Gyertek repülni!

Végre elhúz a retekbe a tél remélhetőleg, és átadja a helyét a tavasznak. Ez az a pillanat, amire nagyon sok siklórepülő várt, végre talán elkezdődhet a szezon. Nem kell többé arcra fagyott taknyot spaklival kaparni, meg elfagyott ujjakkal könnyezve ordítani leszállás után. Igen, a téli repüléshez elszántság, meg jó nagy adag elmebaj kell. A hőmérséklet talán már elfogadható szintre emelkedik, egyedül a talajnak kellene felszáradnia, hogy ne kelljen térdig sárban cuppogni a felszereléssel.

Mi az, vaddisznó?! Ja nem, csak a Józsi ért vissza a leszállóból.

Aki esetleg ki szeretné próbálni mondjuk a siklóernyőzést, az most még gond nélkül megteheti. Az iskolák most fogják még csak kivinni a tanulókat ismerkedni a felszereléssel, kezdődik a gyakorlati oktatás szép lassan. Sok suli kedvcsináló napokat is tart, ami azt jelenti, hogy visznek egy kört tandemmel, utána meg a kezedbe nyomják a leszállóban az ernyőt, és megmutatják, hogy hogyan is kell(ene) felhúzni, stb. Ez azért jó, mert nem kell túl sok pénzt otthagyni, ha esetleg rájön a delikvens, hogy ez mégsem neki való. Cserébe repül egyet, meg kint van egy nap a szabadban, jó társaságban. És még valami érdekeset is lát/tanul. Vannak kuponos akciók is, érdemes figyelni az erre szakosodott portálok kínálatát, hátha feljön valami igazán kedvező ajánlat. Szóval aki egy kicsit is érdeklődik a téma iránt, azt csak biztatni tudom, ha van kérdés, akkor nálam is lehet kérdezősködni.

Mondhatnám, hogy ezt most azért írtam, mert én is kimegyek vasárnap végre, megnézem, hogy mennyire rozsdálltam be a télen. Azonban hazudnék, mert a valódi ok az, hogy a youtube feldobta a következő számot, és kellett valami indok, hogy berakhassam ide. Nagyon nagy kedvenc, és már ezer éve nem hallottam, remélem lesz akinek szintén tetszik. Szóval tanuljatok meg repülni, jó lesz!

HOLDKOMP