Kézműves banán – a legokosabb létforma a Föld bolygón?

Induljunk ki az ismert tényekből:
– A mai ember, a Homo Sapiens evolúciója legalább 300 ezer évet vett igénybe, mire levált a korábbi Erectus és Neandervölgyi ősöktől.
– A banánnak mindössze alig 200 év kellett, hogy 1829 óta átvegye az uralmat a Föld bolygón és leigázza, szimbiótájává tegye a humanoidokat.
De hogyan történt mindez? És főleg kinek állt érdekében?
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy mostanra ahol fejlett civilizációban, magát intelligensnek hazudó ember él a Föld nevű bolygón, ott szinte azonos elterjedséggel megtalálható a banán is. Az Északi-sarktól Patagóniáig, Londontól New Yorkon át Tokióig. De ha jobban belegondolunk darabszámra még akár több banán is, mint ember.
Abból is 99% egyetlen fajtája, a kézműves Cavendish banán.
Ez a banán viszont képtelen akár csak szaporodni is az ember nélkül. Különleges módszerekkel rákényszerítette az emberiségre az akaratát, úgy terjed, hogy kizárólag emberi beavatkozással, a humanoid szimbiótái ravasz manipulálásával veszi át nap mint nap az uralmat.
Persze nem csak az emberek felett vette át az uralmat, 1920 körül kiszorította a konkurens Big Mike nevű banánfajtát is, ő lehetett a banánok Neandervölgyije.
Nézzük a biokémiai oldalát: a Cavendish banán rendelkezik egy szuperképességgel: termel egy triptofán nevű fehérjealkotó aminosavat, ami a szimbiótájában a szerotonin és dopamin boldogsághormonok termelését indukálja. Milliárdok függőségét okozva, rabszolgasorba hajtva mindenkit aki termeli, szállítja, fogyasztja, terjeszti a banánt. Önként.
A közös ősünk nem tagadta meg magát, ügyes.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!