Mamma Cass Elliot

Azaz Ellen Naomi Cohen volt a lelke a Mamas & the Pappasnak. Orosz zsidó emigránsként csúnya és duci csajként beválogatták az együttesbe, mert ő tudott is énekelni. Remek családi körülmények között nőtt fel, mi sem mutatja jobban, hogy először az eredeti keresztnevét, aztán a vezetéknevét is lecserélte. Ereditleg Jim Hendricksszel és Tim Brownnal turnéztak, akkoriban Big 3 néven. Később John Phillips a Mamas and the Pappas elődjének számító New Journeymenbe konkrétan nem vették fel egy darabig, de ez inkább a megjelenésének volt köszönhető, mint bármi másnak. A kórusos felállásban véglegesnek tekinthető New Journeymen végül rajta kívül még egy lányban és két fiúban véglegesedett, ebből egy részeg estén az ő inspirációjára lett Mamas and the Pappas.

Olyan számokat tettek le az asztalra, mint a California Dreamin, Monday Monday vagy a Dream a little dream of me. 1971-ben adták ki az utolsó együtt készített albumukat, mielőtt elváltak útjaik.

Mama Cass a súlyával nonstop küzdött. A leghíresebb incidense Las Vegasban történt, amikor összesen közel 140 kilót fogyott a fellépésére. Persze gyomorfekélyt kapott és a torkával is bajok voltak – nyilván nonstop okádtatta magát, ami biztos nagyon hasznos volt a hangjának is. Teljesen lebetegedett, nélküle szervezték a showt és a próbákra is csak három nappal az előadás előtt került sor. A torka abszolút rottyon volt, hagyta a próbák java részét a francba és teával meg citrommal próbálta kúrálni magát. El lehet képzelni az eredményt.

A koncertre olyan nímandok mentek el, mint Sammy Davis, Jr., Peter Lawford és Jimi Hendrix, Joan Baez, Liza Minnelli és Mia Farrow. Az énekesnő teljesen belázasodott és a koncerten a hangja alig volt hallható. Borzalmasan rossz kritikákat kapott, a közönség olyan távol esett a megértőtől, amit csak el lehet képzelni és szerencsétlen nőnek gyakorlatilag tönkretették vele a karrierjét. Egy nap után vége lett az eredetileg hosszabbra tervezett sorozat, Cass meg visszarepült haza, ahol a manduláját is ki kellett venni. Csajok, a bulémia nem buli.

Persze aztán kiderült, hogy a fogyókúrát mindennel megtámogatták, amivel csak lehetett. Például az is kiderült, hogy a kiasszony elkezdett herkázni. Ezenkívül ópiátokat is szedett rendszeresen, szóval kijutott a jóból. Gyakorlatilag tényleges sorsfordulót jelentett ez az időszak, egyre jelentéktelenebb szarságokban szerepelt. Karácsonyi különkiadások, sorozatok, Scooby Doo filmek és hasonlók. Semmi olyanban, amit professzionálisan igazán komolyan lehet venni.

Aztán a saját kálváriája a Johnny Carson show stúdiójában ért kezdődött 32 évesen és végül a londoni lakásában végződött. Boncolásán nem mutattak ki drogokat a szervezetében, “csupán” a kóros elhízás miatti elzsírosodásnak és szívleállásnak tudták be.

Érdekesség, hogy egy évvel később, ugyancsak 32 évesen halt meg a lakásban Keith Moon, a the Who dobosa. Városi legenda, hogy Cass egy sonkásszendvicstől fulladt meg, de ennek nincs semmi valóságalapja.

 • taro
 • vau

  Fatherstackkel lefutottuk az akadálypályát a büdös faszba!!!

  • Magister Ludi

   és kaptatok medált meg tísörtöt? ott is van most repülőnap?

  • Bernard Black

   Én meg itt rohadok a restiben, mert nem jön a járat. De délutánra tervezek egy gombás poszt, vagy estére. Vagy holnap.

  • orizatriznyák

   Az jó, de lehetne jobb a részidő.

  • Ziles Gizi

   De ezt most hogy kell elképzelni? Ilyen mászós, kúszós sárbaesős?

   • SpaceWolf

    Gondolom az az esti program.

   • Magister Ludi

    szerintem ilyen játszóházban voltak. Ugrálóvár, meg ilyenek.

 • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★
 • taro

  szétcincáltam egy csirkét, kicsontoztam némi csirkecombot és most csirketöpörtyűt sütök és közben takarítok…
  miért van az, hogy családom férfitagjai rühellik a tollsöprűt meg a porszívót?!

  • orizatriznyák

   Kaptam a szomszédnénitől papucsot és pogácsát, a múltkori vizes
   bejelentéses hőstettemért. Úgy bepusziltam mint a huzat. Háztartási
   munka jöhet. Mosogatni azt csak ha nagyon muszáj, vasalást soha, annál
   szemetebb tevékenység tán nincs is.

   • taro

    vasalni én sem vasalok ☺

  • Magister Ludi

   félresiklott szocializáció. Bátyám volt hasonló. Másik érdekes tulajdonsága a “hűtővakság”: benéz és közli, hogy nincs semmi ehető. Ha mondjuk, mit vegyen elő, szimplán nem találja. Őrület.

   • taro

    apám és öcsém is főz, bevásárol (apu már kevésbé, nehézkesen mozog sajna) még a seprés és felmosás meg a mosás is megy – de a porszívózás meg a portörölgetés ellen be vannak oltva 😐

    • orizatriznyák

     Én már nem is port törlök, egyenesen politúrozok. 🙂

    • Magister Ludi

     hát, mióta saját háztartása van, valamelyest beletanult ő is.

  • The Winter Soldier ⭐

   ….aszittem, férfi vagy.

   • taro

    üdv a klubban 🙂

    • The Winter Soldier ⭐

     Mondjuk rólam is mindenki ezt hiszi…

%d bloggers like this: