Kurva szar autók – Kína megtiltotta a Tesla Model 3 forgalmazását

Erre valószínűleg minden okuk meg is lehetett.

Kivételesen nem valamiféle piacvédelmi intézkedésről van szó, bár az is tény, hogy az Egyesült Államok és Kína között mostanság eléggé feszült a kereskedelmi viszony a Trump kormányzat vám ügyei miatt.

Annyi történt, hogy a vámvizsgálat során az autókról kiderült, hogy számos ponton eltérnek a Kínában előírt szabályoktól.

Ezért aztán felfüggesztették egy 1600 darabos kontingens vámkezelését, amíg a gyártó nem tisztázza a helyzetet és nem teszi meg a szükséges módosításokat.

A korábban vámkezelt autók esetében pedig felszólították a Teslát, hogy mindaddig, amíg az összes Model 3 esetében nem tudja igazolni a megfelelőséget, ne értékesítsen egyetlen további darabot sem.

Egyúttal azt is bejelentették, hogy felülvizsgálják a többi Tesla, azaz a Roadster, Model S és Model X típusok megfelelőségét is és amennyiben szükséges, meghozzák a megfelelő döntéseket.

A legutóbbi Model szállítmány Sanghaj kikötőjébe érkezett február 22-én, a gyártót tehát eléggé érzékenyen érintheti a március 1-én közzétett felfüggesztés híre.

A Tesla képviselői a Reuters megkeresésére nem nyilatkoztak az ügyről.

forrás: Reuters

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: