Mekkmesterek (McMasters) és kiwi szélhámos

Sírjunk, vagy röhögjünk? Eszembe jutott még Pató Pál is, de elvetettem, mert az alábbihoz szorgalom is társult.

Kezdjük a kenguruvassal (Bullbar), de ez itt csak ékszer volt. Az első vontatásnál kiderült. A poén a rajta hagyott kétszáz tonnás vontatócsap(vagy hogyishívják magyarul). A képen a helye látszik, sárgával bekarikáztam.

Két ilyen kis csavarra volt felakasztva, alatta látszik az elvágott laposvas az alvázra csavarozva.

Úgy jött le az egész hóbelevanc, mint a pullóverbe akadt vékony ezüstnyaklánc.

 

Következzen egy világvégi szélhámos. Nem mindig érek rá a kiskocsijainkat szervizelni, meg nem is annyira divat a kertvárosokban fáradt olajjal pancsolni, bár flexem van. Az ex mutatja a számlát, meghozta olajcseréről a szekerét a munkahelyéhez közeli random garázsból és nem érti, hogy mire kértek több, mint négyszáz dollárt.

A diffit volt a legkönnyebb ellenőrizni, csak egy kicsit kell lehajolni, belátni a hájlux alá, hátul van a betöltőnyílás. A zárócsavarja biztos nem látott kulcsot.

Alátartottam a telót a leeresztőnek is, ugyanaz, érintetlen.

A sima motorszervizhez (olaj, olaj-, és légszűrő csere, az utóbbit csak kifújta) hozzácsapott négy tételt, amiből a pirossal bekeretezettet biztosan nem csinálta meg, a másik három is erősen kétes. A légtelenítőcsavarok fényesek és tiszták, azokon nem tudom rajtakapni, a tartályok kupakját viszont biztos levette, a féké és a kuplungé is túl van töltve, szerintem csak rátöltött tessék-lássék. A két égő harmincért sem olcsó, ráadásul körbe égett mind előtte nap.

Hétfőn kénytelen lesz legalább a 85 dollárt visszaadni, kíváncsi vagyok a bizalmat vissza akarja-e majd vásárolni valahogy, vagy elintézi egy szorrival.

Ezt a malőrt elkerülhettük volna, hogyha az ex felhív, miután őt felhívták emiatt az extrák miatt, dehát nem ért rá. Vagy mégis megcsinálom magam.

Az a legszomorúbb, hogy a hasonló esetek általánosabbak, mint gondolnánk, és félek, hogy védtelenek vagyunk. Nem tudunk mindent utólag ellenőrizni vagy mindent magunk megcsinálni. Jobb tovább se gondolni, mi lehet az orvosokkal például? Felvág, aztán visszavarrja és kitölti a számlát?

 

Bosszankodás után faszállítás. Pár régebbi kép.

Holnap hétfő.

HOLDKOMP