Vidéki kiruccanás

Hihetetlen dolog történt velem! Hirtelen vidékre kell utaznom, amire egyáltalán nem számítottam, így ismét egy csomó kalandban lehet részem, amiket megírhatok nektek és ti őszinte, nyílt tekintettel tudjátok fogadni! Mindenek előtt szeretném bemutatni, hogy hogyan készülök egy ilyen varázslatos utazásra!

Waze

Mostanában nem indulok el waze nélkül. Bár szeretem a papír alapú térképeket és hajlamos vagyok használni is azokat, mert a meggyőződésem, hogy rendesen memorizálni az útvonalat és úgy általában fejleszteni a tájékozódást, ha megpróbáljuk a környezetünket is figyelni vezetés közben. Más megközelítésben a teljesen felesleges, emberalkotta táblákat zárom csak ki a tudatomból, ami eleve nem is lenne semennyire sem érdekes. Így lényegében maga az út elveszíti a jelentőségét. De ha az üres filozofálgatást félretesszük, akkor is kurva hasznos: real-time elemzi a forgalmi helyzeteket, így nem futhatunk bele idegőrlő várakozásokba, illetve tehéncsordába belehajtó ferraris hülyegyerek miatt kialakuló dugókba, túlbuzgó trafizó rendőrökbe. Szóval pótolhatatlan, na. Pláne, ha nem azért megyünk, hogy utazzunk, hanem oda is akarunk érni valahova.

Hátizsák a szarjaimmal

Régen hajlamos voltam beokádni a cuccaimat a kocsiba, aminek az lett a vége, hogy halászhattam össze minden szart tankoláskor az anyósülésről: füleseket, fotóapparát, telefont, miegymást. Igazából sokkal jobb, mint ömlesztve belegyömöszkélni a kesztyűtartóba, mert egyrészt a mai világban mindent kiveszünk amúgyis magunkkal, másrészt ha ki kell szállnunk, akkor egyszerre ki tudunk venni mindent és jó eséllyel nem pakolják ki az autót, amíg fizetünk.

Utazós bögre

A papírpoharak mind szarok, ezért viszem az utazós bögrémet. Mivel imádom a kávét, a lehetetlen löttyöktől elkezdve a brutálisan túlcizellált baristás baromkodásokig, ezért szeretem inkább azt inni a mindenféle energialöttyök helyett, amik lényegében koffeinből meg cukorból állnak. Áttöltöm és mehetünk, nem folyik az egész szar a nyakamba és a kocsiban is kevesebb a szemét.

Rendes cipő

Ha hosszabb útra készülök, odafigyelek a cipőmre. A hosszú autózós tripek elképesztően kiveszik az ember bokáját, ha nincs tempomatja. Márpedig jelenleg nekem épp nincs tempomatom, ezért felveszek egy fasza cipőt, aminek a sarkán tudom gördíteni a lábam és nincsen élre vágva, mint egy bakancs, vagy bőrcipő. Utóbbiak konkrét elmebajként funkcionálnak, ha hosszabb útra mész: beáll a bokád és kikopik a sarka és a szőnyeg is. Célszerű ilyen utakra suttyóban menni. Mondjuk valami new balanceban.

Nedves törlőkendő

Aki akadt már meg autópályán, vagy a világ végén egy fél csomag tizes papírzsepivel, ami már egy picit elázott kutyakajában, az tudja, hogy miről beszélek. Gyakorlatilag nélkülözhetetlen, de kicsit kevésbé nyilvánvaló, mint egy tekercs budipapírral mászkálni. Mindenkinek melegen ajánlom.

Tartalék ablakmosó

Biztosak lehetünk benne, hogy a kifogyott ablakmosónál fogja egy gólya telibefosni a szélvédőt. Amúgy alkalmas mindenféle tisztításra, mert jó fehérjeoldó. Az autó kényes részeit is letakaríthatjuk vele, ha valamibe belehajtunk, vagy valamitől szennyeződik. Például ha vagyunk olyan balfaszok és összefröcsköljük a fél kocsit benzinnel. A boltban negyedannyi, mint a benzinkúton és tökre elfér.

Bikakábel, csavarhúzók, tartalék fejlámpa

Aki fejlámpa nélkül próbált már szakadó esőben bármit csinálni a kocsiban, mondjuk segíteni valaki másnak, az tudja, hogy miről beszélek. A bikakábel, egy kombináltfogó, kulcskészlet, csavarhúzók és egy fejlámpa mindig van a kocsiban. Alapvető dolgokat el lehet velük végezni. Általában ezek az elektromos rendszerekhez köthetők: izzócsere, akksicsere, bikázás, ilyesmi. A legdurvább road trip meló az az ékszíjak környékén várható, igazából minden más autószerelős meló a mai világban, amihez sokat nem fogunk tudni hozzátenni kézi erővel. A kerékcsere szintén gyakori rutinfeladat, ehhez is legyen mindenféle eszköz.

Víz

Egy Darkness koncertre készültünk Bécsbe jóbarátommal, március 15-én. Megvoltak a jegyeink, beugrottunk még venni pár dolgot, hogy aztán nekiinduljunk az autópályának. Nagyon elkezdett havazni és kezdett beállni az út Bábolnánál, ezért gondoltuk gyorsan lehajtunk az egyes főútra, mert ismerem a környéket. Másnap nekünk is jött az sms, hogy keressünk másik autót, ha nagyon aggódnánk. Ne keressetek autót: legyen nálatok víz mindig, legalább másfél liter, de az se baj, ha több.

Takaró és vagy törölköző

Bármikor beüthet a szar és ott kellhet éjszakázni a semmi közepén. De találhatunk átázott szupermodelleket, vagy pandabébiket is az út mentén és akkor mivel segítünk rajtuk? Semmivel. Na, erre kell a takaró. Ha kell, akkor lehet belőle szorítókötést is csinálni, vagy hordágyat, vagy csak simán takarózni vele.

Szóval én ezeket viszem, nagyon izgalmas lesz!!! Ti mit pakoltok utazáshoz?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: