Lidércnyomás

A lidércekhez rengeteg hiedelem kapcsolódik Magyarországon, olyan sok, hogy – annak ellenére, hogy az a cikk címe, ami – egyszer majd külön fogok foglalkozni velük. Eleve macerás őket létrehozni, a folyamat során többször is el tudsz kárhozni, megbasz a rézfaszú bagoly, elvisz az ördög, ha lebuksz, a szomszéd a fejedbe állít egy vasvillát, szóval még hülyébb ötlet lidércet nevelni, mint lucaszékét ácsolni, amiben egyébként sosem láttam a befektetett energia megtérülését, mert a legjobb, ami történhet tőle, az az, hogy még az utcán széttép egy falkányi megvadult vénasszony.

De mindegy is, inkább foglalkozzunk a lidércekkel. A lidércek nyomnak, hasonlóan ahhoz, ahogy a boszorkányok meg basznak (egyébként a boszorkány szó tényleg erre vezethető vissza, és ezt is jelenti: átvitt értelemben baszogatnak, egyébként meg ténylegesen rátelepszenek az emberre, nyomják). Ezt csinálja a lidérc is, gyakran a boszorkány szolgájaként. Ezeket a jószágokat az óangol maere néven ismeri; a maere vagy mara szokása szerint besettenkedik az ember hálószobájába, és rátelepszik a mellkasára. Egy norvég legenda szerint még az is lehetséges, hogy a sikító pánikrohamon túl is gondokat okozzanak: a Heimskringlában olvasható egy történet, amelyben Vanlandi király felesége egy lidérccel öleti meg a férjét. A király érthető módon nem örül, amikor a lidérc ráhuppan a lábaira, tekintve, hogy el is törnek, de akkor még kevésbé lesz boldog, amikor a dög a fejét veszi célba, és megöli álmában. Vagy hát nem álmában, mert valószínűleg Vanlandi már felébredt arra a szokatlan élményre, hogy eltörtek a lábai.

A lidérc a kulcslyukon oson be a szobába – erre még sosem gondoltam, de lehetséges, hogy többek között ennek köszönhető, hogy a kulcslyukat egy kis lapocskával szokás lefedni, a fene tudja. Használhat még, ha az ágyad mellé készíted a cipődet, de úgy, hogy a cipőfűző feléd mutasson, ezt valamiért nem szeretik, de ha megkérsz valakit, hogy dugaszolja be a kulcslyukat, amikor épp besettenkedik a dög, az is hatásos lehet. Kalmárlelkűek megpróbálhatják azt is, hogy ajándékot kínálnak a lidércnek, aki általában gyönyörű nő alakjában jelenik meg, csak arra kell ügyelni, hogy az átadást másnapra időzítsék, akkor már fel lehet készülni a látogatásra. Mondjuk úriember nem zár nőket a kulcslyukba, ha egyszer ajándékot ígért nekik, de ez most részletkérdés. Ehhez persze hozzá tartozik az is, hogy úrinők meg nem zúzzák szét az ember fejét álmában, na.

Alvási paralízis

Manapság nem lidérceknek, hanem egy igazán undorító kórságnak szokták tulajdonítani a lidércnyomást: az alvási paralízisnek. Az nem ismert, hogy a népesség hány százalékát érinti a dolog, de becslések szerint akár minden ötödik ember is megtapasztalhatja élete során a lidércnyomás élményét: ez az, amikor tudatodnál vagy, de nem tudsz megmoccanni sem, nem tudsz kiáltani, adott esetben úgy érzed, hogy valaki más is van a szobában, és fojtogat. Nem tűnik túl vidám dolognak. Az áldozatok valamilyen gonosz jelenlétről számoltak be a szobában, amely vagy a mellükre telepedett, vagy – ahogy fogalmaztak – ütlegelte vagy fojtogatta őket, és az álom és az ébrenlét határán többen meg voltak győződve arról, hogy ténylegesen valamilyen pokolbéli hatalom tört rájuk. A bónusz az, hogy még mindig nem találtak gyógymódot erre a jelenségre – gondolom, az altatók sem használnak nagyon, ha pont Freddy Kruegertől parázol. A tudományos magyarázat a dologra az alvás közben leesett vérnyomás, de az is okozhatja, hogy a REM-fázis során a vázizmok is “elalszanak”. Akkor van baj, ha hamarabb ébredsz fel, mint a tested.

Dark presence

Igen ám, de miért tapasztalják sokan azt, hogy valamilyen gonosz erő van jelen a szobában, amikor átélik a jelenséget? Tudom, hogy az előbb az emberiség ötödéről írtam, de egy másik felmérés szerint akár az emberek hatvan százaléka is átélt már alvási paralízist, igaz, arról nincsen szó, hogy mindenki démoni erőket észlelt volna a kredenc mellett ezalatt. Itt jönnek a képbe az árnyemberek, avagy, ahogy angol nyelvterületen emlegetik őket, a shadow people. Nem csak emberek lehetnek egyébként, hanem macskák meg sirályhojszák meg nyárfapohókok is, de valószínűleg senki nem venné észre, ha éjszaka egy árnyék-nyárfapohók figyelné őt. A sirályhojszát már inkább, mert mindent összekenne csipkebogyószósszal, meg összeköpködne az olajos hányásával. Inkább maradnék a kalapos, két és fél méter magas koromfekete szellemnél, köszi.

Az árnyemberek témakörét egy 2001-es amerikai rádióműsor hozta be a köztudatba, egy beszélgetős műsorban tértek ki arra a jelek szerint egészen hétköznapi élményre, hogy egy két és fél-három méter magas árnyék kísérgeti meg zaklatja az embert, olykor vörös, világító szemekkel, általában kalapban vagy kámzsában. Azóta a jelenséget sokan és sokféleképpen próbálták magyarázni, az időutazó-elmélettől kezdve a démonokon át a szellemekig, de van, aki földönkívüliekre gyanakszik. A földhözragadtabb elméletek szerint az alvási paralízis áll az ügy hátterében, ez kapcsolhat be valami félelemérzetet és idegen jelenlét-érzetet, már ha van ilyen szó, de érdekes módon a metamfetaminfüggők gyakran panaszkodnak arra, hogy élőnek érzékelt árnyékok figyelik őket. A neurológusok szerint a REM-ciklusban olyan intenzíven tüzelnek a neuronok, hogy nem csoda, ha az álom a valóságosnál is valóságosabbnak tűnik – ilyenkor épp az történhet, amiről az előbb volt szó: az ember teste még alszik, de az agyát elöntik az álom impulzusai, és egy másik jelenlétet konstituál a szobában, hasonlóan ahhoz, ahogy egy skizofréniás beteg tenné.

Az árnyemberekkel számos weboldal foglalkozik, van, amelyik komolyan veszi őket, van, amelyik tudományos magyarázatot próbál találni a jelenségre. Készült egy olyan oldal is, ahová a felhasználók a saját élményeiket küldhetik be – több százan jelezték, hogy életük során egy vagy több alkalommal találkoztak a fekete figurával. Jó hír, hogy néha csapatostul jelennek meg, kicsit furcsa, hogy gyakran kalapban, mindenesetre a beszámolók nem értenek egyet abban, hogy pontosan miről is van szó: van, aki rosszindulatúnak vélte őket, mások simán csak valami eltévedt időutazó-ufó-satöbbi turistának, aki bekolbászolt a földi dimenziókba, és valószínűleg udvariasságból kalapot is vett a kalandhoz, ha már.

Mindenesetre lefekvés előtt töltsön el benneteket az a megnyugtató tudat, hogy lehet, hogy egy két-három méter magas, koromfekete, démoni szemű, kalapos fickó (?!) figyeli, ahogy álmotokban telefingjátok a dunyhát. Én szóltam.

Szép álmokat!

 • SpaceWolf

  figyeli, ahogy álmotokban telefingjátok a dunyhát

  Ezek szerint a csajok védettek.

  • Bernard Black

   kiüti őket a fing ereje

  • 

   Egy kiadósabb adag párolt kelbimbó után nincs az a lidérc vagy démon, amelyik megmarad mellettem, hogy álmomban figyeljen.

   • Bernard Black

    persze hogy nem, simán felébredsz arra, hogy fingasz, mint a kurvaélet

    • SpaceWolf

     Panelban amikor átdörömböl a szomszéd, vazz…

     • Bernard Black

      amikor panelba költöztem, az első dolgom volt megtölteni a kádat, beleülni, kéjesen elmerülni a habokban, és egy irtózatosat fingani, hogy zengjen az egész ház. úgy éreztem, le kell tenni a névjegyet.

     • SpaceWolf

      Ó igen. Amikor fürdés közben hallottad, hogy lejjebb 3 emelettel dübörög valami. Te voltál az?!

     • Bernard Black

      nem, valószínűleg a mosógép. én egy BRRRPRPRPPRPRPPP hangot adtam ki

     • SpaceWolf

      Ja, tényleg a szomszéd mosógépe. Nem tudom, hogy mi a faszom volt az, de tuti, hogy centrizés közben letolta simán a magyar vándort párszor.

     • nulla

      Csunyan felrohogtem, most torolhetem a laptoprol a teat!

     • 

      swamp thing

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Ebben van ráció.
      Nálunk a panelben fürdőszoba átalakításkor kiderült, hogy a munkások otthagytak egy szart.
      Egy 20 éves kula elég szép, így nézed: nahát.

     • 

      az már régészeti lelet
      remélem kispektrumanalizáltátok, hogy mit ettek akkoriban az emberek

     • Bernard Black

      beszartak a kád alá?
      az szép. ha építőmunkás lennék, felhordanék egy réteg szart is a csemperagasztó mellé, így szignózva a nagy művet

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Konkrétan be.
      Ne mondjátok, hogy ez is csak velem történt.
      Nincs ebben semmi különös.

     • SpaceWolf

      Hátőőő

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Amikor a kezdeti panelházakat építették, a vizesblokkot egyszerűen beemelték a házgyári lakásba.
      A dupla falú vizesblokk volt a legjobb atomcsapás esetére, a jó ég tudja, hogy a munkásember miért szart be a kád alá.
      Things happen.

     • SpaceWolf

      Beszart az atomcsapás lehetőségétől.

     • Bernard Black

      azért erről nem kommentet kellett volna írnod, hanem posztot. az ember becsülje meg, ha a téma szembejön vele

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Most akkor le lettem főszerkesztőileg alázva?
      Nem elég, hogy szép vagyok és kedves, most már a kommentyeim se elég yók? :DDD

     • Bernard Black

      még írhatsz belőle poszt. a mocskos részletek érdekelnek

     • SpaceWolf

      Húzzál bele, így baj lesz.

     • Bernard Black

      lecseréljük egy másik bluera, titánból.

     • 

      ha leszek még építőipari munkás, akkor mostmár tudom, hogy elvárás, hogy beszarjak a félkész épületbe a folyamat során

     • Bernard Black

      mondjuk örülj, hogy nem a zuhany csövébe szartak. olyan lenne az, mint valami infernális gesztenyepüré

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Volt akinek kettő szomszédja is volt.

     • SpaceWolf

      Titánból, legalább?

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      A felső szomszédnál mindenkinek holland fapapucsa volt.

     • SpaceWolf

      A kölkök a radiátort használták focikapunak. Szerinted?

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     Mert nem figyeltek.
     A blansírozott kelbimbót vajon átforgatva elkerülhető a baj.

     • SpaceWolf

      Két gondom van ezzel.
      “blansírozott”
      “kelbimbó”
      Miafasz

     • 

      de úgy hol marad a móka?

