HOLDKOMP

Kis lépés ez az árnyékos oldalon…

GasztroZombiapokalipszis

Karácsonyi pulyka készítése két egyszerű lépésben

A karácsonyi pulyka minden kezdő és haladó hobbiszakács egyik rémálma.

Hiszen annyi mindenre kell figyelni, hogy a végeredmény a tökéleteshez közeli legyen. Ki szereti a puhán omlós helyett a fűrészpor ízű és állagú mellehúsát? A szaftos helyett kőkeményre szikkadt combokat? A szénné égett szárnyakat? Az aranyszínű és ropogós bőr helyett a szottyadt foszlányokat? Dilemma dilemma hátán.

A klasszikus unimukkos pulyka interhálókon fellelhető receptjét feltehetően mindenki ismeri, de sosem árt feleleveníteni:

Unikumos pulyka

Hozzávalók:
1 db. Pulyka
1 üveg Unicum

Elkészítés:
1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohár unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütõbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hõfokot 190 sütõre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a homérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13+1. “Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!…”
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. “Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!…”
17. “Kiskút, kerekes kút…”
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19. Pusztuljunk tásztátum
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. “Nyílára uccásik a krocsmrasumity!…”
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!

A hagyományőrző, kézműves eljárás bonyolultsága már abból is látszik, hogy közel két tucat művelet után kecsegtet az elvárható eredménnyel.

A holdkomp ezért idén a kétségbeesett konyhatündérek segítségére siet és feltárja az egyszerű módszer titkait, mindössze két lépésben!

Első lépés: tegyük a pulykát a sütőbe, majd várjunk egy keveset.

Második lépés: vegyük ki a pulykát a sütőből, amikor már aranyszínű és roppanós a bőre, szaftos a combja és omlós a mellehúsa.

És KÉSZ!

Sok sikert és jó étvágyat kívánunk!

HOLDKOMP