Kurva szar autók? A Tesla lement kutyába.

Pontosabban a kutyás gazdák kedvére tett – nem is keveset – az autóban hagyott kisállataik védelmére.

Az egész onnan indult, hogy Tesláék kaptak egy Twitter észrevételt:

Mi lenne ha lehetne járatni a klímát, amíg a blöki átmenetileg ottmarad a kocsiban?

Ezen elgondolkoztak, hogy tényleg nem is hülyeség, hiszen semmibe nem telik megoldani, hogy legyen egy ilyen menüpont. Lett is: “Dog mode”.

Persze az okostojások egyből előkerültek, hogy:

Ha-ha, mégis honnan fogják tudni a járókelők, hogy jár a klíma, he?

Számos államban, de akár helyileg is vannak olyan szabályok, hogy bizonyos külső hőmérséklet felett kérdés nélkül betörik az autód ablakát, hogy megmentsék tőled az állatkádat, ha már akkora gyökér vagy, hogy jól otthagyod a parkolóban, amíg beugrasz a gyógyszertárba. Mégis honnan tudnák, hogy nem órákra vagy napokra távoztál, mert pont ki akartad nyírni a megunt szőrmókodat, akit a gyerek kért születésnapjára, de azóta is csak te sétáltatod és szeded össze utána a szart?

Na de a Tesla mérnökei erre is gondoltak. A központi információs kijelzőre kiírják a belső hőmérsékletet szép nagy betűkkel, továbbá azt is, hogy a tulaj gondos gazda és rögtön jön.

Egy másik meglepetéssel is kedveskedtek a tulajdonosoknak, ez egy biztonsági frissítés. A “Sentry mode” aktiválásával a jármű külső-belső kameráit és szenzorait bekapcsolva lehet hagyni, ha épp olyan környéken parkolunk, ami veszélyesnek ígérkezik. Ilyenkor a settenkedő, túlságosan közel merészkedő alakok kedvéért kiírja a központi kijelző, hogy minden mozdulatukról felvétel készül, ne is próbálkozzanak. Ha mégis próbálkoznának, az ajtó nyitására, de akár a mikrofonokon keresztül érzékelt üvegtörés hangjára is nem csak a riasztó kapcsol be, hanem hifi is teljes hangerővel kezd el üvölteni és kijelző is feltekeri maxra a fényerőt. Mégpedig azért, hogy ha már bejutott a delikvens, akkor érezze magát nagyon-nagyon kellemetlenül.

Természetesen a tulaj mobiljára az autó azonnal küldi az értesítést, a kamerák képét és egy előzetesen a rendszerbe illesztett USB pendrive-ra rögzít mindent.

A jó híreket vidékről a Tesla természetesen ismét a Twitterén tette közzé, a távoli szoftver frissítés folyamatban van.

A szokásos Tesla chartunk a részvény árfolyamokkal itt követhető: