Halál a ködben

Az isten szerelmére, javuljon már meg ez a rohadt időjárás!

A hegyi ködnek van egy olyan remek tulajdonsága, hogy nem leül oszt elvan, mint szamóca a gazban, hanem fireg-forog, mint kutya az aktus idején.

A kötélvasút is alig látszik 

Sok turista úgy megy fel a hegyre, hogy “mit nekem köd”, aztán jól meg szoktak lepődni. Ismeretlen terepen, de főleg ismeretlen hegyen, nem szórakozunk a köddel.

Nem fordítva van a kép. Alul köd, felül felhő

A helyiek is sokszor ráfaragnak a köd ide-oda lebbenő tulajdonságára. Ugyanis fent a magasban a köd folyamatosan változik; hol leül, és eltakar valamit, hol fellebbenti egy szélroham, aztán ott a szakadék.

Nagyot lehet bele koppanni 

Fent az egyik hütténél áll egy emlékmű, amelyen két ember neve áll. Hetven éve, egy augusztusi napon zúgtak bele a szakadékba, a források pedig megoszlottak a lehetséges okokról. Volt, aki azt állította, hogy a havazás miatt zuhantak le, volt, aki a ködre fogta.

Bár a hegyekben extrém tud lenni az időjárás, azért augusztusban olyan mértékű havazás, ami két ember halálát okozza, elég durva kell, hogy legyen.

A köd szép tud lenni, de veszélyes

Megkérdeztem a Wirt-et, mondom, mi itt a valódi sztori?

Aszongya.

Nagy buli volt aznap este a hüttében. Este fél tízkor ezek ketten elindultak haza, pedig az akkori wirt mondta nekik, hogy nemkéne, mert nagy a köd. Félúton meggondolták magukat, visszafordultak, és nem vették észre, hogy a ködben pár méterrel a hütte mellett haladnak el…

 

 

HOLDKOMP