös egy világ jön el.

HOLDKOMP