 • ✪☼­­

  Imádom az alvásparalízist. Gyerekként meg úgy általában az első pár alkalom kibaszott ijesztő, de egy idő után már hamar rá lehet jönni, hogy éppen benne vagy és azért nem tudsz mozdulni, és akkor már meg lehet úszni pánik nélkül, sőt mivel valamilyen szinten ébren és ez által tudatodnál vagy, így könnyen át lehet fordítani tudatos álomba a dolgot, ahelyett, hogy eltörnéd a saját gerinced a nagy erőlködésben, hogy valahogy, de meg tudj mozdulni.

  • ✪☼­­

   Ja, a másik mókás dolog amikor azt álmodod, hogy alvásparalízisben vagy éppen, minden izmod megfeszül amennyire csak tud, hogy elérd valahogy a villanykapcsolót, hogy felkapcsolhasd és felébredj, ami sikerül is pár perc kínszenvedés után, kicsit megnyugszol, de közben leesik hogy ez meg sem történt csak álmodtad az egészet és utána tényleg felébredsz és elgondolkozol, hogy ez most mi a franc volt.

   • Bernard Black

    te elég komplex módon elbaszottul alszol a jelek szerint.

    én néha azt álmodom, hogy felkeltem és elindultam dolgozni, aztán rémülten ébredek, hogy óbazmegmégse

    • ✪☼­­

     10-12 éve még viszonylag gyakran meglepett ( havonta 1-2 alkalommal) főleg nyaranta a délutáni alvás közben leginkább, azóta már elégbritkan jön elő. Úgy figyeltem meg legtöbbször nagy melegben és legtöbbször háton alvás közben jelentkezik.

   • :/
    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     Nekem volt két alvásparalízisem, egy kék és egy titán.

     • Bernard Black

      és álmukban egymást lesték

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Ezt már egyszer kommentben kimaxoltam, de az se volt elég rémisztő:

      “Álmomban két álom voltam és egymást álmodtam.”

     • ✪☼­­

      Akinek nincs alvásparalízise az annyit is ér!

    • ✪☼­­
    • ✪☼­­

     Nem volt még benne részed?

     • :/

      Szerencsére nem.

     • ✪☼­­

      Azt nem mondom hogy bárkinek is kívánom az alvási bénulást, de mindenesetre egy élmény tud lenni.

 • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

  Olyan kalapos-kámzsás nagyon kéne.
  :DDD
  Na erre a posztra érdemes volt várni.

  • SpaceWolf

   Jaja, fasza lett. 🙂

   • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Berci. 😀
    Na ezért bolyhos cukorborsó, csak sokan nem tudják.

    • Bernard Black

     a poszt elkészültéhez kellett még pár szelet tarja meg grillsajt, azért húzódott ennyi ideig. meg egy fél üveg bor.
     egyébként köztudott, hogy pelyhes szilva vagy mi a lófasz vagyok, de csak burkoltan.

     • egyedi

      az penészes lehet. az szokott olyan pelyhes lenni

 • nulla

  En mindig felebredek fingas elott, csak igy tudom kielvezni minden percet. Utanna azonnal vissza alszom!

  • Bernard Black

   ha a fejedre húzod a takarót, úgy az igazi. csak lehet, hogy soha többé nem ébredsz fel

   • nulla

    Kizárt, a saját fingomat a végtelenségig elviselem, másét mar nem annyira!

    • 

     Ettem én már olyat, nem is egyszer, hogy magammal is alig bírok megmaradni egy szobában, mert csípem a saját orromat/szememet.

     • nulla

      Ebben az esetben en max megjegyzem, hogy ez mar szar volt amikor megettem, mert annyira budos.

     • 

      egy jobbfajta curry például nem is teljes, ha nem marja a légutakat kifelé jövet

     • Bernard Black

      ennek a magasiskolája az, amikor a teli kádban előrehajolsz a szappanért, fingasz egyet, a buborék pedig pontosan az orrod alatt pattan szét játékosan a víz színén, így megoldva azt, ami fizikai szempontból a víz közvetítése nélkül lehetetlennek tűnt, névlegesen hogy pofán fingjad magadat

     • nulla

      Bazdmeg vinnyogva rohogok, mar folyik a konnyem annyit rohogtem!!

   • nulla

    Ez akkor az igazi, ha a csajod is ott alszik es az o fejere huzod a takarot. Azt hiszem ezt hivja a nepnyelv holland csoknak.

 • SpaceWolf

  Azért azt figyelitek, hogy milyen gyorsan csapott át a társalgás lidércek tényállásából fingológiába? Lehet, hogy el kellene ezen gondolkodni kicsit…

  • ✪☼­­

   Az AP jobb szerintem.

  • 

   Szerintem az egész cikk ezzel a céllal íródott, s az egész lidérces előjáték csak alibiből van benne.

  • nulla

   Ferfiak, ennyi! Csak a szex, fingas es pia. Ez jar a fejukben!

   • SpaceWolf

    Namost összezavartál.

    • nulla

     Ne legyél összezavarodva, az nem áll jól! 🙂

   • Bernard Black

    persze, mert a nők nyomasztják az embert, meg szétverik a fejét álmában, még jó, hogy szabadidőnkben ilyenekkel foglalkozunk

    • nulla

     Meg kezdoken minden kapcsolatom elejen a fingas volt nalam a legnagyobb para. Raadasul az emesztesem sosem volt rendben, mar gyerekkent sem. Persze a nosulessel ez a problema megoldodott automatikusan. Marmint a fingas para, az emesztesi gond az nem.

     • 

      Mikor először aludt nálam csaj, reggelre az egész hátam meg derekam begörcsölt a visszatartott gázoktól, alig bírtam felkelni.
      Fingani kell, gyerekek.

     • SpaceWolf

      Két év múlva: “Szívem akkorát fingottál, hogy kiestem az ágyból.” “Bocs. Kávét?”

     • Bernard Black

      na jó, ez elég fura volt

     • SpaceWolf

      Reggeli beszélgetések. Ha nem lett volna egyértelmű.

     • Bernard Black

      soha nem szoktam beszélgetni a reggelimmel.

     • SpaceWolf

      Hiba.

     • 

      Mondjuk kávét, kakaót, egyéb barna színű italt ajánlani utána kicsit paraszt dolog, nem?

     • Bernard Black

      “majd mondd azt, hogy leöntötted az alsógatyádat”

     • Bernard Black

      pedig a holtodiglan-holtomiglan kapcsolatok alapköve az, hogy fingj egy olyat, hogy a csaj lerepül az ágyról. akkor már tudja, hogy nem szarral gurigázol

     • 

      mint a háziállatoknál, először morognak kicsit, kiderül ki az alfa, aztán mehet a játék, párkapcsolatokban kis fingás-ellenfingás, kiderül ki az alfa, aztán mehet a játék

     • nulla

      Ismerem az érzést! Sajnos nálam, nem megy a lapos csöndes fing, ha jön akkor nekem nyomnom kell, mint a szülőnőnek.

     • Bernard Black

      ha meg sógoros, kár is magyarázkodni, úgy jársz, mint Spud a Trainspottingban

      https://images.gr-assets.com/hostedimages/1453743482ra/17866019.gif

     • SpaceWolf

      Nemábazmeg

     • 

      Nekem szinte mindegyik néma.

     • nulla

      Kibaszott szerencses vagy, oszinten irigyellek!

     • Bernard Black

      de azok jellemzően kurva büdösek ám, mert mint bölcs Salamon mondá vala, hangos fingnak nincsen szaga, de amelyik sunyi, lapos, annak szaga irtózatos

      namost én soha az életben nem tudtam megtanulni egy verset, erre mi ragadt meg az agyamban, persze, hogy a fingmondóka

     • Magister Ludi

      Én csak azt nem értem, hogy ha nem akarod lefingani, akkor miért nem ballagsz el a klotyóig akár éjszaka is. Minek tartogatod reggelig?

     • SpaceWolf

      Megneszül a zsákmány.

     • Magister Ludi

      hogy mi?

     • SpaceWolf

      😀 Emlékszem az első alkalomra amikor még ifjú titánként nem akartam elhinni, hogy tényleg mellettem alszik egy csaj. Egy pisszenés se volt az alvás szakaszban, nehogy hirtelen felébredjen, és rájöjjön, hogy mekkorát hibázott.

     • Magister Ludi

      ne már 😀
      ez eszembe se jutott

     • SpaceWolf

      Gimisként máshogy látta az ember a világot, na. 🙂

     • Bernard Black

      én is teljesen némán loptam el a kispárnát és a nagypárnát, aztán rátehénkedtem, hogy ha fel is ébredne, esélye se legyen visszaszerezni

     • SpaceWolf

      Gondolom másnap könyörgött, hogy vedd el feleségül. 😀

     • Bernard Black

      évek alatt tökélyre fejlesztettem ezt, szerintem hálás is lehet, hogy milyen egészségesen aludt párna nélkül.

     • SpaceWolf

      Igazi önzetlen lélek vagy te, na. 😀

     • Bernard Black

      egy csontkovács veszett el bennem. meg jó néhány párna.

     • nulla

      Nem lehet 10 percenkent a budira jarni. Meg azutan fingani akkor kell, mikor jon. Nincs ido maszkalni a budira.

     • Magister Ludi

      jó, de csak nem kell már 10 percenként…
      meg ha itt az ismerkedési szakaszban tényleg nem akarja elgázosítani, akkor a visszatartásnál már az is jobb, ha kimegy a klotyóra.

     • Bernard Black

      namármost mondjuk a panellakásoknál úgy áll a helyzet, hogy ha fingasz egy ótvar nagyot a vécében, azt nem csak tíz emeletnyi békésen szaró ember hallja meg, hanem a lakás is visszhangzik tőle. súlyosbított eset, ha szarsz is, mert a vécé nyilván csaknem egyenesen a konyhába-étkezőbe-nappaliba nyílik, ez mindegy is, általában oda, ahol a legtöbben tartózkodnak.

     • Magister Ludi

      azt hittem, csak a szaghatásoktól akarjátok megkímélni a másikat, a hangrobbanásról eddig nem volt szó

     • Bernard Black

      a természet egyik rejtélye, hogy soha nem fingasz recsegve, ha egyedül vagy a lakásban vagy a nyilvános vécében.
      ahogy bejön BÁRKI, azonnal.

     • nulla

      Azert vannak kivetelek. 🙂

     • Bernard Black

      reggel jobb lefingani, akkor tudatánál van, és érzékeli, hogy ez már több, mint egy ágyba hozott reggeli. egyúttal beállítod vele a haját is

     • Magister Ludi

      😀 ez kész

     • 

      Szorult helyzetben voltam és felébreszteni sem akartam, egyébként okos fejjel jogos.

   • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Szerintem nem, mert van akinél a kvantumelekrodinamika, de nem szívesen vitatkoznék, más jár a fejemben.

    • SpaceWolf

     Ezt most találtad ki.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Jó, akkor de.

   • 

    férfiak és az ő rotyijaik

  • Bernard Black

   pont olyan, mint egy családi vacsora

   • nulla

    Abbol is az unnepi fajta, mikor ott a nagy csalad.

    • Bernard Black

     vízihullákról mondjuk még nem beszéltünk

  • Bernard Black

   tulajdonképpen a lidérceket nem is érintette, egyből a fingra mentünk rá.

   valahol egy kicsit büszke is vagyok

   • SpaceWolf

    Na vápicit, utólagos kármentés jön.

   • Fisherman’s wife Margit

    😀

 • SpaceWolf

  Fú, ezek a lidércek sokkal izgalmasabbak, mint mondjuk egy fing.

  • Bernard Black

   képzeld el, mi lenne, ha egy fing törné el a lábadat.

   gáz.

   • ✪☼­­

    Fing fu.

   • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Néha azt szeretné képzelni egy barátom (aki nem én vagyok), hogy a hercegnők radírgumi illatú lándzsás gumikacsákat hagynak kakilva a wc-ben.
    És ennek sosem jutunk már a nyomára, hacsak Komor Zoli nem.

    • Bernard Black

     lehetséges, hogy a threadet végigböngészve még ő is újdonságokra bukkanhatna. sikerült kicsit furának lenni már megint

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Halloween.
      Ilyenkor minden normális.

     • Bernard Black

      THIS IS HALLOWEEN

     • nulla

      Itt kell megemlítenem, hogy nem járulok hozza az itt megjelent hozzászólásaim felhasználásához semmilyen irodalmi műben!

     • SpaceWolf

      Az “irodalmi mű” veszély nem fenyeget, nyugi.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Vettem kettőt.
      Most mi lesz?

     • SpaceWolf

      Az egyiket titánba öntöd, ‘szt bonzsúr.

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Napszak szerint bonszoár.
      Ezt is nekem kell elmesélnem. 🙁

     • SpaceWolf

      Nem beszélek angolul, bocsi. Olaszul is csak annyi tudok, hogy ACHTUNG! 🙁

     • Bernard Black

      ha elég hangos, olaszul van. alap.

     • SpaceWolf
     • nulla

      Koszi, most megnyugodtam! 🙂

     • Bernard Black

      ne aggódj, a valóság rosszabb.

  • ✪☼­­

   Lehet a fing ölt testet és telepszik a mellkasodra miközben alszol, a szagától meg hallucinálsz közben.

 • Fisherman’s wife Margit

  Kicsit tldr ez most. De épp ijesztő a fejem. 😀

  • Bernard Black

   ezért dolgoztam ennyit baszki

   • Fisherman’s wife Margit

    El fogom olvasni, becsszó. Csak perpill gyerekbuli van.:(

   • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Tesla meg szerelmes volt egy madárba, rengeteget dolgozott neki.
    Azt hitte kölcsönös.

    • Bernard Black

     hülye tyúk

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Nem úgy volt, hogy gendersemlegesek vagyunk?
      Elég dehonesztáló, hogy nem “hülye tollas” ahogy illetted?

     • Bernard Black

      nemtom. nehezebb, mint egy kacsa?

     • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

      Attól függ, hogy Halloweenkor elég tökös-e?
      Télleg, a tök nehezebb, mint a hasas bankó? Vagy a fatörzs?
      Megannyi feszítő kérdés.

     • Bernard Black

      kicsi kis kő

 • Ziles Gizi

  Fingról még a jelenlétemben senki nem beszélt ennyit.

  De a lidércek klasszak!

  • ✪☼­­

   A jelenlévők közül szerintem még senkinek nem volt lidércnyomása, azért volt a fing a téma, pedig az előbbi az sokkalta izgalmasabb.

   • Bernard Black

    hohó, nekem volt, nem is akármilyen. hálistennek csak egyszer.

    • ✪☼­­

     Mesélj milyen volt.

     • Bernard Black

      leblokkolás, rémálomféle, aztán üvöltő-rohangáló pánik

 • Egyszer Netflixen láttam egy dokufilmet az alvásparalízisről, és hetekig alig tudtam aludni utána.

  Pláne mivel említette benne az egyik interjúalany, hogy ő eleinte nem hitt benne, de a csaja annyit beszélt róla, hogy utána vele is megtörtént. Na mondom fasza, még a végén kiderül, hogy szájhagyomány útján is terjed ez a kór…

%d bloggers like this: